26 / 04 / 2024

Hilton Sitesi riskli alan kararı

Hilton Sitesi riskli alan kararı

İstanbul Fulya’da yer alan Hilton Sitesi için riskli alan kararı verildi. Dönüşüme girecek olan sitenin yerinde yeni rezidanslar yükselecek.

Kağıthane Hizmet Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Riskli olduğu gerekçesiyle 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi 2020 yılında kontrollü şekilde yıkılmıştı. Hizmet Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere...

Şişli Hilton Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Taahhüt ettiklerini yerine getirmeyen şirketler sebebiyle Hilton Sitesi sakinleri deprem korkusuyla yaşıyor. Sözleşmelere rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Sakinlerden Yöremen, “Herkes korkarak oturuyor. Biz hâlâ riskli yapı ve riskli alan belgesi almış bu yerde oturmak zorunda bırakılıyoruz” dedi.

Fulya Hilton Sitesi'nde inşaat ne zaman başlayacak?

Beşiktaş Fulya'da 45 yıl önce yapılan Hilton Sitesi'nin kentsel dönüşüm projesi ihalesini Emay İnşaat ve ortağı almıştı. Şu ana kadar projeler çizilmiş ama henüz bir çivi bile çakılmamış.Sürecin daha da hızlanması gerekiyor. Ancak bir türlü yol alınamıyor...

Bahçelievler Basın Sitesi konut sakinleri mağdur oldu!

İstanbul Bahçelievler’de yer alan Basın Sitesi’nin riskli olması sebebi ile boşaltılması sonucunda konut sakinleri mağdur oldu. Daire ve dükkân sahipleri, nakliyat parası bulamadıklarından dolayı eşyalarını çıkartamıyor. 

Fulya’daki Hilton Sitesi'ne riskli alan kararı!

İstanbul Fulya’da yer alan Hilton Sitesi için riskli alan kararı verildi. Dönüşüme girecek olan sitenin yerinde yeni rezidanslar yükselecek.

Rize Yakut 2 Sitesi'nin F Blok'u teslim edildi!

Rize Gülbahar Mahallesi'nde riskli yapı olarak tespit edilip yıkılan ve Ribelsan tarafından yeniden inşa edilen Yakut 2 Sitesi'nin F Blok'u tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'ne konut projesi geliyor!

İstanbul Zeytinburnu'da bulunan Nakliyeciler Sitesi'nin arazisi riskli alan ilan edildi. Suudi Arabistanlı Al Qemam Grubu bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul'ün 250 milyon dolara satın aldığı araziye yapılacak konutlar vergi ve harçlardan muaf olacak.

Ordu'daki Öğretmenler Sitesi davası dönüşümü yavaşlattı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yılmaz: Öğretmenler Sitesi, bugün Ordu’da kentsel dönüşüm gereği görülen en riskli binalardır. Bu sitedeki vatandaşlarımıza Bakanlık, gerekli uyarıları yapacaktır." dedi.

Antalya Mahmutlar Gizem Sitesi'nde yıkımlar başladı!

Kentsel Dönüşüm Sistemi ile birlikte Mahmutlar’daki eski tehlikeli ve riskli binalar tek tek yıkılmaya başladı. 7 bloklu Gizem Sitesi Bay İnşaat tarafından yıkıldı. Yerine 2 bloklu son derece modern bina inşa ediliyor.

Manisa Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki binalar yenilenecek!

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki binaların insan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu söyleyerek sitenin yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Çerçi "O binalar son derece tehlikeli ve riskli" dedi

Bursa Nilüfer Sitesi kentsel dönüşüm istiyor!

Riskli ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kentsel dönüşüm kanunu kapsamında sitelerini yıktırmak ve yeni bir proje yapılmasını isteyen Nilüfer Sitesi sakinleri İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız ile bir araya geldi.

Bağcılar THY ve Albayraklar Sitesi imar planı askıya çıktı!

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen Evren Mahallesi'nde yer alan THY Sitesi ve Demirkapı Mahallesi'nde yer alan Albayraklar Sitesi'nin imar planı bakanlık tarafından onaylanarak, bugün askıya çıktı.

Bağcılar Albayraklar Sitesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul Bağcılar'a bağlı Demirkapı Mahallesi'nde yer alan Albayraklar Sitesi riskli alan için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı.

Hilton Sitesi riskli alan kararı Haberi

Hilton Sitesi riskli alan kararı

İstanbul'daki arsa sıkıntısı bitmiyor. Konut üreticilerini kentsel dönüşüme yönlendiren bu süreçte en çok rağbet gören yerler şehrin merkezinde kalan 30-40 yıllık eski siteler oldu. Konut üreticileri rotasını  Etiler, Mecidiyeköy, Levent, Ulus, Fulya'daki sitelere çevirdi. Sitelerdeki hak sahiplerini ikna etmek kolay olmadığı için görüşmeler tıkanabiliyor. Görüşmeler yıllarca sürüyor ancak yüzde 100'e ulaşmadığı için kentsel dönüşüm başlayamıyor. 


Fulya’daki Hilton Sitesi için önemli bir gelişme yaşandı. Hilton Sitesi, Resmi Gazete’de yer alan Bakanlar Kurulu kararıyla ‘riskli alan’ ilan edildi. 


Emay İnşaat önde

144 daireden meydana gelen Hilton Sitesi, yaklaşık 40 senelik. 15 bin metrekarelik alanda yer alan Hilton Sitesi'nin kentsel dönüşümü için bugüne kadar 30 firma ile iletişime geçildi. Akiş GYO, Mesa, Emay, Bemes/Erkanlı ve Astaş siteyle ilgilenen ve teklif sunan firmalardan oldu.