26 / 04 / 2024

hisse

hisse

Kalekim, 3. çeyrekte piyasa beklentisi paralelinde kar açıkladı. Şirket için yapılan son tahminlere göre 89 milyon Türk Lirası kar beklentisi bulunurken şirket, 84 milyon Türk Lirası kar açıkladı.

Vatandaş Vakıfbank hisseleri üstünden nasıl dolandırıldı

Geçtiğimiz Ağustos ayı başından 12 Eylül tarihine kadar 3,90 Türk Lirası’dan aldıkları VakıfBank hisselerini 15,66 Türk Lirası’na kadar yükselterek yatırımcıları tokatlayan manipülatörler tekrar küçük yatırımcıları mağdur ederek para kazandı.

Eyvah Eyvah… Türk hisse ve tahvilinden çıkacak yabancı kalmadı

Türkiye’de hisse senedi ve devlet tahvillerinden son yıllarda devamlı çıkış icra eden yabancı yatırımcının bu menkul kıymetlerdeki oranı zamanı en düşük seviyeye geriledi. Yabancının hisse senedinde yüzde 31,67 oranında tahvillerde ise sadece yüzde 0,83’e kadar indi. 

En fazla açığa satış yapılan hisseler belli oldu

Borsada toplamda 12 milyar 850 milyon Türk Lirası seviyesinde açığa satış gerçekleşti. Borsanın toplam işlem hacmi ise 76,2 milyar Türk Liradan 113,2 milyar Türk Liraya yükseldi. Verilere göre bugün gerçekleşen toplam işlem hacmi ise içindeki açığa satışların oranı yüzde 11,35 oldu.

Bu hisseler yatırımcısını üzmüyor!

Son dönemlerde borsaya ilginin artması sosyal medya ortamında hisse paylaşımlarının da payını artırmış durumda görünüyor. Peki, son 1 yıl içinde sosyal medyada en fazla hangi hisseler konuşuldu? Yatırım yapanlar nelere dikkat etmeli? İşte haberimizde..

Borsa İstanbul’dan Coca Cola, Ülker ve Türkiye Sigorta kararı

BİST, VİOP'ta işlem görmekte olan Ülker, Coca Cola İçecek, İş Finansal Kiralama, Alkim Kimya ve Türkiye Sigorta pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildi. Öte yandan BIST 100 endeksi toplam işlemleri hacmi 72,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Borsa hisselerinde son durum ne? Avrupa borsaları günü nasıl kapattı?

Borsada manipülasyon skandalı sonrası normalleşmeye dönüş çabası devam ederken BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 65,90 puan yükselirken, Avrupa borsalarında ise kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 3,12 artışla 403,03 puana çıktı.

Borsada manipülasyon iddiaları! Aralarında büyük yatırımcıların da olduğu 10 kişi hakkında gözaltı kararı!

Borsada manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.  Borsada temmuz ortasında kamu bankaları hisselerinde başlayan olağanüstü yükseliş ve ardından aynı hızda düşüşle ilgili yapılan işlemler sebebiyle yapıldı.

Spor hisselerine yatırım yapanlar Eylül ayını kayıpla geçirdi! En çok kazandıran takım 4 büyüklerden hangisi oldu?

Eylül ayında borsada Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ. yüzde 34,9, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 20,4, Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 11 ve Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımları yüzde 5,1, yatırımcısına kaybettirdi.

BİST'ten 4 hisseye tedbir kararı

Banka hisseleri üzerinden yaşanan spekülasyonun ardından hisselerde hareketlilik devam ediyor. Borsa İstanbul, yapılan incelemelerin ardından 4 hisseye Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında tedbir uygulanacağını açıkladı. 

Hisseye tedbir kararı ne demek? Tedbir kararı nasıl kaldırılır?

Kızılbük GYO hisselerine gelen tedbir kararından sonra vatandaşlar, hisseye tedbir kararı ne demek? şeklinde araştırmalara başladı. İşte merak edilen o detaylar!

Hisse değeri yüzde 237 arttı! Açıklama geldi neler oluyor?

