29 / 03 / 2024

hazineye ait taşınmazlar satılır mı

hazineye ait taşınmazlar satılır mı

TBBM'ye sunulan yeni yasa teklifine göre İstanbul Çatalca ve Silivri’de 2003’ten önce hazineye ait arazilerde oturanlara da arazilerini rayiç bedelle alma imkânı sağlanacak.

İstanbul Milli Emlak Memurluğu 1934'te 2 taksitle gayrimenkul satıyormuş!

Hazineye ait taşınmazların yönetimini sağlayan Milli Emlak, 1934 yılında gazetede İstanbul'daki gayrimenkul için satış ilanı vermiş...

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Mülkiyeti hazineye ait taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek! Bu fırsat kaçmaz!

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değikliği İl Müdürlüğü tarafından Manisa ili, Şehzadeler ilçesinde yer alan taşınır ve taşınmazlar kiraya verilecek.

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

2021'de satışı yapılan Hazine'ye ait taşınmazlar TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2021 yılında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

2003-2021 yılları arasında satılan Hazine'ye ait taşınmazlar meclis gündeminde!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, 2003-2021 yılları arasında satışı yapılan Hazineye ait taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarını öğrencilere tahsis edecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent genelinde öğrencilere verdiği desteğe devam ediyor. Belediye mülkiyeti kendilerine ait taşınmazlarını öğrencilerine tahsis etti. 

Türk Hava Kurumu'nun taşınmazlarının akıbeti mecliste!

Türk Hava Kurumuna ait taşınır ve taşınmazları meclis gündemine taşındı. CHP'li Alpay Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar mecliste!

Bakanlığa ait kullanılmayan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

Borçlu belediyeler, taşınmazlarını hazineye devrediyor!

Belediyelerin borçları nedeniyle cami ve lojman gibi taşınmazları devlet hazinesine devrettiği iddialarının araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

TÜRKŞEKER'a ait taşınmazlar satışa mı çıkarıldı?

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş'ye (TÜRKŞEKER)  ait olan taşınmazlar için tartışılcak iddia ortaya atıldı. İddialara göre hükümet TÜRKŞEKER'e ait taşınmazlara yönelik satış işlemini onayladı. 

hazineye ait taşınmazlar satılır mı Haberi

hazineye ait taşınmazlar satılır mı

Vergi ve SSK prim borçlarını yeniden yapılandıran yasa tasarısı genişletildi ve  TBMM’ye yasa teklifi olarak sunuldu. Yasa teklifine göre İstanbul Çatalca ve Silivri’de 2003’ten önce hazineye ait arazilerde oturanlara da arazilerini rayiç bedelle alma imkânı sağlanacak. 



Bu yeni teklifle İstanbul Silivri ilçesine bağlı Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere Köyleri ile Çatalca ilçesi Hallaçlı, Gümüşpınar, Aydınlar, Karamandere ve Yaylacık köylerinin eski köy yerleşim alanları ile Çatalca ilçesi Binkılıç Mahallesinin yerleşim alanında bulunan Hazineye ait taşınmazların üzerlerinde oturanlara satış imkanı getiriliyor.


HANGİ ŞARTLAR ARANACAK?

Hazineye ait taşınmazların 5 bin metrekareye kadar olan kısmı kullanıcılarına veya bunların kanunu haleflerine rayiç bedel üzerinden satılabilecek. Bunun için 19 Temmuz 2003 tarihinden önce kullanılıyor olması şartı aranacak. Bunun için yasa çıktıktan sonra iki yıl içinde başvuru yapmaları...