29 / 03 / 2024

Hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır

Hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır

Hazine arazisi satışları, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde yapılabiliyor. Peki, hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un büyük kabusu deprem: En kötü senaryo açıklandı! 3 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek!

İstanbul için en kötü deprem senaryosu açıklandı... 3 Milyon nüfusu doğrudan etkileyecek... Hemen buraya bakın... O isim son dakika vererek konuştu...

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Üreticilerden 'TMO doğrudan tarladan alım yapsın' talebi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kılınç, deprem bölgesinde tahılı depolama imkanının yıkım sebebiyle sorunlu olduğunu ifade ederek, Toprak Mahsulleri Ofisinin doğrudan tarladan alım yapması talebini dile getirdi. 

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Doları doğrudan etkileyecek. Resmen açıkladı

Dolara yatırım yapan ya da dolarla ticaret yapan vatandaşlar dolar grafiği anbean takip ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde doları doğrudan etkilediği bilinen enflasyon verileri de açıklandı.

Doğrudan hesaplara yatacak... Tam 1.600 TL tek seferde ödeniyor! Hesabınıza mutlaka bakın!

Devletin  vatandaşlara sağladığı farklı farklı destek ödemelerinden, şartları uygun olan her vatandaş yararlanabiliyor. Bu destek ödemesinde belirtilen şartları sağlayanlara tam 1.600 TL doğrudan hesaba yatacak. Mutlaka kontrol edin.

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Uluslararası doğrudan yatırımlarda konut sektörünün yeri!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, yabancıların Türkiye’den yaptıkları uluslararası doğrudan yatırımlarda gayrimenkul sektörünün payının yüzde 60 lara yükseldiğini kaleme aldı.

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

Hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır Haberi

Hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır

Hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?

Hazine arazisi satışları, genel Hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde yapılabiliyor. Peki, hazine arazisi doğrudan satış nasıl yapılır?


Doğrudan satış; 4706 sayılı Kanuna göre doğrudan satışlar; Rayiç (piyasa) değer üzerinden; Harca esas değer üzerinden ve Özel Kanunlara göre doğrudan satışlar şeklinde yapılabiliyor.


Doğrudan satış yapılabilecek kimseler arasında kiracılar ve hissedarlar bulunuyor. Alım hakkı verilen kiracı ve hissedarlar şu şekilde açıklanıyor:


Kiracılar:  4070 sayılı Kanunun 5 inci maddesine göre, topraksız ve yeterli toprağı olmaması nedeni ile 31/12/2002 tarihinden önce 6/10/1994 tarih ve mülga 198 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği uyarınca kendilerine Hazineye ait tarım arazisi kiraya verilen ve 31/12/2002 tarihi itibariyle kiracılık sıfatı devam eden kiracılara, başvurmaları durumunda rayiç bedel...