26 / 04 / 2024

Hüma Hatun Konağı

Hüma Hatun Konağı

Tahsin Babaş'ın Kastamonu tarihini gün yüzüne çıkartmak için Kastamonu Konakları'nı canlandırma projeleri devam ettiği belirtildi. Babaş, yaptığı yazılı açıklamada, Hüma Hatun Konağı'nın restore çalışmaları tamamlandığını belirtti

Hüma Hatun Konağı’na ilk harç atıldı!

Vali Şehmus Günaydın ile Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Belediye tarafından satın alınan Hüma Hatun Konağının ilk harcını birlikte attılar. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.

Sivas Divriği Hüma Hatun Arastası'ndaki 12 dükkan kiraya verilecek!

Sivas Divriği'deki Hüma Hatun Arastası'nda yer alan 12 adet dükkan 3 yıl süreyle kiraya verilecek. Kiralama ihalesi 21 Mayıs'ta gerçekleştirilecek...

Bursa Hüma Hatun Evleri’nde yaşam başlıyor!

Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana-Ulus bölgesinde kendi öz kaynaklarıyla inşa ettiği 812 konut ve 12 bin metrekare ticari alandan meydana gelen Hüma Hatun Evleri’nde yaşam başlıyor. 

TOKİ Elazığ Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Elazığ Baskil Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Mersin Mezitli Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Mersin İli Mezitli İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saaat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Aydın ve Çanakkale hükümet konağı ihaleleri yarın!

TOKİ Aydın'ın Çine ile Çanakkale'nin Eceabat ilçelerinde hükümet konağı inşa edecek...

TOKİ Aydın ve Çanakkale'de yeni hükümet konağı yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Aydın ve Çanakkale'de yeni hükümet konağı inşa etmek için 27 Ağustos'ta ihaleye çıkacak...

TOKİ'den Mersin Mezitli ve Tarsus'a hükümet konağı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Mersin'in Mezitli ve Tarsus ilçesinde hükümet konağı inşa edilecek...

TOKİ Adana Hükümet Konağı ihalesi 4 Eylül'de!

Adana İli Çukurova İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 4 Eylül 2018 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Manisa Akhisar Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Manisa İli Akhisar İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Van Hükümet Konağı'nın ihalesi 2 Ekim'de!

Kamu yatırımlarına son sürat devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van'da yeni bir hükümet konağı inşa edecek.

TOKİ Çorum Alaca Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Çorum İli Alaca İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 13 Ağustos 2018 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Erzincan'a hükümet konağı!

Konut üretimlerinin yanı sıra kamu yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzincan Hükümet Konağı projesi için düğmeye bastı.

TOKİ Çanakkale Eceabat Hükümet Konağı ihalesi 27 Ağustos'ta!

Çanakkale İli Eceabat İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 27 Ağustos 2018 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Hüma Hatun Konağı Haberi

Hüma Hatun Konağı

Konak hakkında bilgi veren Babaş, "Bodrumda üç, zemin katta üç, birinci katta üç, cihannüma katında ise bir olmak üzere 10 odası bulunan Hüma Hatun Konağı, 10 ay gibi kısa bir sürede atıl ve çürümeye yüz tutmuş halden Kastamonu tarihinin parlayan yıldızı oldu" ifadesini kullandı.


Babaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılışı yapılacak konağı Kastamonu kadınına armağan edeceklerini anlattı.


Kentin tarihi dokusunun başka illerle kıyaslanamayacak seviyede olduğuna dikkati çeken Babaş, şunları kaydetti:


"Tarihi eserlerin korunması ve restore edilmesi konusunda yıllardır yeterli çalışmalar yapılmamıştı. Bu eserleri ortaya çıkarmak adına projeler üreterek uygulamaya geçtik ve Hüma Hatun Konağı’nı restore ettik. Tefrişatını da hızla tamamlayıp, burayı kadınlar gününde kahraman ve fedakar Türk kadınını temsil eden Şehit Şerife Bacı'nın, Nene Hatun'un ve Halime Çavuş'un torunları olan en...