26 / 04 / 2024

Huber Köşkünü kim kullanıyor

Huber Köşkünü kim kullanıyor

Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılan Tarabya’daki Huber Köşkü ve Faytonhane’de restorasyon çalışmaları başladı. Tarihi yapılar, dış etkilerden korunması için baskılı brandalarla kapatıldı.

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Çankaya Köşkü’nün arazisi 1949’da devlete satılmış!

Habertürk Gazetesi yazarı Murat Bardakçı bugünkü yazasında Çankaya Köşkü’nün bulunduğu geniş arazinin kim tarafından, kime satıldığını açıkladı. İşte o yazı...

Tarabya Huber Köşkü'nün restorasyonu mecliste!

Huber Köşkü'nde Saray danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere yaklaşık yedi aydır devam eden 30 milyonluk restorasyona ilişkin usulsüzlük iddiaları Meclis gündemine taşındı.

Tarabya'daki Huber Köşkü restore ediliyor!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, 34 hektarlık korusuyla Boğaziçi'nin en geniş yeşil alanlarından biri olma özelliğini koruyan ve İstanbul'un önemli mimari varlıklarından olan Huber Köşkü ve Faytonhane binasını restore ettiriyor.

2004 yılında Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış!

2004 yılında Yapı Kredi'nin 60. yıl kutlamasıyla birlikte Abdülmecid Efendi Köşkü'nün açılışı yapılmış. Bağlarbaşı Korusu'nda Hidiv İsmail Paşa tarafından yaptırılan köşk, Sultan Abdülhamid tarafından Abdülmecid Efendi için satın alınmış.

Özhan Aşkın Öztürk: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın!

Gebze Mimarlar Odası Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, ilçede yapılması düşünülen kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmasın" dedi, yetkilileri uyardı.

Kınık Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Kınık ilçesi, Bağalan, Mıstıklı ve Kocaburun köyleri sınırları içerisinde Esinti Enerji Üretim Tic. ve San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıya çıktı...

Defter-i Hâkânî’de Kudüs kitabı yayımlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Defter-i Hâkânî’de Kudüs Projesi ile “Defter-i Evkâf-ı Livâ-i Kuds-i Şerîf” isimli Kudüs Vilayeti Vakıfları Defteri kitap haline getirildi.

2000 yılında Turing, Ahmet Emin Yalman'ın köşkünü satacakmış!

2000 yılında vergi borcundan dolayı darboğazda olan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, sahibi olduğu Büyükada'daki Gazeteci Ahmet Emin Yalman'ın köşkünü 150 milyar liraya (3 bin 540 adet altın parası) satışa çıkaracakmış.

1999 yılında Huber Köşkü müze olarak kullanılacakmış!

1999 yılında Cumhurbaşkanlığı yazlık köşkü olarak restorasyonu devam eden Huber Köşkü'nün müze olarak da kullanılması kararlaştırılmış. Köşkün yanında inşa edilen 2 binadan biri de devlet konukevi olarak kullanılacakmış.

Meriç taşkın projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

Meriç Taşkın Projesi kapsamında Meriç Nehri Yatak Temizliği ve Tahkimatı İnşaatı işinin yapımı amacıyla kapsamında proje alanına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Gölcük'ün çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Ak Parti Kocaeli Milletvekili ve adayı İlyas Şeker geçtiğimiz gün AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Şeker: Kentsel Dönüşüm Projesi Gölcük için oldukça gerekli projedir. Gölcük'ün çehresi kentsel dönüşümle değişecek" dedi.

Huber Köşkünü kim kullanıyor Haberi

Huber Köşkünü kim kullanıyor

CUMHURBAŞKANLIĞI Tarabya Yerleşkesi içinde bulunan Huber Köşkü ve Faytonhane restore ediliyor. Her iki yapının restorasyon ihalesi 30 Haziran 2015’te, Çamlıca Camisi’nin inşaatı ile Kâbe’deki Osmanlı revakları, Okçular Tekkesi, Ortaköy ve Süleymaniye camilerinin restorasyonunu yapan Güryapı’ya verildi. Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün 17 Eylül 2015 tarih 89-90 No’lu inşaat ruhsatı ile restorasyon çalışmalarına başlandı. Restorasyon çalışmaları sırasında tarihi yapılar, dış etkilerden korunması için geçici çatı ile ve dış cepheden baskılı brandalarla kapatıldı. Koruma Kurulu’nun onayladığı projeye göre tarihi yapıların çürüyen parçalarıyla özgün olmayan elemanları sökülüp, yeni elemanlarla güçlendirilecek. 


1985’TE DEVREDİLDİ

Huber Köşkü, Tarabya Koyu’nun güneyinde, Yeniköy-Tarabya yolu üzerinde yer alıyor. Boğaz’a inen yamaçtaki Cumhurbaşkanlığı’na ait arazide 64 bin metrekarelik koru var. Huber Köşkü’nün de bulunduğu Tarabya yerleşkesi, Atatürk’ün 1935’te yaptırdığı Florya Deniz...