25 / 04 / 2024

hazine arazisi kiralama

hazine arazisi kiralama

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

20 milyon metrekare hazine arazisi yüzde 75 hibe desteğiyle kiraya verilecek!

Türkiye'deki atıl arazilerin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda 21 ilde toplamda 20 milyon metrekare hazine arazisi kiralanacak. İşte detaylar...

2022'de 20 milyon metrekarelik Hazine arazisi kiraya verilecek!

2022'de kiralaması yapılacak Hazine arazileri tespit edildi. Buna göre; 2022 senesinde 20 milyon metrekarelik hazine arazisi için ilan verilecek.

90 milyon metrekarelik Hazine taşınmazı kiraya verilecek!

Tarım ve hayvancılığa destek sağlanması için 2022-2024 sürecinde tıbbi, çeşitli türlerde ağaçlandırma ve hayvancılık amaçlı kullanımı için toplamda 90 milyon metrekarelik büyüklükteki Hazine gayrimenkulünün kiralama ilanına çıkarılacağı belirtildi.

Yaklaşık 13 milyon metrekare Hazine arazisi kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılının ilk 6 ayında 39 şehirde toplam 12,9 milyon metrekare Hazine arazisi kiralandı.

Hazine arazisi kiralayacaklar dikkat! Hak sahipleri nasıl belirlenecek?

Tarımsal üretimin arttırılması ve tarımsal istihdamın desteklenmesi için Hazine'ye ait arazilerin topraksız çiftçilere kiralanmasına yönelik ilanlar yarın yayınlanacak. 6 ildeki 1.291 arazi için süreç başlayacak. Başvurular nereye yapılacak, kimler hak sahibi olabilecek? İşte detaylar...

Kiralanacak tarım arazileri hesaplanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 6 pilot ilde başlattığı uygulama için harekete geçildi. Resmi Gazete'de yayımlanan 400 sayılı tebliğe göre, 6 pilot ilde hazine taşınmazlarının topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilere kiralanmasının önü açıldı. Peki kimler kiracı olabilir?

Hazine arazisi nasıl kiralanır?

Nüfusuna kayıtlı olduğu köyünde hiçbir toprağı olmayıp çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlara Hazine arazileri kiralık olarak verilecek. Kira bedelleri de peşin veya dört eşit taksitle ödenebilecek.

Hazine arazisinde çiftçilik dönemi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği ile köyünde hiç toprağı olmayıp tarım yapmak isteyenlere, 60 dönüme kadar hazine arazisini 10 yıl süreyle kiralama fırsatı sunuyor. Kira süresi 10 yılın sonunda 10 yıl daha uzayabiliyor.

Hazine taşınmazları kiralamasında girişimciye destek!

139 çeşit tıbbi ve aromatik bitki ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için devlet arazi desteği sağlıyor. Taşınmazlar rayiç bedelin binde biri üzerinden kiralanıyor.

11 milyon metrekare Hazine arazisi ağaçlandırma için kiraya verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada yerli üretimi desteklemek amacıyla ağaçlandırmada kullanılmak üzere 2019 ve 2020'nin ocak-temmuz döneminde 11 milyon metrekarelik Hazine arazisinin vatandaşlara kiralandığını söyledi.

Hazine arazileri yarı bedelle çiftçilere kiralanacak!

Hazine’ye ait arazilerin çiftçilere kiralanması binlerce ailenin sevindirdi. 600 köyde 575 bin dekar arazi, 20 milyon lira bedelle kiralandı. 20 bin vatandaşın işlemi yapıldı.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı!

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlı şekilde projelerini devam ettirdiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2 bin 500 çiftçiye 52 milyon metrekare arazi kiralandı" dedi.

Çeşme'de hazine arazisine kaçak inşaat yapıldı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde hazine arazisi üzerinde kaçak inşaat kazısı yaptığı tespit edilen 6 kişi göz altına alındı. 

Sahte emlakçılar şimdi de hazine arazilerine dadandı! Satılık Hazine arazisi tuzağına binlerce kişi düştü! 

Ankara'da Hazine'ye ait arazileri satma vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı ortaya çıkan ve aralarında avukatların da bulunduğu 11 şüpheliden 6'sı, tutuklandı.

