24 / 04 / 2024

İcra takipleri ne zamana kadar durduruldu

İcra takipleri ne zamana kadar durduruldu

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında icra takipleri 30 Nisan 2020 tarihine kadar durduruldu...

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 

Ev alacak milyonlarca kişi fiyatların ne zaman gerileyeceğini merak ediyor. Mars Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konuyla ilgili konuştu. Peki konut fiyatları ne zaman düşecek?

Cemil Kazancı kimdir? Ne iş yapar Nereli?

Aksa jeneratör İcra Kurulu üyesi Cemil Kazancı kimdir? Cemil Kazancı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Cemil Kazancı Ne iş yapar? Cemil Kazanc  Nereli?  İşte Cemil Kazancı`nın hayatına dair merak edilenler.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

İş yeri kiraları ödenecek mi?

1 Eylül 2020 itibarıyla adli tatil sona erdi ve adliyeler tam kapasite çalışmaya başladı. Böylece kira problemleri gündeme geldi. Peki şimdi iş yeri kiraları ne olacak? İcra takipleri başlayacak mı?

Serik Belediyesi'ne ait 13 gayrimenkul icrayla satıldı!

Antalya Serik Belediyesi'ne ait taşınmazlar borcuna karşılık, Serik İcra Müdürlüğü tarafından açık artırma usulüyle satıldı.

İnşaat firmasında Almanya Büyükelçiliği'ne icra davası!

Almanya Büyükelçiliği'nin binasında tadilat yapan inşaat firması parasını alamadığı gerekçesiyle Ankara 7. İcra Müdürlüğüne başvurarak icra takibi başlattı.

Mardan Palace ihalesinin feshi istendi!

Antalya'da borçlarından dolayı Halk Bankası'na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel'nin ihalesinin feshi için dava açıldı. Güçlü İnşaat'ın 9 Kasım günü Antalya Birinci İcra Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Mardan Palace Otel satış ihalesinin feshi için dava!

ANTALYA’da borçlarından dolayı Halk Bankası’na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel’in ihalesinin feshi için dava açıldı. Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için 9 Kasım günü Antalya Birinci İcra Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Mardan Palace Otel'in ihalesinin feshi için dava açıldı!

Antalya'da borçlarından dolayı Halk Bankası'na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel'in ihalesinin feshi için dava açıldı.Oteli inşa eden alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için 9 Kasım günü Antalya 1. İcra Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Önder Halisdemir: İstanbul Finans Merkezi'ne de teknokent teşvikleri verilsin!

Dubai'deki Cityscape Fuarı'na katılan Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, "İstanbul Finans Merkezi'ne de teknokent teşvikleri verilsin" dedi.

Finans Merkezi'ne teknokent teşviki verilsin!

Dubai'deki Cityscape Fuarı'na katılan Ağaoğlu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir Dubai'de finans sektörüne verilen teşvikleri hatırlatarak "İstanbul Finans Merkezi'ne de teknokent teşvikleri verilsin" önerisini getirdi.

Eve haciz gelirse ne alırlar?

Haczin gerçekleşebilmesi için alacaklının İcra müdürlüklerine talepte bulunması gerekiyor. Ödeme emrine rağmen borç ödenmezse hacze gidiliyor. Peki, eve haciz gelirse ne alırlar?

Haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

Alacaklılar, borcun ödenmemesi halinde İcra Müdürlüğüne haciz için talepte bulunabiliyor. Haciz sürecinde, alacaklının müdürlüğe süresinde dilekçe vermesi gerekiyor. Peki, haciz isteme hakkı ne zaman düşer?

İcra takipleri ne zamana kadar durduruldu Haberi

İcra takipleri ne zamana kadar durduruldu

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı.

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerin de yer aldığı kanun kapsamında icra takipleri 30 Nisan 2020 tarihine kadar durduruldu. Düzenleme şu şekilde;


- Dava açma, icra takibi başlatma, başvuru, şikayet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zamanaşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri de dahil olmak üzere bir hakkın doğumu, kullanımı veya sona ermesine ilişkin tüm süreler 30 Nisan 2020'ye kadar durduruldu.

- İcra ve İflas Kanunu ile takip hukukuna ilişkin diğer kanunlarda belirlenen süreler ve bu kapsamda hakim veya icra ve iflas daireleri tarafından tayin edilen süreler, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç olmak üzere tüm icra ve iflas takipleri,...