18 / 04 / 2024

İbrahim Özdiş kim

İbrahim Özdiş kim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren İbrahim Özdiş, "Bilindiği üzere son yıllarda ülkemiz ekonomisinde lokomotif haline getirilen inşaat sektörü, beraberinde birçok sorunu getirmektedir'' dedi.

Yapı denetim sistemine ilişkin 4 sorun TBMM'de!

Yapı denetim sisteminde denetim firmasının müteahhitlerce belirlenebilmesi meclis gündemine taşındı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına ait 6 sorun TBMM'de!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtların yetersizliği sorunu Meclis gündemine taşındı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Adana Ceyhan Devlet Hastanesi'nin inşaat sorunu TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceydan ilçesinde yapımına başlanılan ama inşaatı durma noktasına gelen Devlet hastanesinin inşaatı TBMM'ye taşıdı.

Adana'daki Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi kapatılacak mı?

Adana'da bulunan Gaziköy Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin kapatılmasının söz konusu olup olmadığı TBMM'de konu oldu. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, konuya ilişkin önerge hazırladı..

Adana Seyhan'daki okul lojmanının yıkımı mecliste!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin lojman ve futbol sahası alanının başka okul yapımı nedeniyle kullanılması kararını meclis gündemine taşıdı..

Adana Ceyhan'dan Hatay Erzin'e devredilen arazi sorunu TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana'nın Ceyhan ilçesinden Hatay'ın Erzin ilçesine devredilmiş olan arazinin iadesi talebini meclis gündemine taşıdı..

Ceyhan Devlet Hastanesinin inşaatı TBMM gündeminde!

Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Ceyhan Devlet Hastanesinin inşaatının tamamlanmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdiş, sorularını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na iletti.

İnşaat sektörü beraberinde birçok sorunu getirir!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren İbrahim Özdiş, "Bilindiği üzere son yıllarda ülkemiz ekonomisinde lokomotif haline getirilen inşaat sektörü, beraberinde birçok sorunu getirmektedir'' dedi.

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

İbrahim Özdiş kim Haberi

İbrahim Özdiş kim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren İbrahim Özdiş, "Bilindiği üzere son yıllarda ülkemiz ekonomisinde lokomotif haline getirilen inşaat sektörü, beraberinde birçok sorunu getirmektedir. Katma değeri yüksek olmayan bir sektör olmasının yanı sıra inşaatlarda yeterli güvenlik önlemlerinin alınmayışı, birçok işçinin çeşitli iş kazaları neticesinde hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Bütün bu sorunlarla beraber, kayıt dışı çalışmanın da sık ve yoğun olduğu bölgelerden birisi olan Adana bölgesinde birçok inşaatta ustalık veya yeterlilik belgesi bulunmayan binlerce insan inşaatlarda çalışmakta, bu durum haksız rekabete yol açmakla birlikte, yapıların, işçiliğin kalitesizleşmesine neden olmaktadır. Türkiye'de işsizlik istatistiklerine bakıldığında hep ilk sıralarda bulunan Adana ilimizde kayıt dışı ve gündelik yevmiye ile çalışma sorunlarının artması da doğal olarak beklenmelidir" dedi. 


CHP'li Özdiş, Bakan...