25 / 04 / 2024

Hazır betonda yeni dönem

Hazır betonda yeni dönem

Yapı denetiminde daha etkili bir sistemin ortaya konulması için hazır betonda yeni bir döneme giriliyor. Buna göre beton numuneleri elektronik ortamda kontrol edilerek, kalitesi anında takip edilebilecek.

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

Yeni yılda ne kadar doğalgaz faturası gelecek? Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Kış mevsiminin gelmesiyle vatandaşlarda doğlgaz fatura korkusu başladı. Vatandaşlar doğalgaz faturalarının nasıl geleceğini merak ederken, ilk rakamlar gelmeye başladı.  Doğalgaz faturasında bu rakamı görmeye hazır olun!

Feryapı, paylaşımsız hazır ofis markası Tioso.co’yu görücüye çıkarttı

Feryapı, paylaşımsız hazır ofis olarak ifade ettiği yeni markası Tioso.co’nun lansmasınını yaptı. Yapılan Lansmada, 50 metrekareden 190 metrekareye kadar çeşitli büyüklükte ofislerin yer aldığı Tioso.co’da 140 adet bağımsız ünite yer almakta. İşte haberin detayları...

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Dolar şaha kalktı! Selçuk Geçer üstüne basa basa uyardı! Herkes hazır olsun yeni rekor geliyor..

Dolar/TL kuru bugün rekor kırdı. Şaha kalkan dolar için Ekonomist Selçuk Geçer yatırımcıları uyararak üstüne basa basa yeni rekoru açıkladı. Herkes hazır olsun yeni rekor geliyor...

İslam Memiş OVP beklentilerini sıraladı ve uyardı: 'Hazır olmak gerek'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Orta Vadeli Program (OVP) hakkındaki beklentilerini paylaşarak, "Yeni bir dönem başlıyor, hazır olmamız gerekiyor" dedi.

Gram altın 50 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! İslam Memiş yatırımcıları son kez uyardı! Hazır olun!

Altın fiyatları bugün de yükselmeye devam ediyor. Altın uzmanı İslam Memiş yatırımcıları son kez uyararak 50 gün içinde gram altının ne kadar olacağını açıkladı. Yatırımcılar dikkat bu rakama herkes hazır olsun. İşte gram altının geleceği yeni rekor....

Altını bilen adam İslam Memiş cuma gününü işaret etti! Gram altında yeni rakam geldi! Altın yatırımcıları hazır olun!

Altını bilen adam İslam Memiş piyasadaki hareketliliği değerlendirerek, cuma gününü işaret etti. Gram altın için yeni rakam geldi. Altın yatırımcıları hazır olun!

Altının Efendisi İslam Memiş peşe uyardı! Tufana hazır olun!

Altının Efendisi İslam Memiş'ten altın için yeni tahmin geldi. Peş peşe uyarılar yapan İslam Memiş, "Tufana hazır olun" dedi.

Nokta atışı fiyatlar veren İslam Memiş’ten heyecanlandıran yeni uyarı: “Yeni rekorlara hazır olun!”

Altın fiyatları son iki haftada yükselişe geçerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili açıklamalarda bulunurken haziran ayına dikkat çekti. Memiş, “Yeni rekorlara hazır olun” dedi.

''Elimizdeki altınları satalım mı?'' sorusuna yanıt Altın Kahini İslam Memiş'ten geldi! Yeni rekor geliyor! Hazır olun

Gram altın 1111 TL'ye kadar gerilerken yatırımcılar ''elimizdeki altınları satalım mı?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. Altın Kahini İslam Memiş yatırımcıları uyararak yeni rekoru açıkladı. Hazır olun!

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...

Hazır betonda yeni dönem Haberi

Hazır betonda yeni dönem

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yeni dönemde betonun elektronik ortamda takip edileceğini söyledi. Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Depremlerde en büyük sıkıntının taşıyıcı sistemden kaynaklandığı biliniyor. Bu sebeple Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazır beton numunelerinde çipli sistemi başlatıyor. Yapı denetimli binalarda, yapı laboratuvarları tarafından alınan beton numunelerine yapı denetçisi ve şantiye şefi gözetiminde çip koyulacak. Böylece betonun hangi şantiyeden saat kaçta, kim tarafından numunenin alındığı, şantiyeden zamanında laboratuvara taşınıp taşınmadığı, beton numunesinin doğru şantiyeden alınıp alınmadığı denetim altında tutulacak. 


KALİTESİ ARTACAK 


Beton numunelerinin 7 günlük ve 28 günlük kırımlarında çipli sistemle okutularak yapılacak, kırılan numunenin sonuçları aynı anda sistem kayıtlarına alınacak bu sayede inşaatlarda kullanılan hazır betonun kalitesi artacak ve doğabilecek tüm sorunların...