19 / 04 / 2024

İBB Beylikdüzü Kültürel Tesis Alanı

İBB Beylikdüzü Kültürel Tesis Alanı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin teklifi üzerine, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde 'pazar alanı' olarak planlanan alana 'Kültürel Tesis Alanı' yapılması gündeme geldi...

İzmir Kültürpark’taki yapılaşma için Mimarlar Odası'ndan açıklama!

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İBB Meclisine sunulan Kültürpark Planına ait açıklamalar yaptı. Kahraman, "Kültürpark’ta her ne kadar inşaat alanında azalma olsa da işlevlerin sınırlandırılacak yeşil alanın artmasını istiyoruz" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu cemevi inşaatının 2021'de tamamlanacağını dile getirdi. 

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Kalyon Kültür açıldı!

Kalyon Grup’un kültürel üretimi desteklemek amacıyla kurduğu Kalyon Kültür, bugün açılıyor. Toplumsal buluşma mekânı olarak adlandırılan merkez, sergilere, söyleşilere ve sanat alanında pek çok etkinlik ile organizasyona ev sahipliği yapacak...

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi açıldı!

Kültürel alanda önemli projeler hayata geçiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

İBB Beylikdüzü'ne Kültürel Tesis Alanı yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin teklifi üzerine, Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde 'pazar alanı' olarak planlanan alana 'Kültürel Tesis Alanı' yapılması gündeme geldi...

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM'de!

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Balkanlar'da Kültürel Mirasın Yeniden İnşası Projesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Denizli Hayri Dev Kültür Merkezi açıldı!

Çameli'nin sosyal ve kültürel alanda en büyük ihtiyaçları arasında olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Hayri Dev Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Bülent Eczacıbaşı: Kültür turizmine yatırım şart!

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Kültürel etkinliklere ve altyapılarına yatırım yapan kentlerin, kültür turizminde öne çıktığını belirtti.

İBB Beylikdüzü Kültürel Tesis Alanı Haberi

İBB Beylikdüzü Kültürel Tesis Alanı

Beylikdüzü ilçesi Kavaklı Mahallesi’nde 'Kültürel Tesis Alanı' yapılması için İBB Meclisi’nden oybirliği ile geçen teklifte söz konusu alanın, İBB’nin ilgili müdürlüklerinden olumsuz raporlar almış bir afet-heyelan bölgesi olduğu belirtildi. İmar değişikliklerine genel olarak ret oyu kullanan Ak Parti ve CHP Meclis üyelerinin heyelan bölgesine yoğun insan çekecek projeye evet oyu kullanmaları dikkat çekti.

HEYELAN BÖLGESİNDE

Aydınlık Gazetesi’nden Garip Balçak’ın haberine göre, Beylikdüzü Kavaklıdere Mahallesi’nde bulunan 24 bin 271 metrekarelik alan hakkında Aydınlık’ın ulaştığı Komisyon Raporları’nda Ulaşım Planlama Müdürlüğü görüşlerini, “Plan değişikliği teklifinin ulaşım taleplerini artıracağı belirlendiğinden bölgesel ulaşım sistemi açısından uygun bulunmamıştır” şeklinde belirtti. İlgili müdürlüklerden olan Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ilgili plan değişikliği ile ilgili raporunda şu yer alıyor:

“... Planlama alanının da içerisinde olduğu bölgede; Başkanlığımız ve Tübitak- Marmara Araştırma Merkezi (MAM) arasında...