18 / 04 / 2024

İflas erteleme talepleri

İflas erteleme talepleri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, ''Hükûmetimiz 15 Temmuz öncesinde, iflas ertelemenin zorlaştırılmasına yönelik bir çalışmayı gündemine almıştı. Orada iflas ertelemenin daha kontrollü bir sistem içerisinde yapılması hedefleniyordu." dedi.

İflas erteleme talepleri OHAL süresince yasaklandı!

Hükümet, dün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararname ile son yıllarda hızla artan iflas erteleme taleplerini OHAL süresince yasakladı.

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

Fi Yapı İflas Erteleme davası sonuçlandı!

Fi Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan imzası taşıyan bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre; İflas Erteleme davası sonuçlandı.

TOKİ tek tek duyurmuştu! O proje için son dakika erteleme kararı geldi! Hemen bakın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde tek tek duyurmuştu... Son dakika erteleme kararı geldi... Hemen bu detaya bakın...

Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

Deprem bölgesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar için bankalar da yeni adımlar atıyor. Borcu olanlar dikkat! Ziraat, TEB, Garanti BBVA, ING peş peşe duyurdu! 12 ay geri ödemesiz kredi, borç erteleme...

TOKİ tek tek açıklamıştı! Son dakika erteleme kararı geldi! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde tek tek açıklamıştı... Son dakika erteleme kararı geldi... Hemen bu detaylara bakın...

TOKİ Manisa projesi için şok erteleme! Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın!

TOKİ Manisa projesi için şok erteleme... Hemen peş peşe açıklanan bu detaylara bakın...

Hyundai Tucson'da yılın son fırsatı! Hem 25 bin TL indirim hem ödeme erteleme! Tucson 15 Aralık 2022 fiyat listesi

Hyundai Tucson'da Aralık ayına özel 25 bin TL indirim ve ödeme erteleme fırsatı başladı. Tucson'da ödemeler 2023 Temmuz'da başlıyor. Peki Hyundai Tucson Aralık fiyatları kaç lira oldu? İşte Hyundai Tucson 15 Aralık 2022 fiyat listesi...

Nissan'da hem sıfır faiz hem 3 ay ödeme erteleme fırsatı!

Nissan Türkiye'de hem sıfır faiz hem de 3 ay ödeme erteleme fırsatı başladı. İşte Nissan tarafından başlatılan kampanya ile ilgili detaylar...

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında erteleme kararı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle 11 kişiye mezar olan  Yılmaz Erbek Apartmanı davasında sanıklar  hakim karşısına çıktı. Mahkemede erteleme kararı alındı.

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesine ikinci erteleme!

Kocaeli'de hayata geçirilecek olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihalesine bir erteleme kararı daha alındı. Projenin ihalesi 6 Eylül'e ertelendi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı: Parsel kalmadı!

Türkiye’nin sanayisi ve ihracat performansıyla öne çıkan şehirlerinden Denizli, 2021 de yatırımlarıyla dikkat çekecek. Denizli OSB'de satılık ve kiralık yer talepleri arttı, bölge yönetimi parsel bulunmaması sebebiyle taleplere olumsuz cevap veriyor.

İflas erteleme talepleri Haberi

İflas erteleme talepleri


Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili şirketlerin iflas ertelemeye başvurdukları yönündeki yoğun şikayetler üzerine Resmi Gazete'de önceki gün yayımlanan Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile iflas erteleme taleplerinin OHAL süresince yasaklanmasına iş dünyası örgütlerinden destek geldi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iflas erteleme kanununun zor durumda olan firmaların sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmesi için iyi niyetle çıkarılmış bir uygulama olduğunu, uygulamanın zaman içerisinde suistimal edildiğini, hatta bununla ilgili özel sistemlerin kurularak firmaların kurtulması değil, iflas erteleme kalkanıyla art niyetli bazı işlemlerin yapılmasına şahit olunduğunu söyledi.


Olpak, "Hükûmetimiz de geçtiğimiz günlerde, yani 15 Temmuz öncesinde, iflas ertelemenin zorlaştırılmasına yönelik bir çalışmayı gündemine almış ve kanunlaştırmak üzere çalışmalarını hızlandırmıştı. Son aşamaya gelmiş olan bu...