28 / 03 / 2024

icra dairesinde borcu taksitlendirme dilekçesi

icra dairesinde borcu taksitlendirme dilekçesi

İcra ve iflas kanunu hükümlerine göre icra dairesinde borçlu, alacaklıya olan borcunu eşit taksitler halinde ödeyebiliyor. İşte icra dairesinde borcu taksitlendirme dilekçe örneği bu haberde...

İcra borçları 194 milyara kadar çıktı! Bir ayda 696 bin yeni icra dosyası...

Son 1 haftada icra dairelerine 155 bin 829, bir ayda ise 696 bin yeni icra dosyası geldiği kaydedildi. Buna göre, icralıkların borcu bir haftada 1 milyar liradan fazla yükselerek 194 milyar 215 milyona kadar çıktı. 

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

Türkiye genelinde mahkemelerdeki icra dosyası sayısının kabardığı ve 10 Ocak tarihi itibarıyla 23 milyon 204 bini aştığı bildirildi. Ancak hükümetin icra dosyalarındaki bu artışı önlemek amacıyla çıkardığı torba kanunla, belli bir limitin altındaki borçlar için açılan icra dosyaları siliniyor.

Borçlar siliniyor! Torba yasada neler var? Elektrik faturası, doğal gaz faturası, KYK, icra borcu, yoksul, engelli…

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni torba yasa teklifi son zamanların en önemli gündem maddesi. Elektrik ve doğal gaz faturaları, KYK ve icra borçları için umutlandıran haber geldi. Borçlar silinecek mi? İşte detaylar…

Milyonların borcu siliniyor! Eğer elektrik, su, telefon borcunuz varsa…

Milyonlarca borcu olan vatandaşa güzel haber geldi. Yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 30 milyar liralık icra ve haciz borçlarının silinmesi gündemde yer alıyor. İşte detaylar!

Borcu olan milyonlara Bakanlıktan müjde! Yeni icra düzenlemesiyle bu tutara kadar olan dosyalar icradan düşecek!

Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bir ay süresince teknik çalışmasını sürdürdüğü yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla yaklaşık 9 milyon icra dosyasının tasfiye olması sağlanacak...

İcra dairelerinin sayısı rekor artışla 900’e ulaştı!

Yurttaşların borcu her geçen gün artınca, yurt çapındaki icra dairelerinin sayısı da rekor artışla 900’e ulaştı.

Ev sahipleri dikkat! İcra takibi başlatabilirsiniz!

Evinizi sunduğunuz şekilde size bırakmayan kiracıdan değer kaybınızı hesaplattırıp temin edebilirsiniz. Eğer kiracınıza ulaşamıyorsanız, oturduğu süre zarfında size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatıp icra takibi işlemi başlatabilirsiniz.

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

Emlak vergi borcu affı başvuru süresi!

6552 sayılı Torba Yasasının yürürlüğe girmesi ile bazı vergi ve alacaklar için af geldi. Yapılandırma için ilgili kuruma zamanında başvuru yapılması gerekiyor. İşte emlak vergi borcu affı başvuru süresi...

Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları!

Torba Yasası olarak nitelendirilen 6552 sayılı kanun ile emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarına af geldi. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları nelerdir?

Vergi borcu olanlar DİKKAT!

Vergi dairelerine borcu olan vatandaşların dikkate alması gereken uyarılar yapıldı. Torba yasa ile vergi borçlarına getirilen yapılandırma imkanından yararlanacak mükelleflerin, başvuruda dikkat etmesi gereken noktalar var.

Vergi borcu olanlara af çıktı mı?

6552 sayılı Torba yasasının Eylül 2014'te yürürlüğe girmesi ile birlikte vergi borcu olanlara af çıktı. Peki hangi vergiler yapılandırılabiliyor. Emlak vergi borcu olana af çıktı mı?

icra dairesinde borcu taksitlendirme dilekçesi Haberi

icra dairesinde borcu taksitlendirme dilekçesi

İcra dairesinde borcu taksitlendirme!

İcra ve İflas Kanununa göre, borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur. 

Şu kadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır. 


Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı süresince 106 ve 150/e maddelerindeki süreler işlemez. Ancak bu sözleşme veya sözleşmelerin toplam süresinin on yılı aşması halinde, aştığı tarihten itibaren süreler kaldığı yerden işlemeye başlar. 


Yukarıda yer alan kanun hükümlerine göre icra dairesinde borçlu, alacaklıya olan borcunu eşit taksitler halinde ödeyebiliyor. İcra dairesinde borcu taksitlendirme dilekçe örneği aşağıda bulunuyor.


İcra dairesinde...