28 / 03 / 2024

haziran işsizlik rakamları açıklandı

haziran işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre 0.4 puan artarak yüzde 13.4'e yükseldi. İşsiz sayısı 152 bin kişi azalarak 4 milyon 101 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

TÜİK işsizlik rakamlarını duyurdu: İşsizlik aralıkta 12 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık 2023 işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre söz konusu ayda işsizlik 12 bin kişi azaldı. 

İşsizlik maaşı en yüksek 15 bin 880 TL oldu! Başvuru yapacaklar şimdi şartlara bakın: Tek tek açıklandı!

İşsizlik maaşı, işsiz kalan bireylere ve ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla ödeniyor. Peki en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı kaç TL oldu? Kimler işsizlik maaşı alabilir? İşte başvuru şartları ve tüm detaylar...

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

Merakla beklenen 2024 asgari ücret dün açıklandı. Milyonların gözü ise yeni asgari ücretle birlikte değişecek olan rakamlara çevrildi. Peki GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşları, işsizlik ödeneği ne kadar oldu?

65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Hemen bakın!

Yeni asgari ücret rakamıyla 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması tutarlarının ne kadar olacağı tek tek hesaplandı. İşte o rakamlar...

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

2023 yılı 3. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2023 yılı 3. çeyrekte yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

İşsizlik maaşında buz kestiren rakam! Tam 10 bin 650 TL veriliyor! İŞKUR açıkladı!

İşsizlik maaşı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki bu yıl işsizlik maaşı ne kadar? İşte ayrıntılar...

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

İşsizlik ödeneği başvurularına ilişkin veriler paylaşıldı. Bu kapsamda, işsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı, 2023 yılının ilk 6 ayında 6 bin 290’ı yüksek lisans ve doktora mezunlarından oluşmak üzere 187 bin 871’e yükseldi.

haziran işsizlik rakamları açıklandı Haberi

haziran işsizlik rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre 152 bin kişi azalarak 4 milyon 101 bin kişiye geriledi. Aynı dönemde işsizlik oranı 0.4 puan artarak yüzde 13.4 oldu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Tarım dışı işsizlik oranı ise 0.6 puanlık artışla yüzde 15.9 olarak hesaplandı.

İşsizlik oranı haziranda bir önceki aya göre ise 0.5 puan arttı. Söz konusu ayda 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1.3 puan artarak yüzde 26.1 oldu. İşsizlik oranı 15-64 yaş grubunda ise 0.4 puan artışla yüzde 13.7 olarak...