24 / 04 / 2024

İflas erteleme ohal kapsamı

İflas erteleme ohal kapsamı

FETÖ ile irtibatlı şirketlerin iflas erteleme oyununa neşter. OHAL süresince gelen tüm iflas erteleme talepleri reddedilecek. Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarını uyardı.

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

OHAL'e ilişkin kritik karar! Deprem bölgesinde OHAL ne zaman bitiyor, uzatılacak mı? 

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden sonra 10 ilde 3 aylık süreyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiği açıklanmıştı. Vatandaşlar OHAL'in ne zaman sona ereceğini araştırıyor. İşte detaylar...

Fi Yapı İflas Erteleme davası sonuçlandı!

Fi Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan imzası taşıyan bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre; İflas Erteleme davası sonuçlandı.

TOKİ tek tek duyurmuştu! O proje için son dakika erteleme kararı geldi! Hemen bakın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde tek tek duyurmuştu... Son dakika erteleme kararı geldi... Hemen bu detaya bakın...

Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

Deprem bölgesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bankalar da yeni adımlar atıyor. Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

TOKİ tek tek açıklamıştı! Son dakika erteleme kararı geldi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde tek tek açıklamıştı... Son dakika erteleme kararı geldi... Hemen bu detaylara bakın...

TOKİ Manisa projesi için şok erteleme! Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın!

TOKİ Manisa projesi için şok erteleme... Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Ticaret Bakanlığı'na OHAL yetkisi!  

Ticaret Bakanlığı aracılığı ile OHAL zamanlarında taksitlendirmede 1 yıl hükmüne ait düzenleme yapılabilecek. 

Afet bölgesinde yeni tedbirler geldi! OHAL süresince yasaklandı

Kahramanmaraş depreminin ardından OHAL ilan edilen bölgelerde ve OHAL süreci devam ettiği müddetçe, iş sözleşmeleri ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında işveren tarafından feshedilemeyecek.

Elektrik ve doğalgazda OHAL dönemi! Neler değişecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen illerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 10 ilde OHAL ilan edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta peş peşe yaşanan iki ayrı deprem felaketinin ardından 10 ilde OHAL ilan edildiğini duyurdu. Peki bu karar ne anlama geliyor?

İflas erteleme ohal kapsamı Haberi

İflas erteleme ohal kapsamı

31 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede, OHAL süresince, sermaye şirketleri ile kooperatifler tarafından iflasın ertelenmesi talebinde bulunulamayacağı, yapılan başvuruların da mahkemelerce reddedilmesi gerektiği kaydedilmişti. Buna karşın, mahkemelerde oluşan tereddütler üzerine bakanlık, şirketlerden gelen tüm iflas erteleme taleplerinin reddedilmesini istedi.


KORUNMAYA ÖNLEM

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başsavcılıklara yazı gönderildi. Yazıda, “21 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ülke genelinde ilan edilen OHAL'in devamı süresince FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olabilecek sermaye şirketleri ve kooperatiflerin iflasın ertelenmesi hükümlerinden ve bu kapsamdaki hukuki korumadan yararlanmalarının önüne geçilebilmesi amaçlanmıştır” denildi.


DOĞRUDAN REDDEDİN

Yazıda, OHAL ilanından sonraki taleplerin, doğrudan reddedilmesi gerektiği vurgulandı ve OHAL'den önce yapılan ertelenme taleplerine de OHAL süresince nihai kararın verilemeyeceği kaydedildi.



Fazıl ŞAHAN/Yeni...