Manisa'da 7 adet Hazine arazisi satılıyor: 159 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Manisa Milli Emlak Müdürlüğü, Manisa ili, Saruhanlı ve Yunusemre ilçelerinde yer alan 7 adet Hazine arazisini KDV'den muaf ve yüzde 20 indirim ile satıyor. Peki Manisa'da yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

Milli Emlak'tan konut imarlı arsa satışı! Aylık 1834 TL ödeme ile sizin olabilir!

Satılık hazine arazisi satın almak isteyen vatandaşların beklediği Milli Emlak satılık hazine arazisi ilanları yayınlandı.

41 ildeki 160 metrekare Hazine arazisi için ilan verildi! 29 yıla kadar kullanım fırsatı! Hemen şartlara bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, atıl durumda, tarıma elverişsiz 300 milyon metrekarelik hazine arazisinin ekonomiye kazandırılacağına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

3 yılda 60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

Yatırımların ve tarımsal üretimin desteklenmesi için Hazine taşınmazlarının yatırımcılara açılmasına gelecek sene de devam edilecek. İşte ayrıntılar...

O ilde 8 taksitle 11 Hazine arazisi satılıyor!

Aksaray Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü Milli Emlak 7 farklı Mahalleden 11 adet arsanın satış ihalesini duyurdu.

İstanbul'da 19 adet Hazine arazisi yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksitle satılıyor! Bu fiyatlara hemen bakın!

İstanbul'da yer alan 19 adet Hazine arazisi açık artırma ile satışa çıkarılıyor. İstanbul'un 4 ilçesinde yer alan Hazine arazilerinin toplam büyüklüğü yaklaşık 40 bin metrekare olarak belirlendi. İşte detaylar...

Milli Emlak Ayvalık'ta hazine arazisi satıyor!  Ayvalık'ta 17 bin metrekarelik imarlı arsa fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Balıkesir'de sanayi ve depolama alanı imarlı arsa satıyor. Peki söz konusu satış ihalesi ne zaman gerçekleştirilecek? İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan o ihale ilanı....

Türkiye 10 ülkeden arazi kiralayacak!

Türkiye, tarımsal üretimin yetersizliğinin önümüzdeki dönemin en önemli sorunları arasında yer alması nedeniyle ‘tarım arazisi kiralama’ planını genişletmek için düğmeye bastı.

Hükümet 391 bin TL'den başlayan fiyatlarla hazine arazisi satıyor! Yüzde 25 peşinat ve 24 ay taksit fırsatını kaçırmayın

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Afyonkarahisar, Eskişehir, Adıyaman, Karaman, Konya, Aksaray, Kırşehir, Amasya, Kastamonu ve Van illerinde yer alan 71 hazine arazisini 391 bin 858 TL'den başlayan fiyatlarla yarın satıyor...

287 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık hazine arazisi fırsatı! 24 ay taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Malatya ve Adana illerinde yer alan 54 hazine arazisini 287 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. Arazilerin satış ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Bakanlıktan satılık Hazine arazisi! Yüzde 25 peşinat fırsatı ve 850 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Yalova, Bursa ve Balıkesir'de yer alan 10 hazine arazisini 846 bin 695 TL'den başlayan fiyatlar ve yüzde 25 peşinat ile 24 taksit imkanıyla satıyor...

hazine arazisi kiralama Haberi

hazine arazisi kiralama

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek kabul edildi. 

Peki kanunla Hazine taşınmazlarının satışı ve kiralamasında ne gibi değişiklikler yapılacak? 2B alanlarında yer alan taşınmazların durumu ne olacak? Tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine nasıl düzenleme getirilecek? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
 

Yeni vergi ve ekonomi paketi kapsamında, reklam yasağından vergği kaçakçılığına, muhtar ücretleri yükselişinden, imalat sanayi ile turizmde vergi müstesnasına pek çok düzenlemeye yer veriliyor. 

Hazine taşınmazı satışında başvuru süresi uzuyor

-Yapı kayıt belgesi alınan yapıların üzerinde yer aldığı Hazine gayrimenkullerinin satışlarında başvuru süresi 31 Aralık 2022'ye kadar erteleniyor. 

-Satış tutarının tümünün peşin ödenmesi...