27 / 04 / 2024

İdris güllüceden inşaat sektörü açıklamaları

İdris güllüceden inşaat sektörü açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Türkiye’de gayrimenkul pastası artık bize yetmeyecek. Afrika’ya, Amerika’ya, dışarı açılmak lazım” dedi. Güllüce, kentsel dönüşüm hakkında da açıklamalarda bulundu.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

20 yıllık inşaat işçisinin yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi! 

Isparta'da 20 yıldır inşaatlarda inşaat işçisi olarak çalışan lise mezunu Süleyman Erdeğer, boş zamanlarında hobi olarak yaptığı yeni iş görenleri şaşkına çevirdi.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

Yıllık inşaat malzemeleri ihracatı 29,86 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ağustos ayı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre inşaat malzemeleri ihracatı 2,63 milyar dolar oldu.

Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi Temmuz 2023 sonuçlarına göre, yıllık (son 12 aylık) inşaat malzemesi ihracatı 30,21 milyar dolar şeklinde oldu.

Gönüllü Grup İnşaat Bilgisayar Hırdavat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gönüllü Grup İnşaat Bilgisayar Hırdavat Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Esra Gönüllü tarafından kuruldu.

Hıll Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hıll Group İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Sarı tarafından kuruldu.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Gökhan Taş, inşaat sektörüne girdi!

Türkiye’de 185 emlak ofisi bulunan ve 2 bin 100 çalışana sahip Coldwell Banker ve Era Real Estate gibi emlak zincirlerinin patronu Gökhan Taş, 700 milyon TL'lik projelerle inşaat sektörüne giriş yaptı. 

Güler Işık inşaat firmasıyla mahkemelik oldu!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açtı. 

Gün53 Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gün53 Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 3 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile İdris Şahin tarafından kuruldu.

İdris güllüceden inşaat sektörü açıklamaları Haberi

İdris güllüceden inşaat sektörü açıklamaları

‘Kurnazların önünü keseceğiz’

Bakan Güllüce, yüzde 100 yerli malı kullanan ve yeşil bina kriterlerine göre yapı inşa eden müteahhitlere destek vereceklerini söyledi. Kentsel dönüşüm sürecini değerlendiren Bakan Güllüce, dönüşümün siyasi bir malzeme haline gelmesini eleştirdi.Parti ayrımı yapmadan tüm belediyelerle işbirliğine açık olduklarını belirten Güllüce, “Adına ister dönüşüm, ister değişim ya da gelişim diyelim, bu iş olacak. Kentsel dönüşüm rayından çıkar hale geldi.

Anayasa Mahkemesi’nde birkaç madde iptal ettik. Yine böyle çalışmalarımız olacak. Kurnazların önünü kesecek çalışmalarımız olacak” diye konuştu.


Tek sorun kalite

Zirvede masaya yatırılan en önemli konu ise ‘kalite’ oldu. Türkiye’de malzeme, işçilik ve mevzuat anlamında kalite sorunu yaşandığını söyleyen Güllüce, kalitesiz demir kullanımı konusunda aldıkları şikayetle denetimlere başladıklarını hatırlatarak, “Kimsenin bu ülkede ürünü hak etmediği ücrete satma hakkı yok. Hem demir...