20 / 04 / 2024

hindistan güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı

hindistan güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı

Hindistan tamamen güneş enerjisiyle çalışan ilk havaalanını hayata geçireceğini duyurdu. Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji sistemi, 46 binden fazla güneş paneliyle yenilenecek.

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Kentler güneş enerjisiyle dönüşecek!

Kentsel Dönüşüm ve Güneş Enerjisi konulu Yuvarlak Masa toplantısı EkoRE sponsorluğunda düzenlendi. Toplantıda güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarının kentsel dönüşümle üretilen yeni binalardaki rolü, akıllı bina sistemleri ve teknolojinin gayrimenkul sektörüne katkıları konuşuldu..

Denizli'de güneş enerjili evler artıyor!

Gurbetçi Ali Soyhan, evlerinin çatılarında güneş enerjisiyle elektrik üreten Almanlara özendi, Denizli’deki evinin çatısına aynı sistemi kurdu. Çatıdaki güneş panelleri sayesinde evde kullandığı elektriği üreten Soyhan, enerji fazlasını ise AYDEM’e satıyor.

İspanya'da güneş enerjisiyle dönen ev inşa edilecek!

İspanya'nın turistik 'Costa Del Sol' sahili, dünyanın ilk dönen villalarına sahip olacak. Güneş enerjisiyle hareket eden motorlar üzerine kurulacak olan dairesel villalar, her 15 dakikada bir dönecek.

Hindistan'da güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı yapılacak!

Hindistan tamamen güneş enerjisiyle çalışan ilk havaalanını hayata geçireceğini duyurdu. Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji sistemi, 46 binden fazla güneş paneliyle yenilenecek.

Konutlar güneş enerjisiyle ısınacak!

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Bölümü'nün çalışmaları sonucunda yüksek derecede ısı depolayabilme özelliğine sahip güneş enerji sistemi geliştirildi.

Kütahya'nın ilk güneş santrali 100 milyon TL'ye hayata geçiriliyor!

Türkiye'de şehirler hızla güneş enerjisiyle tanışıyor. Son durak Kütahya oldu. 100 milyona mal olacak dev santral aynı zamanda enerji araştırmalarına üs olacak.

Kütahya'ya 100 milyon liralık güneş enerjisi yatırımı!

Türkiye'de şehirler hızla güneş enerjisiyle tanışıyor. Son durak Kütahya oldu. 100 milyona mal olacak dev santral aynı zamanda enerji araştırmalarına üs olacak. İşte projenin ayrıntıları...

Filli Boya Güneşle Dost ilkbahar-yaz renklerini açıklıyor!

Filli Boya; Coloration koleksiyonunda yer alan kozmik renklerin enerjisiyle Coloration 2015-2016 koleksiyonunda yer alan 80 renk içerisinden “Güneşle Dost” olarak tanımladığı ilkbahar-yaz renklerini açıklıyor.

Türk şirketleri Asya'da güneş santrali kuracak!

Türk enerji şirketleri, güneşte yurtdışına açılıyor. İstanbul merkezli Seul Enerji Hindistan'da, Integreen ise Azerbaycan ve Kazakistan'da yatırıma hazırlanıyor..

Gümüşhane sokakları güneş ve rüzgar enerjisiyle aydınlanacak!

Kelkit Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan "Kelkit İlçesi Kalkınma Stratejileri ve Uygun Yatırım Alanları Araştırması" projesi ile ilçenin rüzgar ve güneş haritaları çıkarıldı.

Toplam 73 güneş enerjisi tesisi kuruldu!

Yılın 9 ayında güneş enerjisiyle elektrik üretimi için bin 705 başvuru yapıldı, 73 tesis kuruldu. Enerji Bakanı Yıldız, "27 bölge için toplam 6 milyar euroluk talep geldi" dedi..

Eminevim Emin Enerji olarak güneş enerjisi santrali kuracak!

Eminevim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Fikirtepe'deki dönüşüm sürecine bölgede şubeler açarak giriş yaptıklarını söyledi. Üstün, Emin enerji olarak güneş enerjisiyle de ilgileniyoruz" dedi...

hindistan güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı Haberi

hindistan güneş enerjisiyle çalışacak havaalanı

Economic Times ve Al Jazeera'nin haberine göre, Hindistan karbon salınım oranının düşürülmesini sağlayacak bir proje için çalışmalara başladı.


Kerala eyaletinde yer alan Cochin Uluslararası Havaalanı'nın enerji altyapısı, tamamen güneş panellerinden elde edilecek. Güneş panellerine dönüşümden itibaren, havaalanının 25 yıl içinde atmosfere 300 bin ton karbondioksit yayılmasını önleyeceği belirtildi. Söz konusu miktar, 3 milyon ağacın dikilmesine eşit geliyor.


Nötr enerjili olarak adlandırılan tesis, ürettiği enerjinin tamamını kullanacak. Yaklaşık 750 bin metre karelik terminal alanına sahip olan havalanı, tamamen güneş enerjisiyle beslenecek.


Havalaanında en az 46 bin güneş paneli bulunacak. 45 dönüm araziye yayılacak güneş panelleri, günde 48 bin birim enerji üretecek. Cochin Havaalanı'nda Mart 2013'te başlayan yeşil enerjiye dönüş sürecinin ne zaman tamamlanacağı henüz kesin...