19 / 04 / 2024

Hilmi Türkmen üsküdar

Hilmi Türkmen üsküdar

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Üsküdar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki Hilmi Türkmen kimdir?

Üsküdar kentsel dönüşüm toplantısı 12 Aralık'ta!

Üsküdar Kentsel dönüşümle daha da güzelleştirilecek. Yapımı devam eden Çamlıca Cami’si ve çevresindeki eski yapıların yeniden imar edilmesi ile Üsküdar kentsel dönüşümle yeni bir çehreye kavuşacak.

Hilmi Türkmen Üsküdar'ın dönüşüm projesini anlattı!

Sabah Gazetesi Ekonomi yazarlarından Seda TABAK, Üsküdar'ın kentsel dönüşüm projesi için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile röportaj gerçekleştirdi.

Üsküdar'da 4 mahallede büyük dönüşüm başlıyor!

Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle Cumartesi günü başlayacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları Üsküdar’da 4 mahallede 186 bin metrekarelik alanda yapılacak.

Hilmi Türkmen Üsküdar'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçede kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Hilmi Türkmen Üsküdar'ın 2023 vizyon projelerini anlattı!

Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Av. Hilmi Türkmen bir yıllık hizmetlerini ve projelerini Tünaydın Gazetesi'ne anlattı.Hilmi Türkmen, bir sene içerisinde bitirdiği projelerin yanı sıra pek çok proje için de düğmeye bastı.

Hilmi Türkmen: cami projesinde sulh sağlandı!

Haftalardır tartışılan cami projesinde sulh sağlandığını açıklayan Başkan Türkmen, “İletişimi başaramadık. İnşaat daha başlamadan bölge halkına anlatmamız, paylaşmamız gerekirdi. Hata yaptık. Bu süreç bizim için bir tecrübe oldu” dedi.

Üsküdar sokakları gül suyuyla yıkandı!

Üsküdar Belediyesi, yaz ayının en sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde özellikle çöp kamyonlarının akıttığı çöp sularını temizlemek için, cadde ve sokakları gülsuyu ve köpüklü suyla yıkama işlemine hız verdi.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm hedefi 5 yılda 50 bin konut!

Yerel seçim kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hedeflerinin 5 yılda 50 bin konut yenilemek olduğunu söyledi. 

Üsküdar'da 5 yılda 50 bin bağımsız bölüm yenilecek!

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, son 10 yılda Üsküdar'da 30 bin bağımsız bölüm yenilediğini ve 5 yılda da en az 50 bin bağımsız bölümü yenileyeceklerini açıkladı. 

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üsküdar İnvest İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İrfan Ayyıldız ve Mustafa Aktaş tarafından kuruldu.

Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Bayer-Yiğit Ortak Girişimi Adi Ortaklığı, Üsküdar projesinin detayları belli oldu. Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla haberimizde yer alıyor. İşte Bayer-Yiğit Üsküdar projesi 10 soruda tüm detaylarıyla...

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Üsküdar Erguvan Evleri dönüşüm projesi ay sonunda teslim!

İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Erguvan Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlandığını dile getirerek evlerin Haziran sonunda teslim edilecek. 

Üsküdar Küçüksu Çocuk Köyü inşası bu yaz başlıyor!

Üsküdar Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Küçüksu Çocuk Köyü, inşaatı bu yaz başlıyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, köyün Üsküdar'da eşi benzeri olmayacağını dile getirdi. 

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

Üsküdar Belediyesi ilçedeki esnaftan 2 ay kira ve ecrimisil ücreti almayacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada taksi durakları ve küçük esnaf dahil ilçedeki tüm kira ve ecrimisil alacaklarını 2 ay boyunca almayacaklarını duyurdu.

Üsküdar farklılığını kaybetmeden dönüşüyor!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Hilmi Türkmen, " Bina bazlı kentsel dönüşüm yapılmasına karşıyız" dedi…

Acıbadem Tibaş Parkı inşaatında gerginlik yükseliyor!

İstanbul Üsküdar'daki Tibaş Parkı’nda yapılan yurt inşaatın yargının durdurma kararına rağmen devam edilmesine mahallelinin tepsi artıyor. Mahalle halkı "Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen,  Üsküdar ilçemize vermiş olduğu kamusal zararların hesabını verecek" dedi..

Hilmi Türkmen üsküdar Haberi

Hilmi Türkmen üsküdar

Hilmi Türkmen, 1973 Trabzon doğumlu. Asıl mesleği Avukatlık olan Türkmen, Kara döneminde olduğu gibi önceki dönemin rahmetli Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ın da Başkan Yardımcılığını yaptı. 

Trabzon Şalpazarlı olan Hilmi Türkmen, Refah Partisi kökenli bir isim. Türkmen’in Refah Partisi kökenli bir isim olması kendisine önemli bir avantaj sağlıyor.

Hatırlanacağı üzere Üsküdar’da 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi adayı olan ve daha önceki 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan Yılmaz Bayat, yüzde 20,5’a tekabül eden 61 bin 416 oy aldı. 

63 yaşındaki Bayat, geçtiğimiz yıl bir By-Pass ameliyatı geçirdi. Bayat’ın tüm bu olumsuz koşullar dâhilinde tekrar aday adayı olması sağlığı açısından da pek mümkün gözükmüyor. Bu durumda Üsküdar’da Refah Partisi kökenli bir isme muhafazakâr kesimin oylarının akması oldukça muhtemel bir durum olarak ortaya çıkıyor. 

Bu oy...