19 / 04 / 2024

hisseli arsa tapusu

hisseli arsa tapusu

Hisseli arsa tapusu, yapılacak ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, arsada ifraz nasıl yapılır? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Arsa tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Bir arsanın mülkiyet hakkının kime ait olduğu, arsa tapusu üzerinden görülebiliyor. Peki, bir arsanın birden fazla sahibi olabilir mi? Arsa tapusu iki kişi üzerine olur mu?

Tapu senetlerini doğru anlamak için 5 kritik nokta

Tapu sahipleri ve tapu sahibi olacaklar mutlaka okumanız gereken bir yazı! Tapu senedinde nelere, neden ve nasıl dikkat etmek gerekiyor? Kaçırmayın!!!

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Şufa hakkı nedir?

Türkiye'de mülkiyet hukuku denilince, gayrimenkul sahipliğinden satışına kadar geniş bir alanı kapsamaktadır. Buna göre, tapusu hisseli olan kişilerin nelere dikkat etmesi gerekir. 

Hisseli arsada imar affı var mı?

Bir gayrimenkulün birden çok ortaklarını gösteren resmi belgeler hisseli tapu olarak adlandırılıyor. Hisseli arsa sahibi olanlar "Hisseli arsada imar affı var mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte hisseli tapulara ilişkin merak edilenler...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Taşınmazınız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olanlar için çok önemli bir uyarı yapıldı. Bu uyarıyı dikkate almayan vatandaşların tapularının satışa çıkabileceği öğrenildi. İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlara son dakika uyarısı: Bunu yaparsanız eviniz, arsanız zorunlu satışa çıkabilir!

Hisseli tapusu olan binlerce vatandaş için bir son dakika uyarısı geldi. Binlerce kişinin dikkat etmesi gereken bu ayrıntı, tapuların satışa çıkmasını kapsıyor. İşte ayrıntılar...

Konut, iş yeri, arsa tapusu olanlar aman ödemeyi unutmayın! Emlak vergisinde geri sayım başladı! 

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksiti 1 Mart-31 Mayıs döneminde ödenmişti. İkinci taksit ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zamana kadar sürecek? 

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Aniden hisseli tapu ortağınız değişebilir, piyasanın yarı fiyatına kayar gider!

Hisseli tapusu olan vatandaşların dikkat etmesi gerek bazı maddeler bulunuyor. Bilindiği üzere her hissedar, mülkiyete sahip olma ve üzerinde tasarrufta bulunma hakkına sahip oluyor. 

O belediye konut imarlı arsa satacak! İhale tarihi belli oldu!

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Göçmenler Mahallesi Beşevler Sokak’taki konut imarlı hisseli arsa satılacak. Söz konusu arsa, 31 Ekim tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkacak.

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat: Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu satış işlemleri diğer gayrimenkul satışlarına göre daha farklı süreçlerle ilerletiliyor. İşte hisseli satışlara ilişkin tüm detaylar...

Hisseli tapusu olan herkesi kapsıyor: Miras kalan gayrimenkulün devri için yeni düzenleme

Hisseli tapusu olan herkesi ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Bu kapsamda hissedarlar kardeş ise taşınmazın devri için noter onayı aranmayacak. İşte detaylar...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

hisseli arsa tapusu Haberi

hisseli arsa tapusu

Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır?

Hisseli arsa tapusu, yapılacak ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. İfraz işlemi, tapu kütüğünde yapılan ayırma işlemi olarak tanımlanıyor.

İfraz ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen (yargı yoluyla veya anlaşarak) belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil ediliyor.

Hisseli arsa tapusu için ifraz nasıl yapılır?

-Serbest mühendislerce düzenlenmiş ifraz (ayırma) işlemini gösterir krokili beyannamenin Kadastro Müdürlüğü’ne ibrazı.

-Kadastro Müdürlüğü’nce krokili beyannamenin uygunluğunun kontrolü ve onaması.

-İşlemin Belediye Encümeni ve İl İdare Kurulu’nca tasdiki.

-Kadastro Müdürlüğü’nce evrakın Tapu Sicil Müdürlüğü’ne sevki.

-Tapu Sicil Müdürlüğü’nce hukuksal bir engelin bulunmaması halinde, tapu harçlarının tahsili suretiyle işlemin ikmal edilip,tescilinin yapılması.

İfraz için gerekli olan belgeler:

-Krokili beyanname. (Kadastro Müdürlüğü’nce tanzimli)

-Taşınmaz mal belediye...