26 / 04 / 2024

Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi

Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi

Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin tarihi ve kültürel miraslarını korumak, yıpranmaya yüz tutmuş konakları sağlamlaştırmak adına başlattığı restorasyon çalışmalar kapsamında planlamaya aldığı beş evin kamulaştırma işlemlerine hız verdi.

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

Adıyaman’da deprem konutlarının inşası bitmek üzere

Adıyaman'da depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutların yapımı devam ediyor. TOKİ'nin özenle ve detaylı çalıştığı Örenli Mahallesi'nde yapımı tamamlanan iki yüz kırk konut Cumhuriyet’in 100. yılında hak sahiplerine teslim edilecek.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Altında asıl yükseliş şimdi başlıyor diyen Tunç Şatıroğlu rakam verdi!

Merkez Bankası faiz kararı sonrasında hızla yükselen altı fiyatları vatandaşların gündeminde. Yatırımcılar ''altın fiyatları yükselecek mi?'' sorularını araştırırken Tunç Şatıroğlu ''Altında asıl yükseliş şimdi başlıyor' diyerek rakam verdi.

Gordiyon düğümüne dönüşen ekonomi: Faiz artışı çözüm mü? Tunç Şatıroğlu yanıtladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, Türkiye ekonomisindeki mevcut durumu 'Gordiyon düğümü'ne benzeterek faiz artışının önemini vurguladı. Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, faizin hızlı veya yavaş artırılmasının bazı olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Adıyaman'daki 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı!

Adıyaman'da 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı. Adıyaman Vartana Mahallesi'ndeki 325 dönüm alana yapılan prefabrik konutlara toplamda 7 bin 500 kişi yerleşti.

Ekonomist Şatıroğlu’ndan ‘şok’ iddia: Borsayla oynuyorlar, borsa yatırım yeri olmaktan çıktı!

Borsa geçen hafta yüzde 2,3 oranında değer kazanırken son üç haftadır yaşadığı düşüş trendinden kurtuldu. Şimdi gözler yeni haftaya çevrilirken, ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan yine ilginç bir iddia geldi...

TOKİ'den Adıyaman'a 377 konut!

Yeni yatırımlar için hızlı bir şekilde çalışan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adıyaman’ın Merkez ilçesi projesinin ihalesini 1 Kasım tarihinde gerçekleştirecek. İşte detaylar…

Milli Emlak Adıyaman'da imarlı arsa satıyor! Satış fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Adıyaman ili Merkez ilçesi, Esentepe Mahallesi'nde yer alan imarlı arsa için satış için ihalesi gerçekleştiriyor. Merakla beklenen ihale 30 Haziran tarihinde saat 14:45'te yapılacak.

Hızıroğlu İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Hızıroğlu İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli Şubesi Şişli'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Sultan Hızıroğlu tarafından kuruldu.

Adıyaman'da Safvan Bin Muattal Külliyesi inşa ediliyor!

Adıyaman'da inşa edilen Safvan Bin Muattal Külliyesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adıyaman Valisi  Mahmut Çuhadar, külliyenin çalışmalarını inceledi.

Adıyaman’da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı!

Adıyaman’ın Mehmet Akif Mahallesi’nde bir inşaatta çalışan 29 yaşındaki Mehmet Yakaryılmaz, iskeleden düşerek yaralandı.

Adıyaman'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı!

Adıyaman'da bir inşaatta çalışan işçi iskeleden düşerek yaralandı. Acil serviste tedaviye alınan Ahmet El Hüseyin'in sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi Haberi

Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi

Yeşilyurt Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla İmar İşleri Müdürlüğü Ekipleri, Hıroğlu Mahallesi Adıyaman Caddesi’nde bulunan 5 evin yapısal durumunu inceleyerek, teknik bir rapor hazırladı. Yeşilyurt Belediyesi Encümen’in de alınan karar ve hazırlanan rapor sonrasında Malatya Valiliği’ne yapılan başvuru ile “Koruma Amaçlı İmar Planı Kentsel Sit Alanı” bölgesinde bulunan tarihi tescilli evlerin kamulaştırılması talep edildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, tarihi evlerin koruma altına alınmasının görevleri olduğunu belirterek, tarihi, kültürel bakımından zengin olan evlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Belediyenin Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda tarihi evlerin kamulaştırılmasına yönelik Plan ve Bütçe Komisyonu gönderilen dosya üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Polat, Yeşilyurt’un tarihi dokusunu koruyan bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarını kaydetti.

Yeşilyurt’un tarihi özelliklerini yansıtan ev ve yaşam alanlarını koruma altına aldıklarını ifade...