25 / 04 / 2024

İBB imar bürosu ne zaman kuruldu

İBB imar bürosu ne zaman kuruldu

12 Ağustos 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Fransız şehir planlama uzmanı çalışmalarını bitirmiş ve raporunu gönderecekmiş. 1933 tarihinde belediyede İmar Bürosu çalışmalara başlayacakmış.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

İstanbul'da acil durumda girilemeyen 9 bin 73 sokak var! Büyük depremde 91 bin bina ağır hasar görecek! Korkutan senaryo

İBB, olası büyük bir depremde İstanbul’u bekleyen senaryoları bir bir analiz etti. Çalışmaya göre, megakentte acil durumda girilemeyen sokak sayısı 9 bin 73 olarak belirlendi. İşte açıklanan o çarpıcı veriler...

10 şehirde 'Deprem Suçları Soruşturma Bürosu' kurulacak!

Adalet Bakanlığı tarafından depremden etkilenen şehirlerde Cumhuriyet başsavcılıklarına yazı gönderilerek, yıkılan binalarla ilgili Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması ve sorumlularla ilgili bazı tedbirlerin alınması istendi.

Büyük İstanbul Otogarı’nda kiralar 5 bin ile 15 bin TL arasında!

Büyük İstanbul Otogarı’nı 9 Eylül 2019’da İBB devraldı. Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, otogardaki kiralara ilişkin konuştu.

Gazete büfelerinden İBB'ye: 300 bin TL neye göre belirlendi?

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, İBB'nin büfe kiraları zammına ilişkin, “İBB büfeler için ‘Bir yandan ihaleye çıkılacak’ diyor bir yandan 300 bin TL’ye kadar para istiyor. İhale olmadan bu bedel nasıl belirlendi?” diye konuştu.

İş GYO Yanar Hukuk Bürosu'ndan hizmet alacak! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı dava takibi, icra takibi, danışmanlık vb. hukuki hizmetler konusunda Yanar Hukuk Bürosu'ndan hizmet alacak...

İş GYO, Ege Perla için Uluhan Hukuk Bürosu'ndan hizmet alacak! 

İş GYO, şirket portföyünde yer alan Ege Perla Kompleksine ilişkin hukuki hizmetler konusunda Uluhan Hukuk Bürosu'ndan hizmet alacak...

Tarkan’dan arsa tartışmalarıyla ilgili açıklama!

Megastar Tarkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki (İBB) imar dosyasıyla ilgili tartışmalar üzerine bir açıklama yaptı.

İmar barışı ile cezalar kalkacak, davalar düşecek!

Doğan Hukuk Bürosu İmar Hukuku Avukatı Av. Orhan Doğan, İmar barışı hakkında tüm merak edilenleri anlattı...

Hilmi Türkmen: İmarı büyüttük, parselleri küçültüyoruz!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım gerçekleştirilen bir program kapsamında İstanbul 1.bölge Cumhur İttifakı'nın adaylarıyla buluştu. 

Türk Eximbank, İskenderun'da irtibat bürosu açtı!

2019 hedefi 8 yeni şube açma olan Türk Eximbank, 16. irtibat bürosunu İskenderun'da açtığını açıkladı.

Beykozlulara imar müjdesi!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Gümüşsuyu Seçim İrtibat Bürosu'nda konuştu. İmar sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın, Beykozlulara imar müjdesi verdi.

İBB imar bürosu ne zaman kuruldu Haberi

İBB imar bürosu ne zaman kuruldu

Şehrin planı

İmar bürosu yakında işe başlıyor


Bir müddetten beri şehrimizde tetkikatta bulunan Fransız şehir mütehassıslarından M. Lambert'de Fransa'ya dönmüştür. Mütehassıs, üç ay içinde şehrin imarına dair projesini hazırlayarak gönderecektir. Şehrimize gelen diğer mütehassıslar da bu zamana kadar raporlarını ikmal ederek İstanbul'a göndereceklerdir.


Şehrin müstakbel planının tanzimi ve ileride tatbiki işiyle uğraşacak olan bir imar bürosu teşkil edileceğini yazmıştık. İmar Bürosu yakında yeni tutulan bir binada açılacak ve çalışmağa başlıyacaktır.


Akşam Gazetesi 12 Ağustos 1933



Abdullah Kutalmış...