16 / 04 / 2024

İETT Yerli

İETT Yerli

İETT, 2013 ortasına kadar filosundaki otobüslerin yarısını yenileyerek yaklaşık 800 milyon TL’ye (360 milyon Euro) 1450 adet 12 ve 18 metrelik yeni ve yerli otobüs alacak

CNR Emlak Fuarı’na yerli ve yabancı ilgisi!

Türkiye'nin önde gelen konut projelerinin sergilendiği CNR Emlak 2015 Fuarı, yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.

Emlak Fuarı 2015 yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü!

Yeşilköy'de CNR tarafından düzenlenen Emlak Fuarı, 2015 yılında yerli ve yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü.

Yerli otel zincirleri alt markalarla büyüyor!

Divan’dan Dedeman’a, Titanic Otelleri’nden Rixos’a kadar birçok yerli zincir yabancı devlerle kıyasıya rekabet içinde. Bazı şirketler düşük yıldız, bazdan da lüks yeni markalar yaratarak, hizmet yelpazesini çeşitlendirme yoluna gidiyor.

Elektrik üretim santrallerinin yüzde 80'i yerli kaynaktan oluşuyor!

Bu yılın 10 ayında devreye alınan ve yıl sonuna kadar devreye alınması planlanan elektrik üretim santrallerinin yüzde 80'i yerli kaynaklardan oluşuyor.

Pega Kartal Projesi yerli ve yabancı yatırımcılara sunuldu!

Kartal’da yatırımlarını yoğunlaştıran EgeYapı Group, Pega Kartal projesini yerli ve yabancı yatırımcılara sunuyor.

Özdemirbey Nakliyat Temizlik İnşaat Yemek ve Yerli Ürünler Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Kağıthane Şubesi açıldı!

Özdemirbey Nakliyat Temizlik İnşaat Yemek ve Yerli Ürünler Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Kağıthane Şubesi, Veysi Güney Dalaz Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 21 Ekim'de Kağıthane'de açıldı.

Üçüncü havalimanı krediyi yerli bankalardan aldı!

İstanbul'da Karadeniz kıyısına yapılacak üçüncü havalimanı ihalesini alan şirketler yatırım için krediyi yabancılardan değil, yerli bankalardan bulabildi.

Üçüncü havalimanına yerli kredi!

Yapımına engel olmak için adeta seferberlik ilan edilen 3. Havalimanı’nda ‘Para bulamazlar’ diyenlere inat dün tarihi bir gün yaşandı. Erdoğan ve Davutoğlu’nun da katıldığı törenle yerli bankalar 4.6 milyar Euro’luk krediye imza attı.

Yerli yatırımcının yurtdışı yatırımlarının yüzde 6,1'i inşaat!

Yerli yatırımcılar ise 2015 ocak-ağustos dönemindeki yurt dışı yatırımlarının yüzde 34,4'ünü madencilik, yüzde 20,4'ünü bilgi ve iletişim, yüzde 8,2'sini bankacılık ve yüzde 6,1'ini inşaat sektöründe yaptı.

E1000 Yerli Elektrikli Lokomotif raylara indi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Milli trenlerde en önemli parça olan 'cer sistemleri'ni yüzde 100 yerli imkanlarımızla yapmayı başardık. Bundan sonra Türkiye, çok kolaylıkla yüksek hızlı tren 'cer sistemleri'ni yapabilir." dedi.

İnegöl Mobiliyum AVM'de 200 yerli marka!

Mobilya alışveriş merkezi "Mobiliyum" İnegöl'de açıldı. AVM, 200 yerli mobilya üreticisini tek bir çatı altında buluşturuyor. Mobiliyum AVM geniş ürün yelpazesine sahip.

Otellerde yerli turist sayısı arttı!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi.

3. Havalimanı'na yerli kredi!

Türk hukuk kurallarına uyumlu şekilde hazırlanan bugüne kadarki en büyük yerli kredi İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı için veriliyor. Ekimde imzalanacak anlaşmayla, 7.5 milyar euroluk kredi, yerli bankalar tarafından kullandırılacak.

İETT Yerli Haberi

İETT Yerli

1200 adet yeni otobüs için ihaleler tamamlanırken, bir tek 250 adet otobüs için ihale yapılacak. Yeni alımların tamamlanmasıyla İstanbul’daki filosnun yaşı 14.3’ten 3.5’e düşecek.


Toplam 2 bin 609 araçtan oluşan filosuyla İstanbullulara yılın 365 günü, 24 saat toplu ulaşım hizmeti veren İETT (İstanbul Elektrik, Tramvay ve Tünel) otobüslerinin yaş ortalamasını 14.3’ten kademeli olarak 2013’e kadar 3.5’e düşürecek. İETT, 2013 ortasına kadar toplam değeri yaklaşık 360 milyon Euro’yu bulacak 1450 adet 12 ve 18 metrelik yeni otobüs alacak. İETT’nin alacağı otobüslerin tümü Türkiye’de üretilen modellerden oluşurken, 900 adet ‘Ikarus MAN’ ise 2013 ortasına kadar trafikten çekilecek. Alımların tamamının yerli olmasında kamu kurumlarının Türkiye’de üretilen sanayi ürünlerini tercih etmesini teşvik eden yasanın ve bazı bakanların özellikle otobüs alımlarıyla ilgili belediyeleri eleştirmesinin etkili...