19 / 04 / 2024

icra mahkemelerinde vekalet

icra mahkemelerinde vekalet

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

İcra yoluyla satılan tarım arazileri meclise taşındı!

2015-2017 döneminde tarım kredisi kullanan çiftçi sayısına ve icra yoluyla satılan tarım arazileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu yazılı soru önergesi hazırladı..

İcra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları mecliste!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanları meclis gündemine taşıdı..

Deniz Seki'ye icra şoku!

5 Haziran akşamı tahliye olmaya hazırlanan Deniz Seki'ye lüks sitedeki lüks evin 7 bin 500 TL’lik aidat borcunu ödemediğin için icra geldi.

Büyükada'da icra oyunu!

Büyükada’da Ahmet Y., 78 yaşındaki Yordan Ptolemeos Vizantiyadis’e 300 bin liralık icra kumpası kurarak iki dairesine el koydu.

Batman Emekli TOKİ'de icra takibi iddiası!

Batman Emekliler Derneği ve Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle yapılan Batman Emekli TOKİ Evleri'nde bin 472 daire sahibi hakkında icra takibi başlatıldığı iddia edildi.

Asena Atalay'ın Caner Erkin'e açtığı icra davası reddedildi!

Asena Atalay'ın Beşiktaş'ın milli futbolcusu Caner Erkin hakkında ‘Nafaka ödemiyor’ diye başlattığı 120 bin TL'lik icra takibi, mahkeme tarafından reddedildi.

Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanlığı'na vekalet edecek!

Bugün Rusya'ya gidecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dönüşüne kadar Dışişleri Bakanlığı'na Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki vekalet edecek.

İbrahim Kutluay'a icra şoku!

Demet Şener tarafından zina ve sadakatsizlik gerekçesiyle boşanma davası açılan İbrahim Kutluay'a bir şok daha geldi. Tedbir nafakasını ödemeyen İbrahim Kutluay hakkında icra takibi başlatıldı.

Caner Erkin icra takibini durdurdu!

Futbolcu Caner Erkin'in oğlunun giderlerini ödemediğini ileri süren Asena Atalay dava açıp, 450 bin liralık icra takibi başlattı. Caner Erkin'in avukatı Emrah Pamuk ise icra takibinin karara aykırı düzenlenmiş olduğu gerekçesiyle ödeme emrinin iptali için mahkemeye başvurdu.

Caner Erkin’e 120 bin liralık icra takibi!

Oyuncu Şükran Ovalı ile evlenen Caner Erkin’e, 120 bin liralık nafakayı ödemediği iddiasıyla eski eşi Asena Atalay icra takibi başlattı. Milli futbolcu, parayı kuruşuna kadar ödediğini açıkladı.

Taşyapı icra işlemlerine tepki!

Taşyapı'nın Kadıköy Belediyesi'ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması istemiyle başlattığı icra işlemine Kadıköy Kent Konseyi'nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum tepki gösterdi.

Kadıköy’deki kurumlardan Taşyapı’nın başlattığı icra işlemine tepki!

Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum yaptıkları basın açıklamasıyla, Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için başlattığı icra işlemine tepki gösterdi

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

icra mahkemelerinde vekalet Haberi

icra mahkemelerinde vekalet

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı olarak ifade ediliyor. Konusu para veya para ile değerlendirilebiliyor ise avukatlık ücreti, avukatlık asgari ücret tarifesinin üçüncü kısmına göre belirleniyor. 


Şu kadar ki takip miktarı 2 bin 500 TL’ye kadar olan icra takiplerinde avukatlık ücreti, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde, icra dairelerindeki takipler için öngörülen maktu ücrettir. Ancak, bu ücret asıl alacağı geçemez.


Aciz belgesi alınması, takibi sonuçlandıran işlemlerden sayılır. Bu durumda avukata tam ücret ödenir.


İcra mahkemelerinde duruşma yapılırsa Tarife gereğince ayrıca avukatlık ücretine hükmedilir. Şu kadar ki bu ücret, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünün iki ve üç sıra numaralarında gösterilen iş ve davalarla ilgili hukuki yardımlara ilişkin olup, Tarifenin üçüncü...