24 / 04 / 2024

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, "Bundan sonra adanın adını 'Yamyassı Ada' yapalım. Hadi doğaya, tarihe, arkeolojiye saygınız yok. Hiç olmazsa aynı gelenekten geldiğiniz Adnan Menderes'e saygınız olsun" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

İBB, Çengelköy'e yeni sosyal tesis yapacak!

Çengelköy'de İBB'ye ait yeni bir sosyal tesisin yapılması, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı toplantısının 4. birleşimi, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Platformu’ndan İBB Meclisi’nin aldığı karara tepki!

Bakırköy Kentsel Dönüşüm Dayanışma Platformu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Bakırköy Revizyon Nazım İmar Planına yönelik aldığı siyasi karara dair açıklama yaptı.

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

CHP ve İYİ Parti'den Kanal İstanbul'a tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. işte o açıklamalar...

İBB Meclisi'nde Kanal İstanbul tartışması!

İBB Meclisi'nin ocak ayı oturumlarının son birleşiminde Kanal İstanbul projesi masaya yatırıldı. Projenin doğaya etkilerinden, boğaz güvenliğine, Montrö ile ilişkisinden imar hareketlerine kadar pek çok konu başlığı değerlendirildi.

Esenler'de otellerin çatı katı serbestliği teklifine İBB Meclisi'nden onay!

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun başkanı olduğu Esenler'de kamu yapılarına sunulan çatı katı serbestliğine turizme katkı amacıyla oteller dahil edildi. İBB Planlama Müdürlüğü, düzenlemenin çatıdan kaynaklı yapı yüksekliğini ve inşaat alanını arttırabileceğiyle ilgili uyarı yaptı.

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

İBB Meclisi'nde gayrimenkul satışları ve arazi tahsisleri komisyonlara devredildi!

İBB Meclisi'nde 3 araştırma ve inceleme komisyonunun kurulması teklifi yapıldı. Konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından bu teklif onaylandı.

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

İnan Güney'den Esenler'deki plan değişimine tepki!

İBB Meclisi’nde Esenler’de yapılan bir plan değişikliğinin oylanması sırasında AKP’li ve CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma yaşandı. CHP'li İBB Meclis Üyesi İnan Güney, "İstediğiniz alan sit alanından çıkarıp imara açıyorsunuz" dedi.

İBB Meclisi'nde riskli konutların dönüşümü için yetki tartışması!

İBB Meclisi'nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP-MHP grubu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, sosyal konutların deprem riskine karşı ihtiyaç ve hak sahiplerine kiralanıp satılabilmesi için üçüncü kez yetki sağlamadı. 

İBB'nin kentsel dönüşüm ve sosyal konut projeleri meclise takıldı!

1.5 yıldır görevde olan yeni İBB yönetimi, meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı'nın birçok engeliyle karşılaştı. İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, karşılaştıkları engelleri anlattı..

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban Haberi

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban

YASSIADA’nın 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' yapılmak üzere imara açılarak, şantiye alanına dönmesi tartışması İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde gerginliğe neden oldu. Meclis oturumunda söz alan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, "Bundan sonra adanın adını 'Yamyassı Ada' yapalım. Hadi doğaya, tarihe, arkeolojiye saygınız yok. Hiç olmazsa aynı gelenekten geldiğiniz Adnan Menderes'e saygınız olsun" diyerek uygulamaya tepki gösterdi.


Yassıada’nın 'Demokrasi ve Özgürlük Adası' yapılmak üzere imara açıldıktan sonraki hava görüntüleri medyada yer almış ve adanın şantiyeye döndüğü, ağaçların yok olduğu tartışmaları başlamıştı.


İBB Meclisi Şubat ayı oturumunun ilk gününde söz alan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, CHP’li Meclis üyelerinin geçtiğimiz aylarda adaya çıkarma yaparak, yapılacak inşai faaliyetlerin adanın arkeolojik özelliklerini, tarihi dokusunu, doğal sit özelliklerini tahrip edeceği yönünde uyarıda...