24 / 04 / 2024

iett arazisine yapılan proje

iett arazisine yapılan proje

Dubai Kuleleri'nin yapılacağı eski İETT arazisinin Sama Dubai Gayrimenkul A.Ş'ye satışının iptal edilmesiyle ilgili Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın açtığı dava reddedildi.

Öğrenci akbilinde son dakika gelişmesi! İETT öğrenci akbiline yapılan zammı geri çekti mi? 30 Mayıs 2022 fiyat listesi!

İETT öğrenci akbili ücreti ile ilgili kafa karışıklığı devam ediyor. 7 Nisan’da alınan kararla İstanbul’da toplum taşımaya yüzde 40 zam yapılmıştı. Bu kararla öğrenci akbil ücretlerine yapılan zam AK Parti ve MHP’nin “ısrar kararıyla” geri çekildi. Ama karışıklık bitmedi. İETT öğrenci akbil ücretler

İzmit'te Hazine arazisine yapılan kaçak yapı yıkıldı!

Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Yenimahalle’de hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapı iş makinesi yardımıyla yıkımı gerçekleşti...

Ilgaz Dağı'na yapılan telesiyej inşaatında sona gelindi!

Ilgaz Dağı'na yapılan telesiyej tamamlanma aşamasına geldi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Doruk mevkisinde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen 900 metrelik telesiyejin test çalışmasına katıldı.

İşte yol yapım ve bakım çalışması yapılan bölgeler!

Karayolları Genel Müdürlüğü yol yapım ve bakım çalışması yapılan bölgeleri açıkladı. Yol yapım ve altyapı çalışmaları sürdürülen kesimlerinde ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Bebek'te doğal sit alanına yapılan inşaat yargıya takıldı!

İstanbul Bebek'te Boğaz'a bakan ve doğal SİT olan arazide yapılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden vize aldı ancak yargıya takıldı. Mahkeme, ruhsatsız inşaatın yıkılmasına ve arazinin eski hale getirilmesine karar verdi.

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor!

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor. Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi

Keçi Adası'na yapılan inşaata çevrecilerden tepki!

Keçi adasına yapılan inşaatın çevreye zarar verdiğini belirten vatandaşlar, durdurulmasını istedi. Adadaki inşaata çevrecilerden tepki Marmaris Körfezi'ndeki Keçi adasındaki inşaat faaliyetleri, çevreci derneğinin tepkisine yol açtı.

Konak Tünelleri için yapılan itiraza mahkemeden ret!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın, İzmir'deki Konak Tünelleri projesinin öniinii açan imar planı değişikliğine karşı açtığı dava reddedildi. Konu ile ilgili TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama yapıldı...

Hüseyin Sözlü yapılan hizmetleri anlattı!

Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan İlçesi'nde temelleri atılan 4 köprü ve Sarıçam, Tufanbeyli, Saimbeyli, Pozantı, Kozan ve Feke İlçelerinde yapılan asfalt ve yol çalışmaları hazırlanan slayt gösterisi ile anlatıldı.

Tapuda yapılan işlemler nelerdir?

Tapu dairesinde yalnız alım satım işlemleri yapılmıyor. Satış işleminin yanı sıra; ayırma, birleştirme, bağış ve şerh koyma gibi daha birçok işlem tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda yapılan diğer işlemler nelerdir?

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

iett arazisine yapılan proje Haberi

iett arazisine yapılan proje


İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün yaptığı açıklamada, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ile İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin, eski İETT arazisi ile ilgili olarak İstanbul 7. İdare Mahkemesi'ne açtıkları davanın reddedildiği bildirildi.


Şişli Mecidiyeköy ile Kâğıthane taşınmazların arsa satışı yoluyla ihale edilmesine ilişkin işlemin iptali istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine karşı açılan davada mahkeme, davacı meslek kuruluşlarının 'ehliyetlerinin bulunmadığı' sonuç ve kanaatine varıldığı belirtildi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski İETT arazisini ihaleyle satışa çıkartmış ve araziyi Sama Dubai Gayrimenkul A.Ş. 705 milyon dolara satın almıştı.


Ancak Sama Dubai, ihale bedelini süresi dolmasına parayı ödememiş, belediyeden, açılmış olan davalar sonuçlanıncaya kadar süre istemişti.


Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu ise mahkemenin, ihalenin iptaliyle ilgili açılan davayı reddettiğini, arsanın imar planlarının iptali için açtıkları...