Hisselerinde değer artışı üç ayda yüzde 237 seviyesinde bulan Martı Otel İşletmeleri, bir yatırımcısının medya üzerinden yaptığı açıklamalar ve sosyal medya yansımaları üzerine KAP'a açıklama gönderdi.

Aynen taksim nedir? İşte detaylar!

Aynen taksim kavramını duyan pek çok kişi vardır. Ancak tam olarak ne anlama geldiği bilinmemektedir. İşte aynen taksime dair araştırılanlar!

Borsada gelecek vaat eden sektör ve hisseler hangileri?

Merkez Bankası'nın faiz indirim politikasının  sürmesi güven kaybına rağmen Borsa İstanbul'u güçlü yatırım alternatifleri arasına sokuyor. Peki hangi hisseleri tercih etmelisiniz, yatırım kararlarını neye göre vermelisiniz?

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, "3 Ekim zurnanın zırt dediği yer olacak" ifadelerini kullandı. Cibre, hisse senetlerinde pozisyon almış fonların bu hisseleri taban olduğu sürece satamayacak zarar edeceğini söyledi.

Akfen GYO hisse geri alım programını yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Hisse Geri Alım Programı Çerçevesinde Hisse Alımı bildirimini yayınladı.

Akfen GYO hisse geri alımını paylaştı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hisse geri alım programı çerçevesinden hisse alımı paylaşıldı.

Akfen GYO hisse alımı bilgilendirmesini yayınladı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akfen GYO hisse alımı bilgilendirmesini yayınladı.

Temapol Polimer İnşaat'tan hisse senedi açıklaması!

Temapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi basında hisse senetlerine ilişkin çıkan haberler için KAP'ta açıklama yayınladı.

Akfen Holding'den hisse satış açıklaması!

Akfen Holding bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı ve Akfen Yenilenebilir Enerji'de hisse satışı hakkında yer alan haberler için açıklamalarda bulundu.

GSD Denizcilik Gayrimenkul ve Enka İnşaat'tan hisse geri alımı!

BIST'te işlem gören bazı şirketler hisse geri alım kararı açıklamaya devam ediyor. Şirketlerden yapılan açıklamaya göre GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat 611 bin 817,9 lira, Enka İnşaat 113 bin 230,8 lira tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdi.

Akfen Holding'ten hisse satışı açıklaması!

Akfen Holding'den basında çıkan haberlerde bahsi geçen iştiraki olan TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı ve Akfen Yenilenebilir Enerji'de bir hisse satış planının söz konusu olmadığını açıkladı.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 751 bin TL tutarında hisse geri alımı yaptı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından 27 Temmuz 2016'da Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada 751 bin 818 TL tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Enka İnşaat 1 milyon TL tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdi!

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş bugün KAP'ta yaptığı açıklamada 1 milyon 95 bin 500 lira tutarında hisse geri alımı gerçekleştirdiğini belirtti.

Reysaş GYO hisse geri alımı yapacak mı?

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yönetim kurulu kararına bağlı olmak kaydıyla hisse geri alımı yapmayı değerlendiriyor.

Bir ortaktan ötekine hisse satışı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Bir ortaktan ötekine hisse satışı yapmanın yolu nedir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber....

Tapusuz hisse devri nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tapusuz hisse devri nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Sinpaş'tan hisse takası!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda paylarıyla ile ilgili olarak hisse devir işlemlerini duyurdu.

hisse Haberi

hisse

Kalekim (KLKIM) 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ana ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 90,3 oranında artarak 84 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti.

Şirket'in satış gelirleri üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 169 artarak 560,9 milyon Türk Lirası’na yükselirken, satış maliyetleri ise geçen yılın üçüncü çeyreğine göre yüzde 187 artarak 370,2 milyon Türk Lirası oldu.

Böylece şirketin brüt satış karı 190,7 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşirken brüt kar marjı da 4,2 puan azalarak yüzde 34'e geriledi.  Şirketin operasyonel giderleri aynı dönemde yüzde 130 artarak 92,2 milyon Türk Lirası’na yükselirken, diğer faaliyetlerden net 0,5 milyon Türk Lirası gelir elde etti. Böylece şirketin faaliyet karı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 139 artarak 99 milyon...