23 / 04 / 2024

Hüdavendigar Mahallesi hacıosman camii çevresindeki binalar

Hüdavendigar Mahallesi hacıosman camii çevresindeki binalar

Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırma işlemleri tamamlanan Hüdavendigar Mahallesi Hacıosman Bağları Camii çevresindeki binalar yıkıldı.

İmara açılmak istenen Sarıyer'deki Hacı Osman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı!

Doğal sit alanı statüsünü düşürerek imara açılmak istenen Sarıyer’deki Hacıosman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı geldi. 

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Hacıhüsrev Mahallesi, 1630 ada, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16 parseller ve 13, 15 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Hüseyinli Mahallesi 1/1000 ölçekli plan notu tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çekmeköy ilçesi, Hüseyinli Mahallesi, 112 ada, 12 parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.07.2021 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Şanlıurfa Hürriyet Mahallesi'ne gençlik merkezi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, Hürriyet Mahallesi'nde inşa ettiği gençlik merkezini bitirme aşamasına getirdi.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak inşaat!

İBB'nin Hacıosman Atatürk Kent Ormanı'nda kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi. Geçtiğimiz aylarda yandaş bir şirkete 26 milyon TL'lik ihale veren İBB yönetimi, proje onay merci olan İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nden izin almadan kaçak yapı inşaatlarına başladı.

Kartal Hürriyet Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi Hürriyet Mahallesi'nde yer alan metruk binayı yıktı.

​Ekrem İmamoğlu: Hacıosman Korusu'nu 19 Mayıs'ta açacağım!

İBB Başkanı İmamoğlu, Hacıosman Korusu'nu hizmete açacaklarını söyledi. İmamoğlu, "Büyükdere Caddesi üzerinde, hemen Maslak’ı geçince yolun sağ tarafından 1 milyon 100 bin metrekare park var. 19 Mayıs'ta orayı size açacağım, şaşıracaksınız" dedi...

Bursa Hürriyet Mahallesi Adliye Binası yıl sonunda tamamlanacak!

Bursa Hürriyet Mahallesi Taşkıranlar Mevkiinde inşaatı süren yeni Adliye Binasının inşaatının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Hacı Osman Torun Camisi açıldı!

Eyüpsultan'daki Hacı Osman Torun Camisi bugün hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma gününde açılan caminin Eyüpsultan'a ve tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi. 

Kartal Hürriyet Mahallesi imar planı askıya çıkarıldı!

Kartal İlçesi, Hürriyet Mahallesi, 5 pafta, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 132, 133, 139, 142, 143 parsellerin bir kısmı, 141, 131 parsellerin tamamı ve 4059 adanın kuzeyindeki tescilsiz alana ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli azım ve uygulama imar planı askıda...

Bilecik Hürriyet Mahallesi ASM'nin temeli atıldı!

Bilecik Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi'nde hayata geçiilecek Aile Sağlığı Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Fatih Hüsambey Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih İlçesi, Hüsambey Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Hüdavendigar Mahallesi hacıosman camii çevresindeki binalar Haberi

Hüdavendigar Mahallesi hacıosman camii çevresindeki binalar

İmar planlarında yeşil olarak görünen bölgede kalan ve belediye tarafından vatandaşlarla anlaşarak istimlak edilen 2 bina yıkıldı. Hüdavendigar mahallesi Hacıosman Bağları Cami çevresindeki binaların yıkımı için düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar, “Planlarımızda yeşil alan olarak görülen bölgedeki binaları yıkarak hem camimizin çevresini açmış oluyoruz, hem de vatandaşlarımızın bir araya gelecekleri güzel bir park kazandırmış olacağız” dedi.

Osmangazi’de, çarpık ve plansız yapılaşmanın bir sonucu olarak, vatandaşların bir raya gelip sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirecekleri meydan, çocukların oynayabilecekleri park ve spor alanına sahip mahalle sayısının yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin bir çok mahallesinde, kamulaştırma sonucu elde edilen alanlarda yıkım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bunlar, ilçemizdeki plansız yapılaşmanın bir sonucu. Hüdavendigar mahallemizde de, planlarımızda yeşil alan...