26 / 04 / 2024

idil hasarlı evlerin yıkımı

idil hasarlı evlerin yıkımı

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi’nde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart tarihinde kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı kapsamında PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda hasar gören 600 evin yıkımına başlandı.

İzmir'de evleri hasar gören kiracılara 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak!

İzmir'de eşyasını alamayan vatandaşlara hane başına 30 bin lira eşya yardımı, yıkılmış, acil yıkılacak ve ağır hasarlı evlerin sahiplerine 13 bin lira, evleri bu durumda olan kiracılara da 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak.

Malatya'da hasarlı evler yıkılıyor!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya'da birçok binada hasar oluştu. Malatya Pütürge'deki hasarlı evlerin yıkımı ekipler tarafından gerçekleştiriliyor...

Bu kasabadaki evlerin metrekaresi tam 25 bin dolar!

Apple, Facebook ve bir çok teknoloji devinin yer aldığı Palo Alto'ya komşu olan Sunnyvale Kasabası'ndaki evlerin fiyatları dudak uçuklatıyor.

Çin’de evlerin metrekaresi 10 bin dolara yükseldi!

Çin'de yer alan lüks konutların metrekare fiyatları 10 bin dolara yükseldi. 70 yıl sonra evlerin kullanım hakkı devlete geçen ülkede bu sürenin uzaması için çalışmalar başladı.

Bodrum'da 32 bina ağır hasarlı!

Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Bodrum'da ağır hasarlı 32 binanın bulunduğunu söyledi.

İzmit'te 20 hasarlı bina yıkılmayı bekliyor!

1999 yılında gerçekleşen Kocaeli depreminde ağır hasarlı hale gelen binalardan 20’nin halen yıkılmadığı belirtildi.

Hong Kong’da 2 metrekarelik evlerin kirası 310 dolardan başlıyor!

Hong Kong’da yaklaşık 200 bin kişi 2 metrekarelik evlerde yaşamak zorunda kalıyor. Yaşamı kısıtlayan evlerin aylık kirası ise 310 dolardan başlıyor.

İzmit'te hasarlı binaların tespiti tamamlandı!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimince başlatılan hasarlı bina tespiti tamamlandı.

İsrail'de Arap beldelerindeki evlerin yıkımını hızlandıracak düzenleme!

İsrail meclisindeki Filistinli milletvekillerinden Ahmed et-Tıybi, Arap beldelerindeki evlerin yıkılması ile ilgili açıklama yaptı.

İsrail'in Gazze'de yıktığı evlerin yüzde 75'i imar edildi!

İsrail'in 2014 yılında Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan evlerin yüzde 75'inin yeniden imar edildi.

Niğde'de evlerin afete karşı yeniden yapılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bir köyünde evlerin afet riskine karşı yeniden yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Adıyaman Samsat'ta hasarlı evler için yapı kusuru raporu!

Adıyaman Samsat'da meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından ön değerlendirme raporu yayınladı. Rapora göre, ağır hasarlı evlerde "Yapı kusuru"na rastlandı.

Evlerin yüzde 65'inde ısı yalıtımı yok!

Kadir Has Üniversitesi'nin Türkiye Toplumunun Enerji Tercihleri Araştırması sonucuna göre, evlerin yüzde yüzde 65'inde ısı yalıtımı yok. Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankete bin 204 kişi katıldı.

idil hasarlı evlerin yıkımı Haberi

idil hasarlı evlerin yıkımı

İdil İlçesi’nde barikat kuran, hendek kazan, el yapımı patlayıcı tuzaklayan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat’ta başlatılan operasyonlar ve sokağa çıkma yasağı 31 Mart’tan itibaren kısmi olarak sona ermesinin ardından ilçede hasar tespit çalışmaları başlatıldı.


Hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 600 ev için yıkım kararı aldı.


Operasyonların yoğun olduğu Turgut Özal ile Yeni Mahallesi’nde hasar gören 600 evin yıkımına, güvenlik güçlerinin aldığı sıkı önlem altında iş makineleriyle bugün...