25 / 04 / 2024

iflas eden inşaat şirketleri

iflas eden inşaat şirketleri

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren, sektörde karşılaştığı maddi sorunları aşamayan firmalar iflas kararlarını açıkladı. İşte iflas eden firmalar 2021...

Konkordato konut projelerini nasıl etkiler?

Son haftalarda birçok inşaat firması mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Konkordatoya başvuran inşaat firmalarının evlerinden satın alan vatandaşlar için ise etkinin nasıl olacağı merak konusu oldu. 

Türkiye'de konkordato isteyen 172 inşaat firması!

Gayrimenkul sektöründeki durgunluk inşaat firmalarını vurdu. Mali sıkıntı yaşayan 172 firma konkordato talebinde bulundu. İşte o firmalar...

İflas eden inşaat şirketi mağduru olmayın!

TBM Hukuk Komisyonu Üyesi Avukat Özkan, geçtiğimiz gün iflasını açıklayan İnanlar İnşaat üzerine inşaat şirketinden daire alıp mağdur olunmaması için açıklamalarda bulundu...

İnanlar inşaat iflasını istedi!

İnanlar İnşaat şirketinin patronu mimar Serdar İnan, bir basın açıklaması yaparak şirketinin iflasını istedi...

Faizlerin yükselmesi inşaat firmalarını iflasa sürüklüyor!

İzmir'de pek çok projeye imza atan firmalar, borçları yüzünden mahkemeye iflas erteleme başvurusu yaptı İnşaat sektöründe beklenen krizinin,ilk sinyalleri gelmeye başladı. Sektörde iflas erteleme talepleri çığ gibi büyüyor.

Kürşat Tuncel: Ey konut alıcısı kendini koru, arkanda devlet yok!

Normal bir vatandaş müteahitin sağlam olup olmadığını anlayabilir mi? Mali durumu hakkında bilgi sahibi olabilir mi?

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonya'da 2023 yılındaki kurumsal iflaslar, bir önceki yıla göre yüzde 35.2 oranında artarken inşaat sektörü en çok iflasın gerçekleştiği ikinci sektör oldu. 

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

İflas eden Onur Air’in uçağı satışa çıktı! İşte fiyatı!

Borçlarını ödeyemediği için iflas eden Onur Air’in A321 modelindeki yolcu uçağı 80 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

İnşaat sektöründe vergi tevfikatı yapılıyor mu?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşe yazısında Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinde kabulden sonra ödenen hakedişler tevkifatını kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın o yazısı...

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

Almanya'da iflaslardan en çok inşaat sektörü etkilendi!

2021 Mayıs için Almanya'da iflas eden şirketlerin sayısı açıklandı. Sene içerisinde inşaat sektöründe 180 başvurusu gerçekleşti. 

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

2020-2021 yıllarında istihdam eden inşaat mezunlarının sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği inşaat, makine, harita ve yapı denetimi önlisans mezunları meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

iflas eden inşaat şirketleri Haberi

iflas eden inşaat şirketleri

İflas eden firmalar 2021!
2021 yılı inşaat sektörünün önemli firmalarına iyi gelmedi. Pandemi sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunlukla beraber, borçlarını ödemekte zorlanan 2 önemli firma iflas etti.

Ekonomideki dalgalanmalar ve kurdaki artış gayrimenkul sektörünü zora soktu. Konut ve emlak sektöründe yaşanan olumsuz hava Garanti Koza'yı ve Neo Yapı'yı etkiledi.

1- Garanti Koza

2012 yılında lansmanını gerçekleştirdiği KozaPark projesiyle büyük yankı uyandıran Garanti Koza İnşaat iflas etti. 2015 yılında Esenyurt'ta inşa edileceği açıklanan KozaPark projesinden ev almak için konut satım sözleşmesi imzalayan ve sözleşme karşılığı para ödeyen binlerce kişi mağdur olduğunu dile getirdi. 

2- Neo Yapı

İnşaat sektöründen mimariye, statik dizayndan pazarlamaya kadar çok birimli bir yapıya sahip olan Neo Yapı Arazi Geliştirme İnşaat, sektörde yaşadığı maddi sorunları aşamayınca konkordato talebinde bulunmuştu. 

2000...