26 / 04 / 2024

ibb projeleri

ibb projeleri

1.5 yıldır görevde olan yeni İBB yönetimi, meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı'nın birçok engeliyle karşılaştı. İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, karşılaştıkları engelleri anlattı..

İBB olarak 'çılgın' projelerle değil İstanbulluların gerçek sorunlarıyla ilgileneceğiz!

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dönem 'çılgın proje' olarak nitelediği Kanal İstanbul projesine atıfta bulundu ve "İBB olarak 'çılgın' projelerle değil İstanbulluların gerçek sorunlarıyla ilgileneceğiz" dedi.

İBB'nin son 15 yıldaki yatırım ve hizmetleri yayınlandı!

İBB'nin son 15 yıldaki yatırım ve hizmetleri, infografik bir şekilde yayınlandı. İşte İBB'nin son 15 yılda hayata geçirdiği faaliyetler ve projeler...

İBB yatırımlarını Doğu'ya çevirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), hizmetlerini ve yatırımlarını Doğu ve Güneydoğu illerine de götürmeye başladı. İBB, toplam bedeli yaklaşık 80 milyon lirayı bulan 3 ayrı ihale düzenledi.

İBB'den Siirt Belediyesine destek!

Siirt Belediyesi tarafından İBB'nin desteğiyle, kentin çehresini değiştirecek modern mesire alanı, çocuk parkı ve itfaiye binası yapımı için çalışmalar başladı.

İBB’nin kira gelirleri orantısız mı?

Sayıştay 2014 Denetim Raporu’nda İBB’nin kira gelirinin orantısız olduğunun altı çizilen raporda Sayıştay denetçileri bunun nedenini ihale sürecinin şeffaflıktan uzak yürütümesi olarak değerlendirdi.

İBB mühendis yetiştirme akademisi kuracak!

İstanbul Tramvayı projesi kapsamında yerli metro ve tramvay üretimine başlayan İBB, projenin gelişimi için mühendis yetiştirme akademisi kuracak. Ayrıca eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencilere iş imkanı da sunulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2014'de 1.215 milyar TL'lik yatırım yaptı!

Yatırım ve projelerini "Yerelde kalkınma" hedefiyle gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında yine önemli projelere imza attı. İZSU 267 milyon TL, ESHOT da 73.8 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

İBB'nin hazırladığı 11 proje İSTKA’dan mali destek almaya hak kazandı!

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), 2014 yılı Mali Destek Programlarına başvuru yapan projelerden kazananların listesini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) birimlerinin sunduğu projelerden 11 tanesi hibe desteği almaya hak kazandı.

Ataşehir'e 3 metro hattı geliyor!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İBB Başkanı adayı Kadir Topbaş, seçim çalışmalarına Ataşehir İçerenköy Mahallesi'nde devam etti. Kadir Topbaş, 'Ataşehir'e 3 metro hattı geliyor' dedi...

Yangın mağdurlarına İBB'den yardım eli!

Yangın mağdurlarına İBB' den yardım eli geldi. Silivri Selimpaşa TOKİ Emlak Konutları B3 Blokta çıkan yangın nedeni ile mağdur olan vatandaşlara İBB yardım eli uzattı.

Kadir Topbaş: Engelli standartlarına uymayan projelere onay vermeyin!

Başkan Topbaş’tan tüm belediyelere çağrı: “Engelli standartlarına uymayan projelere onay vermeyin” dedi Topbaş, Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemdeki belediyecilik anlayışını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi

TOKİ Polemiği... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: TOKİ projeleri tamamlanmadığı için vatandaş mağdur oluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TOKİ2nin sunduğu projeleri tamamlayamadığı için vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. İmamoğlu'nun iddiasına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'dan sert yanıt geldi...

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

İBB havaray ve metro projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatacak havaray ve metro projeleri için düğmeye bastı. İBB İstanbul'un genel, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesini ve Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunu ihaleye çıkarıyor

İBB, İstanbul Geneli Yol ve Kavşak Ön Projeleri için 2 Eylül'de ihale yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından İstanbul Geneli Yol ve Kavşak Ön Projeleri işi ihaleye çıkarılıyor. İhale 2 Eylül 2014 tarihinde saat 11:00'de yapılacak...

