25 / 04 / 2024

her konuta dask

her konuta dask

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Türkiye'de konut sayısının yaklaşık 13 milyon olduğu düşünüldüğünde Zorunlu Deprem Sigortası'na sahip konut sayısının düşük olduğunu, ancak gelişme kaydedilecek bir potansiyelin bul

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

DASK’a olan talep patladı! Peki, DASK nedir, teminat tutarı ne kadar? Hangi riskleri kapsıyor?

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri ülkemizi yeniden deprem gerçeği ile yüz yüze getirdi. Her yaşanan deprem felaketinin ardından olduğu gibi Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ürününe de ilgi arttı. İşte DASK ile ilgili merak edilen konular…

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satılıyor! Erişilebilir konuta ihtiyaç artıyor!

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.4 milyon konut satıldığını söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, hala erişilebilir konut ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Türkiye'de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

MÜSİAD’ın 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu’nun tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Mahmut Asmalı, ülkede her sene 750 bin konut yapılması gerektiğini dile getirdi.

10 soruda DASK tüm detaylarıyla!

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), her geçen gün güçlenerek vatandaşın umudu oluyor. DASK’ın hedefi, adım adım Türkiye’deki tüm binalara sigorta yapılması. 

20 soruda DASK!

Manisa ve Elazığ’da meydana gelen depremler zorunlu deprem sigortasını tekrar gündeme getirdi. Zorunlu deprem sigortası olan konut sayısı 9.5 milyon oldu. Peki DASK yaptırmak zorunlu mu?, DASK hasar bedeli ve tazminat ödemesi nasıl hesaplanır? İste DASK hakkında her şey...

Doğan Dağ: Şu anda konuta yatırım yapma dönemi!

Şu anda konuta yatırım yapma dönemi olduğunu söyleyen Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ “Yatırımlar doğru yönetilirse, yatırım zamanı olduğu düşünülür ve fiyat doğru belirlenirse tüketici her zaman talepkar olacaktır.” dedi.

Konuta dönüş başladı!

Haziran ayında her iki markalı konuttan biri peşin satıldı. Peşin satışlarda yabancıların payı büyük, Ancak faizlerde başlayan düşüş trendiyle, parasını mevduatta ya da dövizde tutanların yeniden konuta yönelmeye başladığı da ifade ediliyor.

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na başvurular başladı!

İnşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencileri tarafından her sene heyecanla beklenen geleneksel DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisi için ön kayıt başvuruları başladı. 

DASK olmadan artık devlet yardımı olmayacak!

Türkiye’de her evin otomatik olarak DASK’a dahil edilmesi projesinin Çanakkale ve Adıyaman depremlerinin ardından ortaya çıkan bir zorunluluktan kaynaklandığı ortaya çıktı. 

Her konuta DASK zorunluluğu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) olmadan artık devlet evi hasar gören veya yıkılanlara yardım edemiyor. Türkiye’de her evin otomatik olarak DASK’a dahil edilmesi planlanıyor.

her konuta dask Haberi

her konuta dask


Serdar, yaptığı yazılı açıklamada, DASK'ın 2000 yılından bu yana 2,6 milyona yakın konutu sigortaladığı, ancak amaçlarının Türkiye genelindeki tüm konutları teminat altına almak olduğunu kaydetti.


Zorunlu Deprem Sigortası'na sahip bir binanın deprem nedeniyle hasar görmesi halinde, sigortacılıkta "sigorta havuzu" adı verilen yapı esas alınarak hayata geçirilen DASK aracılığıyla vatandaşların deprem nedeniyle uğrayacakları kayıpların telafi edildiğini hatırlatan Serdar, DASK'ın kar amacı gütmeyen bir kurum olarak hizmetlerini sürdürdüğünü belirtti.


DASK'ın, kurulduğu tarihten itibaren toplam 178 depremde yüzde 97'si kısmi hasarlar olmak üzere 9 bin 689 konuta 18,6 milyon YTL hasar ödemesinde bulunduğunu bildiren Serdar, Zorunlu Deprem Sigortası'nın yaygınlaşmasının, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu ve depremin doğuracağı hasarın kontrol...