19 / 04 / 2024

icra takibi nereden yapılır

icra takibi nereden yapılır

İcra ve İflas Kanununa göre ilama müstenit takip, son muamele üzerinden on sene geçmesi halinde zamanaşımına uğruyor. Peki bir alacak için icra nereden istenir? İcra takibi nasıl başlatılır?

Kemer Country sitesindeki 94 kişi bakanlığa icra takibi başlattı!

Kemer Country sitesindeki 94 ünlü isim, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na karşı icra takibi başlattı.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Çiftçilere Tarım Kredi Kooperatifleri'nden destek müjdesi! Kredi limitleri güncelleniyor, borç faizleri siliniyor! 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçiye sağlanan destekleri artırmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda çiftçilerin borçları için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte çiftçilerin yüzünü güldüren o açıklamalar...

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Milyonlarca çiftçi için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte ayrıntılar...

Site aidatını ödemeyenlere icra takibi başlatılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında site aidatları ödemelerini kaleme aldı. Peki site aidatı ödemeyene ne yapılabilir?

Bursa'da kirasını ödeyemeyen esnaflara icra takibi başlatıldı!

Bursa'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bağlı kafe ve restoran işletmecileri, kiralarını ödeyememeleri sebebiyle haciz tehdidiyle karşılaştı. 

Eski site yönetimden kalan borçlar ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sitede yapılan incelemede eski yönetimin yeni yönetime 200 bin TL borç bıraktığı ve 43 bin TL'lik icra takibi olduğu, bu durumda ne yapılacağı soruldu. 

Borçlu kişinin evi haczedilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde icra takibi ve haciz işlemlerini kaleme aldı. 

Silivri'de kooperatif üyelerine senet vurgunu!

Çoğu imam olmak üzere onlarca kişiye sahte senetlerle icra takibi başlatan emekli imam ve sevgilisi hakkında 500 yılı aşan hapis istemi ile dava açıldı. 

Devre tatillerde bu sorunu yaşayanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Devre tatil satın aldım. Ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz?' sorusunu cevapladı.

Kirayı ödemeyen kiracıya icra takibi başlatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracım kirayı 6-7 aydır ödemiyor. Üzerine kayıtlı bir daire var ama orada eşi oturuyormuş ve aile konutuymuş. Aidat ödemiyor. Ama bizden lüks yaşıyor. Bu durumda alacağımızı nasıl alacağız? Üzerine kayıtlı daireye haciz koydursak sonuç alabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Ev sahibine dava açan Defne Samyeli'ye güzel haber!

İş insanı Yusuf Araz, kirasını ödemediği gerekçesiyle kiracısı olan Defne Samyeli hakkında icra takibi başlatmıştı. Sonrasında ev sahibine manevi tazminat açan Defne Samyeli'ye mahkemeden sevindiren haber geldi. 

Emina Jahovic haciz iddialarını doğruladı! 

Emina Jahovic, 3 yıl önce boşandığı Mustafa Sandal hakkında nafakasını ödemediği gerekçesiyle icra takibi başlattığı yönündeki iddiaları doğruladı. 

icra takibi nereden yapılır Haberi

icra takibi nereden yapılır

İcra nereden istenir?

İlamların icrası her icra dairesinden talep olunabiliyor. Alacaklı yerleşim yerini değiştirirse takibin yeni yerleşim yerini icra dairesine havalesini isteyebiliyor. 

İcra takibi, icranın zamanaşımı, haciz veya iflas istemek yetkisi gibi esaslar, İcra ve İflas Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


Takibin başlaması : 

Madde 35 – Takip, ilamın icra dairesine tevdii ile başlar. İstiyen alacaklıya kayıt numarasını mübeyyin bedava ve pulsuz bir ilmühaber verilir. 


İcranın geri bırakılması için verilecek süre

Madde 36 – (Değişik: 2/3/2005 – 5311/5 md.) 

İlâma karşı istinaf veya temyiz yoluna başvuran borçlu, hükmolunan para veya eşyanın resmî bir mercie depo edildiğini ispat eder yahut hükmolunan para veya eşya kıymetinde icra mahkemesi tarafından kabul edilecek taşınır rehni veya esham veya tahvilât veya taşınmaz rehni veya muteber banka kefaleti gösterirse veya borçlunun hükmolunan...