İzmir'de markalı konut projeleri, metrekare fiyatlarını yükseltti!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya son yıllarda artan markalı konut projeleri nedeniyle İzmir'de bazı özel projelerde metrekare birim fiyatları 10 bin TL'ye kadar yükseldiğini belirtti.

Basın Ekspres Yolu konut projeleri 2013!

İstanbul'un yeni Maslak'ı olarak tabir edilen Basın Ekspres Yolu, adeta prestij yolu oldu. Markalı konut projelerinin 1,5 yılda yüzde 45 prim yaptığı bölgede bugün metrekare konut fiyatları 4 bin 500 TL'yi buldu. İşte Basın Ekspres Yolu konut projeleri.

2013 Eylül teslim konut projeleri!

Yaşam için geri sayımın başladığı 2013 Eylül teslim konut projelerini mercek altına aldık. İşte İstanbul'un farklı semtlerinde hayata geçirilen 2013 Eylül teslim konut projeleri ve fiyatları...

İBB Bahçıvanlık kursu kayıtları başlıyor!

iBB İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. öğrenmek isteyenler için bahçıvanlık kursu başlatıyor. Bahçıvanlık Kursu; Haliç Eğitim Merkezi için 18 Eylül 2013 ve İdealtepe Eğitim Merkezi için 20 Eylül 2013 tarihlerinde başlayacak.

Kağıthane'de yer alan ofis projeleri havadan görüntülendi!

İstanbul Avrupa yakasında Kağıthane'de hayata geçirilen ofis projeleri 25 Temmuz 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi. Prjelerin havadan fotoğraflarına www.havadanemlak.com adresinden ul

İstanbul ofis projeleri havadan görüntülendi!

İstanbul'da hayata geçirilen ofis projeleri 25 Temmuz 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi. Projelerin havadan fotoğraflarına www.havadanemlak.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Ara ödemesiz konut projeleri 2013!

Ara ödemesiz, sabit taksitlerle konut sahibi olmak isteyenler için ara ödemesiz konut projelerini araştırdık. İşte peşinatsız ya da düşük bir peşinatla ve vade farksız sabit taksitle ev sahibi yapan ara ödemesiz konut projeleri...

Eyüp Göktürk satılık konut projeleri 2013!

Gelecekte değer artışı vaat eden lokasyonlar arasında yer alan Göktürk satılık konut projelerini mercek altına aldık. Bölgede fiyatlar 270 bin TL'den başlıyor 1 milyon 500 bin TL'ye kadar yükseliyor. İşte tüm detayları ile Göktürk satılık konut projeleri.

Bağcılar konut projeleri 2013!

İstanbul'un en hareketli emlak piyasalarından biri olan Bağcılar, "Bağcılar-Başakşehir Olimpiyatköy" metro hattı ile adeta zirveye oturdu. Şimdi gelin Bağcılar konut projelerini daha yakından inceleyelim. İşte Bağcılar konut projeleri...

ibb projeleri Haberi

ibb projeleri

AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi, Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimine 1.5 yıldır birçok noktada engeller çıkardı. İBB mülkiyetinde araziler ve binalar, AKP’li ilçe belediyelerine tahsis edildi ya da yeşil alan ilan edilerek belediye hizmetlerinde kullanılması engellendi. Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaadi olan kreş projesi için alınmak istenen kararların önemli bir kısmı onaylandı. 

1.5 yıldır görevde olan yeni İBB yönetimi, meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı'nın birçok engeliyle karşılaştı. İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, hem merkezi iktidarın hem de İBB Meclisi'ndeki AKP çoğunluğunun Ekrem İmamoğlu'nun çalışmalarını engellemek için çok farklı yöntemler sergilediklerini dile getirdi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Balyalı, İBB Meclisi'nde karşılaştıkları engellemeleri şunları kaydetti: 

“İmar mevzuatı, hukuki işlemler ve finansman engellemeleri ile karşı karşıyayız. Bu engelleme girişimleri bazen başkanımızın...