26 / 04 / 2024

Hüseyin Sözlü dönüşüm çağrısı

Hüseyin Sözlü dönüşüm çağrısı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, müteahhitlerin ortaklıklar kurarak, kentsel dönüşüme katkı sağlayabilieceğini, böyle projelerle gelenlere Büyükşehir Belediyesi'nin yardımcı olacağını söyledi.

İstanbul'un kaybedecek bir yılı bile yok: Hızlı dönüşüm için 16 öneri geldi! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul'un kaybedecek 5 yılı yok' dedi ve kentsel dönüşüm için 16 önerisini açıkladı. İşte o öneriler...

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kentsel dönüşüm kanunuyla risk azaltmada çok daha hızlı hareket edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir açılış töreninde kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Kentsel dönüşüm yasasının çıkmasıyla risk azaltmada çok daha hızlı bir şekilde hareket etme olanağına kavuşacağız" dedi.

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Aslan'dan 8 maddelik kentsel dönüşüm uyarısı!

Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan son zamanların gündem konusu kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

İzmir Gaziemir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesi için kentsel dönüşüm sürecini başlattı. İZBETON’un ihale sürecine dâhil olmasıyla birlikte hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmaları ilçe mahallelerinde heyecan yarattı. 

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021?

Kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır 2021, kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte tüm merak edilenler...

İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, kentteki deprem sonrası hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Gökçe, çok sayıda konutta tedirginlik yaşandığını belirtti.

İzmir'de jet hızıyla dev dönüşüm başlıyor!

Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğünde deprem sonrasında kentsel dönüşüm başlıyor. İlk etapta inşa edilecek konutların teslimi Ağustos'ta yapılacak. 

Kentsel dönüşüm kredisi şartları 2021!

Kentsel dönüşüm projelerinde kamu harcamalarının düşürülmesi için çalışmalar hızlandı. Peki kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır, kentsel dönüşüm kredisi ne zaman verilecek? Kentsel dönüşüm kredisi şartları neler? İşte kentsel dönüşüm kredisi şartları 2021...

Hüseyin Aslan: Kentsel dönüşüm tercih değil zorunluluktur!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Depreme karşı en etkili önlem yeni uydu kentler oluşturmaktır. Covid-19 sürecinde karşılaştığımız sıkıntılarda göz önünde bulundurularak çağdaş dünyanın öngörmüş olduğu en yüksek kentsel standartları Türkiye’ye, kentlerimize getirmeliyiz” diye konuştu.

GYODER Çözüm Platformu'nun gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu!

GYODER Çözüm Platformu’nun üçüncü toplantısı, ‘Turizmde Dönüşüm Arayışları’ başlığı altında gayrimenkul ve turizm sektörü temsilcilerinin yoğun katılımıyla düzenlendi. Toplantının gündemi 'turizmde dönüşüm' oldu.

Hüseyin Sözlü dönüşüm çağrısı Haberi

Hüseyin Sözlü dönüşüm çağrısı


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, müteahhitlerin ortaklıklar kurarak, kentsel dönüşüme katkı sağlayabilieceğini, böyle projelerle gelenlere Büyükşehir Belediyesi'nin yardımcı olacağını söyledi. 

Başkan Sözlü, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği'ni (AKAMDER) ziyaret etti. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yöneticilerle bir araya gelen Sözlü "Adana’da altyapı, üstyapı ve kamu binaları yapmanın ötesinde, buradan edindiğiniz tecrübeyle kentsel dönüşüme katkı koyabilirsiniz. Şehrin merkezindeki kıymetli yerlerde faaliyet göstermek üzere ortaklıklar kurarak, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na mücacaat ederseniz, emin olun ki size orada yardımcı olacağız" dedi. 

Başkan Hüseyin Sözlü, kamu müteahhitlerinin, kamuya iş yaparken, iç denetimleri ve kendi aralarında diyalog içinde olmalarının, sektörde kaliteyi artıracağını anlatarak, şöyle devam etti: 

"Sektörde tecrübeli, birikimli, hızlı ve kaliteli hizmet veren paydaşlara ihtiyaç var. Sizler Adana’da da önemli bir sorumluluğu üstleniyorsunuz. Müteahhit ve ihale...