19 / 04 / 2024

Hindistan EBRD ortaklığı

Hindistan EBRD ortaklığı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) yapılan açıklamaya göre, Hindistan, EBRD ortaklığına katıldı..

Hindistan EBRD ortaklığına katıldı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) yapılan açıklamaya göre, Hindistan, EBRD ortaklığına katıldı..

Akiş GYO hisselerine EBRD'den 102 milyonluk yatırım!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akiş GYO hisse satışından 102 milyon lira alım gerçekleştirdi bu alımla birlikte EBRD, ilk kez Türkiye'de halka açık bir gayrimenkul yatırım ortaklığına yatırım yapmış oldu.

Akiş GYO hisselerine EBRD'den büyük yatırım!

Akkök Holding’in gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firması Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin yüzde 17.39’luk hissesi aralarında Avrupa Kalkınma ve İmar Bankası’nın da (EBRD) olduğu yabancı ve yerli kurumsal ve nitelikli yatırımcılara satıldı..

Akfen Holding, EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladı!

Tamamı yenilenebilir kaynaklardan oluşan bir platform kuran Akfen Holding, bu girişimi büyütmek için EBRD ve IFC ile ortaklık sözleşmesi imzaladı.

Şişecam ile EBRD, geri dönüşüm sektörüne giriyor!

Şişecam Topluluğu ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’de cam geri dönüşüm sektörüne sanayileşme yolunda büyük ivme kazandıracak önemli bir ortaklığa imza atıyor.

EBRD, Global Liman'ın hisse ortağı oldu!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk liman işletmecisi Global Liman İşletmeleri'nin (GLİ) yüzde 10,84 hissesini satın alma işlemini tamamladı. İşte tarafların ortaklık açıklaması...

EBRD, Global Liman'ın yüzde 10.84'ünü aldı!

Global Yatırım Holding GLYHO, bağlı ortaklığı Global Liman'ın yüzde 10.84'ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na (EBRD) devir işlemleri tamamlanırken, devir işlemi karşılığında EBRD Global Liman'a 53.4 milyon euro ödedi.

Global Liman’ın yüzde 10.84’ü EBRD'ye satılıyor!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman’ın yüzde 10.84’ünün Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na (EBRD) satışı için sözleşme imzaladı.

ISVEA, tasarımlarını CERA ortaklığıyla Hindistan'da satışa sunuyor!

İtalyan ISVEA, Hindistan vitrifiye seramik sektörünün en büyüklerinden CERA ile gerçekleştirdiği stratejik işbirlikteliğiyle tüm tasarımlarını Hindistan’da satışa sunuyor.

EBRD Global Liman'ın halka arzından yüzde 20 pay alacak!

Global Yatırım Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile şirket ve bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri arasında EBRD'nin Global Liman'ın halka arzında azami yüzde 20 pay almasına ilişkin dün bir sözleşme imzalandığını açıkladı.

Gersan Hindistan'da kuracağı şirket için ortaklık görüşmelerine devam ediyor!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş., Hindistan pazarına dönük olarak Busbar üretimi için Hindistan'da kurulu olan Rainbow-Ra Power Gen Pvt Ltd. firması ile ortak olarak kurulacak yeni şirket için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi...

Kamu özel ortaklığı modeli kentsel dönüşümde uygulanacak!

6.5 milyon binanın yenileneceği kentsel dönüşümün finansman sorununu kamu özel ortaklığı modeliyle çözülecek

Sinop nükleer santrali için Çin'den ortaklık teklifi geldi!

Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santral ihalesinde Çin'den ortaklık teklifi sunuldu...

Hindistan EBRD ortaklığı Haberi

Hindistan EBRD ortaklığı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından yapılan açıklamada Hindistan hükümetinin 2017 yılının Aralık ayında bankanın ortağı olma konusunda yaptığı başvurunun kabul edildiği, Hindistan’ın bankanın resmen 69. hissedarı olduğu belirtildi.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, ortaklık anlaşması ile birlikte EBRD’nin faaliyette bulunduğu ülkelerde Hintli şirketlerle birlikte daha fazla ortak yatırım imkanına kavuşulacağı kaydedildi.

Anlaşmaya göre, Hindistan hükümeti EBRD içerisinde ortak olmasına rağmen EBRD’nin finansman alan ülkeleri içerisinde yer almayacak.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen EBRD Başkanı Sir Suma Chakrabarti, ortaklık anlaşmasının hem bankaya hem de Hindistan’a büyük katkıda bulunacağını belirterek, “Hindistan’ı bankamız içerisinde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. İlişkilerimizde bugün daha sıkı bağların oluşmasını sağlayacak yeni bir dönem başlıyor.” ifadelerine yer...