28 / 03 / 2024

Hisse devrinde KV istisnası

Hisse devrinde KV istisnası

Hisselerin edinilmesinin üzerinden iki tam yıl geçmemişse, elde edilen kazanç üzerinden hisse devri yapan şirket yüzde 22 kurumlar vergisi ödemek zorunda.

47 müteahhit firma hisselerini devretti!

ENR Türkiye tarafından açıklanan verilere göre, 47 müteahhit firma veya ortaklık, ilgili madde ile iş veya hisse devrinde bulundu.

Bir ortaktan ötekine hisse satışı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Bir ortaktan ötekine hisse satışı yapmanın yolu nedir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber....

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tapusuz hisse devri nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Sinpaş'tan hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylarıyla ile ilgili olarak hisse devir işlemlerini duyurdu.

Sinpaş GYO'dan hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylarıyla ile ilgili olarak hisse devir işlemlerini duyurdu.

Tapuda hisse devri masrafları 2016!

Hisseli tapuların devri için, tüm hissedarların onay vermiş olması gerekiyor. Hisse devri için ise yine diğer hissedarların önalım hakkını kullanıp kullanmayacakları soruluyor. Peki, hisse devri masrafları 2016 ne kadar tutar?

Türkan Uzel hisse davasını kazandı!

Uzel Makine'nin ortaklarından Türkan Uzel hisse davasını kazandı. İstanbul Ticaret Mahkemesi'nde yapılan ve 2003'ten beri süren yargılama neticesinde Türkan Uzel'in Uzel Holding'deki fazla hisselerinin kendisine iadesine karar verildi.

Daire satışında 1/25.000 hisse geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Daire satışında 1/25.000 hisse geçerli mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o haber...

Tapu devrinde yapılacak işlemler!

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemi için öncelikle randevu alınması, gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. İşte tapu devrinde yapılacak işlemler..

Akiş GYO, TSKB hisse senetlerini sattı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından şirketin Finansal Tablo Dipnotlarında " Finansal Yatırımlar" olarak sınıflandırılan Türkiye Sinai ve Kalkınma Bankası A.Ş hisse senetleri satıldı.

EYG Gayrimenkul'de hisse devir işlemi tamamlandı!

Türkiye'nin ilk gayrimenkul portföy yönetimi şirketi EYG Gayrimenkul'de hisse devir işlemi tamamlandı. Şirket, 2016'da gayrimenkul yatırım fonu pazarında 500 milyon liraya ulaşacak.

Gayrimenkul Sertifikası'yla konut projelerinden hisse satın alınabilecek!

Hükümetin eylem planında yer alan 'Gayrimenkul Sertifikası' modeliyle vatandaş, devlet güvencesinde borsada işlem görecek konut projelerinden m2 bazında hisse satın alabilecek. Uygulamayla vatandaş dönüşüme daha sıcak bakacak

Yabancı yatırımcı Emlak Konut'tan 24,7 milyon dolar hisse aldı!

Yabancı yatırımcılar, ekim ayında Borsa İstanbul pay piyasalarında 167,8 milyon dolarlık net alış gerçekleştirildi. Yabancı yatırımcıların en çok alım yaptıkları hisse senetleri, arasında 24,7 milyon dolar ile Emlak Konut GYO da var.

Hisse devrinde KV istisnası Haberi

Hisse devrinde KV istisnası

Hisse devirlerinde özellikle satan için kritik konulardan birisi ‘kazancın vergisi’ oluyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında şirketlerin iştirak ve taşınmaz satışında kritik noktaları anlattı. İşte o haber...

KVK’nın 5/1.e maddesi iştirak hisselerinin satışında uygulanan vergi istisnasını düzenliyor. Yani; Pegasus veya bir başka şirket, iştirak hissesi sattığında, istisna koşullarına uygun işlem yaptığında, elde ettiği kazancın yüzde 75’i üzerinden vergi ödemiyor. Kazancın kalan yüzde 25’i üzerinden vergi ödüyor.

Hisse satışları üzerinden elde edilen kazançlar, normalde yüzde 22 oranında vergiye (kurumlar vergisi) tabi. İstisnadan yararlanabilenler için yüzde 75 oranında vergi avantajı ortaya çıkıyor. Ayrıca hisse değeri üzerinden normalde KDV de hesaplanması gerekirken, istisna koşullarına uygun işlemlerde KDV hesaplanmıyor.  Şirketlerin sahibi her zaman şahıslar olmayabiliyor. Şirketlerin sahibi, bir başka şirket (veya şirketler)...