26 / 04 / 2024

icra borca itiraz dilekçesi

icra borca itiraz dilekçesi

İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre borçlu kimse, 168 inci maddenin 5 numaralı bendine göre borca karşı yapacağı itirazını bir dilekçe ile icra mahkemesine bildiriyor...

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

Ünal Aysal'ın Hotel Les Ottomans'ın icra itirazına mahkemeden ret!

Ünlü iş adamı Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, Ortaköy’deki Hotel Les Ottomans'ın icradan satışına itiraz etti. Mahkeme, Ünal Aysal’ın itirazını ret kararı verdi. 

İlamsız icra takibinde dikkat edilmesi gerekenler!

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İcradan tarlasını aldığım kişi “Tarlam ucuza gitti” diyerek ilamsız icra takibi gönderdi. Ben itiraz ettim, icra durdu. Şimdi itirazın iptali yoluna gidecek olursa, nasıl bir durumla karşılaşırım?' sorusunu yanıtladı.

İpotek icra emrine itiraz!

Eğer borç ödenmezse, alacaklı taşınmazın satışını ve borcun kapatılmasını talep edebiliyor. Haklı durumlarda ise alacaklı ipotek icra emrine itiraz edebiliyor. İşte dava örneği..

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Hacze itiraz edilir mi?

Haciz icra takibi işlemlerinin bir aşaması olarak karşımıza çıkıyor. Haciz, borçlunun mal ve haklarına icra müdürlüğü aracılığı ile el konulması oluyor. Peki, hacze itiraz edilir mi?

İcra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

Alacaklılar; Ödeme emrindeki müd­det geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, icra yoluyla evden eşya alınıyor mu?

İcra emrine itiraz dilekçesi örneği!

İcra Müdürlüğüne yapılan başvurunun ardından borçluya icra takibi yapılabiliyor. Borçlu, icra takibine sözlü yada yazılı olarak itiraz edebiliyor. Yazılı olarak itiraz edebilmesi için dilekçe yazması gerekiyor. İşte, İcra emrine itiraz dilekçesi örneği!

İcra emrine itiraz nasıl yapılır?

Alacaklının talebi üzerine İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi işlemi başlatılabiliyor. İşlemin ilk adımı olarak alacaklıya tebligat gönderiliyor. Alacaklı bu tebligatta yazılı olanlardan yükümlü tutuluyor. Peki, İcra emrine itiraz nasıl yapılır?

İnönü Stadı planına itiraz yolda!

İnönü Stadı planına itiraz yolda. Ankara Şehir Planlamacıları Odası İstanbul Avrupa Yakası Beşiktaş'ta bulunan İnönü Stadyumu arazisinin konut ve ticaret alanına çevrilmesine itiraz edeceklerini söyledi.

Orman tahdidi itiraz davası!

Orman yasasının 1. maddesinin uygulanmasından doğan anlaşmazlıklar için dava açılabiliyor. Orman tahdidine itiraz davası nasıl açılır? Dava nasıl sonuçlanır? İşte Orman tahdidi itiraz davası örneği...

Yargıtaydan verilen icra ve iflas kararları yönetmeliği!

Yargıtaydan verilen icra ve iflas işlerine ait kararların yayımlanmasına dair yönetmelik 12 Nisan 2014 tarihinde 28970 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yer alan esaslar...

Aidat bedeline nasıl itiraz edilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve sitelerde aidat bedeli yetki verilmiş ise yönetici tarafından belirleniyor. Peki yüksek aidat bedeline nasıl itiraz edilir? İşte aidata itiraz esasları...

icra borca itiraz dilekçesi Haberi

icra borca itiraz dilekçesi

Borca itiraz dilekçesi!

İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre borçlu, 168 inci maddenin 5 numaralı bendine göre borca karşı yapacağı itirazını bir dilekçe ile icra mahkemesine bildirir. Bu itiraz satıştan başka icra takip muamelelerini durdurmaz. 

İtirazın incelenmesi: 

İcra mahkemesi hâkimi, itiraz sebeplerinin tahkiki için iki tarafı en geç otuz gün içinde duruşmaya çağırır. Hâkim, duruşma sonucunda borcun olmadığının veya itfa veya imhal edildiğinin resmî veya imzası ikrar edilmiş bir belge ile ispatı hâlinde itirazı kabul eder. İcra mahkemesi hâkimi yetki itirazının incelenmesinde taraflar gelmese de gereken kararı verir. 

İcra mahkemesi hâkimi, borçlunun itiraz dilekçesine ekli olarak ibraz ettiği belgelerden borcun itfa veya imhal edildiği veya senedin metninden zamanaşımına uğradığı veya borçlunun borçlu olmadığı yahut icra dairesinin yetkili olmadığı kanaatine varırsa, daha evvel itirazın...