05 / 05 / 2024

idil hasarlı ev yıkımları durdurma kararı

idil hasarlı ev yıkımları durdurma kararı

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart’ta sona eren operasyonun hasarlı evler için verilen yıkım kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Süleyman Soylu'dan hasarlı bina uyarısı: Yanından bile geçilmemeli!

Yaptığı açıklamada ağır hasarlı binalardan ve acil yıkılacak binalardan kesinlikle ev eşyası alınmaması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu binaların yanından dahi geçilmemesi gerektiğini söyledi.

Krediyle ev alan depremzedelerin durumu ne olacak?

Konut kredisi ile ev alan ve evi yıkılan ya da ağır hasarlı duruma gelen depremzede ne yapacak? Banka borcunu talep edebilecek mi?

İzmir'de ağır hasarlı binalar için 13 bin lira taşınma ve kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Ağır hasarlı binalarda ev sahibi olanlara 13 bin lira taşınma ve kira yardımı, yine ağır hasarlı binalarda 5 bin lira kiracılarımıza taşınma ve kira yardımı, orta hasarlı binalarda 5 bin lira taşınma yardımı veriyoruz" dedi.

Selim Köşger'den, deprem mağdurlarına kira ve taşınma için başvuru çağrısı!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, hasar tespit komisyonları tarafından tespit edilen orta ve ağır hasarlı ev sahiplerinin kira ve taşınma başvurularını kaymakamlıklardaki ve mahallelerdeki irtibat ofislerine yapabileceğini belirtti.

Ev sahipleri hasarlı binalarına ‘güvenli’ diyor!

Türkiye'de yıkılması gereken 500 hasarlı bina var. Bu binaların 29’u ise ağır hasarlı. Ancak hepsinde hayat sürüyor. Ev sahipleri hasarlı binalarına ‘güvenli’ diyerek oturmaya devam ediyor.

Elazığ'da hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılanıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde depremden etkilenenlerin ihtiyaçlarını gideriyor. Ekipler, hasarlı ev sahiplerinin nakliye ihtiyaçları karşılıyor.

Terörden zarar gören vatandaşların ev teslimleri başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: "Teröristlerle çıkan çatışmalar neticesinde evi yıkılan veya ağır hasarlı olan ne kadar vatandaş varsa onların sayıları bizde belli. Tahmin ediyorum 30 bin civarında ev yapmamız lazım" dedi.

Şırnak İdil'deki hasarlı evlerin yıkımına durdurma kararı!

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart’ta sona eren operasyonun hasarlı evler için verilen yıkım kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Şırnak İdil'deki hasarlı 600 ev yıkılıyor!

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart tarihinde kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı kapsamında teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda hasar gören 600 evin yıkımına başlandı.

Kocaeli’de 1.550 hasarlı bina var!

17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen hala ağır hasarlı yıkılmayı bekleyen binalar var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tesbitine göre Kocaeli'de riskli bin 550 ev ve işyeri bulunuyor.

Sakarya'da hasarlı ev sahipleri toplu konut için 5 aydır talepte bulunmadı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından öncelikle orta hasarlı bina sahiplerinin yararlanacağı toplu konutların ön talebine 5 aydır hasarlı konut sahiplerinden talep gelmedi. Başvuru olmaması durumunda konutlar, evi olmayanlara satılacak..

Orta hasarlı binalar için yargı yolu açık!

Sakarya'da, 1999 Marmara depreminde zarar gören ancak onarılmayan orta hasarlı binaların elektrik, su ve doğalgaz hatları kesilmeye başlandı. Bazı ev sahipleri ise kendilerine haksızlık edildiğini, binalarının dayanıklı olduğunu ileri sürüyor

idil hasarlı ev yıkımları durdurma kararı Haberi

idil hasarlı ev yıkımları durdurma kararı

Şırnak’ın İdil ilçesinde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart’ta sona eren operasyonun hasarlı evler için verilen yıkım kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı.


İdil’de 44 gün süren ve şiddetli çatışmaların görüldüğü 2 mahallede hasar gören 750 konut için Şırnak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün tespiti üzerine İdil Kaymakamlığı, yıkım kararı verdi. İki mahallede yaklaşık 500 evin yıkımı gerçekleştirilirken, Turgut Özal Mahallesi’nde oturan 5 kişinin itiraz ettiği Mardin Bölge İdare Mahkemesi, yıkım için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme, “Dava konusu işlemlerin yıkıma ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç, zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarelere 15 gün süre tanınmasına” ilişkin karar verdi. 


Şırnak İdil'de hasar gören 400 bina...