27 / 04 / 2024

hesler için çevre yatırımı

hesler için çevre yatırımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hidroelektrik santrallerinin (HES) çevreye zararını engellemek için 1.2 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını açıkladı...

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Antalya Kepez’e 360 konutluk yeni proje geliyor! 331 milyon TL’lik proje için düğmeye basıldı!

Şirazi Grup Adi Ortaklığı, Antalya Kepez’de 360 konutluk inşa edecek. Bahsi geçen proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve bu doğrultuda, ÇED süreci resmen başladı.

Pendik'e 650 konutluk yeni proje geliyor! 1 milyar 157 milyon TL'lik proje için düğmeye basıldı!

Işıklı Mimarlık Dekorasyon İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. İstanbul Pendik’te 650 adet konut ve 15 adet ticari alan inşa edecek. İlgili proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci resmen başladı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Mardin için acele kamulaştırma kararı!

Mardin ili Yeşilli ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Giresun Dereli için acele kamulaştırma kararı!

Giresun ili, Dereli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Evleri yanan çift için yeni konut inşa ediliyor!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yanan evin bir odasında yaşayan çift için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla yeni ev inşa ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

Erzurum İspir için acele kamulaştırma kararı!

Erzurum ili, İspir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Artvin Yusufeli için acele kamulaştırma kararı!

Artvin ili, Yusufeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa için yeni eylem planı hazırlandı!

Daha sağlıklı bir gelecek için çevre yatırımlarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni eylem planı hazırladı.

Silivri için acele kamulaştırma kararı!

İstanbul ili Silivri ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

hesler için çevre yatırımı Haberi

hesler için çevre yatırımı
TBMM Çevre Komisyonu üyeleriylebir araya gelen Bakan Taner Yıldız,  ; " Hidroelektrik santrallerinin çevreye verdiği zararı en aza indirmek için çeşitli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Termik santrallerde baca gazı kükürt artıma tesisleri, elektrofiltreler ve kül stoklama sahaları için 1.2 milyar TL'lik yatırım yapıldı. Ayrıca santrallerin çevresine ağaçlandırma yapılmaya devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda HES'ler için en az 1 milyar TL'lik daha çevre yatırımı yapmayı hedefliyoruz" şeklinde...