23 / 04 / 2024

Hindistan EBRD

Hindistan EBRD

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) yapılan açıklamaya göre, Hindistan, EBRD ortaklığına katıldı..

Vitalik Buterin'den Hindistan'a 1 milyar dolarlık Shiba Inu bağışı!

Kripto para babası olan Vitalik Buterin, Koronavirüs pandemisi ve kara mantar hastalığıyla mücadele içerisinde olan Hindistan'a 1 milyar dolarlık Shiba Inu bağışı yaptı. 

Hindistan'da Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı!

Hindistan’da 1528 yılında yapılan ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli atıldı...

Hindistan'da yıkılan Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek caminin temeli atılıyor!

Hindistan’da 1528 yılında inşa edilen ve 1992 yılında aşırı Hindu milliyetçileri tarafından yıkılan Babri Camisi’nin yerine inşa edilecek caminin temeli yarın atılacak.

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Hindistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı!

Hindistan'ın güneyinde bulunan Telengana eyaletinde şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda ev yıkıldı. Yıkılan evlerin altında kalan 15 kişi hayatını kaybetti.

İDDMİB'den Hindistan-Pakistan pazarına sanal çıkarma!

İDDMİB, bu yıl 7’nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına gerçekleştiriyor. Her iki ülkenin Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatı toplam 19,3 milyar dolar olarak kaydedildi. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Öncelikli hedefimiz bu ülkelerdeki büyük altyapı projelerinde yer almak”

Hindistan'daki çöken binada ölü sayısı 35'e çıktı!

Hindistan'da 4 katlı bir binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 35'e çıktı...

Hindistan'daki çöken binada ölü sayısı 20'ye çıktı!

Hindistan Bhiwandi bölgesinde 4 katlı bir binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 20'ye yükseldi.

Hindistan'da bina çöktü: 10 ölü, 11 yaralı!

Hindistan'da dört katlı bir binanın çökmesi sonucunda en az 10 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Hindistan ile Türkiye arasında inşaat sektörünün potansiyeli yüksek!

DEİK Türkiye-Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez,  Hindistan ile Türkiye ticaretinde sağlık, gıda ve inşaat sektörlerinin potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti...

Hindistan'da 5 katlı bina çöktü: 1 ölü!

Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde, dün çöken 5 katlı binanın enkazından 60 kişi kurtarılırken 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Hindistan EBRD Haberi

Hindistan EBRD

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından yapılan açıklamada Hindistan hükümetinin 2017 yılının Aralık ayında bankanın ortağı olma konusunda yaptığı başvurunun kabul edildiği, Hindistan’ın bankanın resmen 69. hissedarı olduğu belirtildi.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, ortaklık anlaşması ile birlikte EBRD’nin faaliyette bulunduğu ülkelerde Hintli şirketlerle birlikte daha fazla ortak yatırım imkanına kavuşulacağı kaydedildi.

Anlaşmaya göre, Hindistan hükümeti EBRD içerisinde ortak olmasına rağmen EBRD’nin finansman alan ülkeleri içerisinde yer almayacak.

Konuya ilişkin görüşlerine yer verilen EBRD Başkanı Sir Suma Chakrabarti, ortaklık anlaşmasının hem bankaya hem de Hindistan’a büyük katkıda bulunacağını belirterek, “Hindistan’ı bankamız içerisinde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. İlişkilerimizde bugün daha sıkı bağların oluşmasını sağlayacak yeni bir dönem başlıyor.” ifadelerine yer...