26 / 04 / 2024

hgs kartı

hgs kartı

HGS, 31 Ocak 2013'den itibaren köprü ve otoyollarda kartla geçişi sağlayan KGS'nin yerini alacak

Binalara kimlik kartı düzenlemesinde son durum!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, deprem riskiyle ilgili açıklamalarında her bina kimlik kartı verilmesinin önemini vurguladı. CHP’nin ısrarına rağmen söz konusu düzenleme Meclis gündemine alınmadı. CHP’li Mahmut Tanal’ın hazırladığı kanun teklifi, henüz beklemede. 

TCMB'den kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin tebliğ!

Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

Bankada parası ve altını olan yüksek kredi kartı limiti alabilecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), yeni düzenlemesiyle bankada parası ya da altın hesabı olanlara yüksek kredi kartı limitinin tahsis edilmesinin yolu açıldı.

Altın ve mevduata göre kart limiti!

Gelirini beyan edemeyenlerin bankada mevduat ya da altın hesabı varsa kredi kartı limiti yükseltilebilecek.

Hgs Yapı İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Hgs Yapı İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Hgs Yapı İnşaat Taahhüt İnşaat Malzemeleri Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ateşehir'de yapıldı.

Noterde kredi kartıyla 150 milyonluk işlem!

Noterlerin güvenli ödeme sistemine geçmesiyle kredi kartı ile ödemeler başladı. Geçtiğimiz beş 5 aylık süreçte 149 milyon 304 bin 496 liralık işlem gerçekleşti.

Mirasçılar dikkat! Kredi kartıyla ödeme dönemi başladı!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı duyura göre, mirasçılar koronavirüs kapsamında alınan tedbirler sebebiyle ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirebilecek.

Kira geliri olanlar dikkat! Kredi kartıyla ödeme imkanı!

Taşınmazların kiraya verilmesiyle elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve bu taşınmazlar gelir vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri de Covid-19 kapsamında alınan tedbirler nedeniyle ödemelerini kredi kartıyla gerçekleştirebiliyor.

Kira geliri olanlar dikkat! Kredi kartıyla ödeyebilirsiniz!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesiyle elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve gelir vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri de koronavirüs kapsamında alınan tedbirler sebebiyle ödemelerini kredi kartıyla yapabiliyor.

VakıfBank Genel Müdürü Üstünsalih: 65 bin müşterimizin kredi kartı borçlarını erteledik!

VakıfBank Genel Müdürü Üstünsalih, "Şu ana kadar hem bireysel hem ticari 65 bin müşterimizin 305 milyon liralık kredi kartı borçlarını erteledik." açıklamasında bulundu.

Kira geliri olanlar dikkat! Kredi kartıyla ödeme kolaylığı!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak belirtiliyor ve gelir vergisine tabi tutuluyor. Gayrimenkul sahipleri ise koronavirüs kapsamında alınan tedbirler sebebiyle ödemelerini kredi kartıyla yapabilecek.

Mirasçılar dikkat! Verginizi kredi kartıyla ödeyebilirsiniz!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesi durumunda miras vergisi ödeniyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı duyura göre, veraset ve intikal vergisi ödemeleri kredi kartıyla yapılabilecek.

hgs kartı Haberi

hgs kartı


Otoyol ve köprü geçişlerinde kullanılan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS), 31 Ocak 2013 tarihinden itibaren kullanılamayacak. KGS kullanan araç sahipleri, 1 Şubat'tan itibaren Hızlı Geçiş Sistemi'ni (HGS) kullanacak. 

     PTT Genel Müdürü Osman Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan ve Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanarak 17 Eylül 2012 itibariyle kullanılmaya başlanan HGS'nin, KGS'den farklı olarak gişelerden durmaksızın geçmeye imkan sağladığını söyledi. 

     KGS kartı sahibi olarak açıklanan 14 milyon sayısının, KGS sistemine geçildiği günden bugüne kadar geçen sürede satılan kart miktarı olduğuna dikkati çeken Tural, ''Örneğin benim 10 tane KGS kartım var. Bunlardan hiçbirini kullanmıyorum. İhtiyacım olduğunda gidip tekrar alıyordum, çünkü geçişte kullanılacak kadar miktar yükleniyor'' dedi. 

   ...