28 / 03 / 2024

iflas erteleme

iflas erteleme

FETÖ ile irtibatlı şirketlerin iflas erteleme oyununa neşter. OHAL süresince gelen tüm iflas erteleme talepleri reddedilecek. Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarını uyardı.

İflas erteleme Tuzla'daki hastane inşaatını durdurdu!

İflas ertelemeyi kötüye kullanan firmaların sayısı artıyor. Demaş Kablo Sanayii A.Ş'nin yaklaşık iki yıldır aldırdığı iflas erteleme kararları, Tuzla'daki dev hastane inşaatını durma noktasına getirdi.

İflas erteleme isteyen şirket sayısı bin 306'yı buldu!

Bir il ya da ilçede şirketin şubesini açıp ardından oradaki ticaret mahkemesinde iflas erteleme kararı aldıran firmaların sayısı bin 306’yı buldu.

İflas erteleme başvuruları arttı!

İcra ve İflas Kanunu'nun kötüye kullanıldığını belirten Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkan Vekili Ali Umur, "Sistemin borçluları koruduğu gibi alacaklıların da haklarını koruması gerektiğini talep ediyoruz" dedi.

İlk 6 ayda 45 inşaat firması iflas erteleme istedi!

Ekonomideki kötü gidişat iflas erteleme isteyen şirket sayısında patlamaya yol açtı. 2016’nın ilk 6 ayında 246 şirket iflas erteleme talebinde bulundu. Taleplerin 45’i inşaat ve gayrimenkul sektöründe yaşandı.

İflas ertelemede zaman aşımı duruyor!

Küresel kriz döneminde nakit darboğazına giren şirketlerin, nefes almalarını sağlamak ve icra takiplerini durdurmak için uygulanmaya başlanan fakat son dönemde amacı dışında kullanılmaya başlanan iflas ertelemeye yeni bir düzenleme geldi.

İflas erteleme isteyen şirket sayısı arttı!

İflas erteleme isteyen şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle yüksek istihdama sahip, ilk 500 firma içindeki şirketlerin son dönemde iflas erteleme istemesi, 2016’da özel sektöre yönelik endişeleri artırıyor.

Real ve Beğendik mağazaları iflas erteleme istedi!

Alman perakende devi Metro Group’un Türkiye’deki Real mağazalarını satın alan Beğendik, iflas erteleme istedi. İflas erteleme başvurusu hem Real, hem Beğendik mağazaları için yapıldı.

İflas ertelemede şaşırtan uygulamalar yaşanıyor!

Son dönemde şirketlerin kötü niyetli kullanımlarıyla gündeme gelen iflas ertelemede şaşırtan uygulamalar yaşanmaya başladı. İflas erteleme, adeta bir finansman paketi gibi satılmaya başlandı.

İcra ve İflas Kanunu değişiyor!

İş dünyası sayısı her geçen gün artan iflas ertelemeyi tartışırken Adalet Bakanlığı, yeni bir İcra ve İflas Kanunu için çalışma başlattı.Yeni çalışmayla uygulamadan kaynaklı sorunların da çözüleceği düşünülüyor.

Tüzel kişilik üzerinden yürütülen işlemler tüketiciyi zor durumda bırakıyor!

Maketten satış sırasında satış yapan kimsenin tüzel ya da gerçek kişi olmasının nasıl farklılık yaratacağını, maketten satış yapılan konutlarda senet imzalarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini Av Kadir Kurtuluş’a sorduk.

Tüzel kişilik perdesinin aralanması davası!

Maketten satış sırasında satış yapan kimsenin tüzel ya da gerçek kişi olmasının nasıl farklılık yaratacağını, maketten satış yapılan konutlarda senet imzalarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini Av Kadir Kurtuluş’a sorduk.

Araplara konut satışında aracısız müşteri nasıl bulunur?

Mütekabiliyetle beraber konut şirketleri Arap alıcıların peşine düştü. Alıcıya ulaşmak için de aracıların peşine düştü. Arap ülkelerindeki aracı şirketler de bu pastadan pay almanın peşinde…

Fi Yapı İflas Erteleme davası sonuçlandı!

Fi Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan imzası taşıyan bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre; İflas Erteleme davası sonuçlandı.

Kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı TBMM'de!

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Caprice Gold iflas erteleme davasında karar çıktı!

Caprice Gold'un iflas erteleme davasında karar çıktı. Buna göre şirketin iflasının 29 Nisan 2020 günü saat 09:30'da yapılacak olan ilk alacaklılar toplantısının ertelenmesine karar verildi.

Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark ne?

Borçlu şirketlerin borcundan kurtulma yolları konkordato ve iflas erteleme olarak sıralanıyor. Peki, konkordato nedir? İflas erteleme nedir? Konkordato ile iflas ertelemenin arasındaki fark nedir?

Müteahhit 100 milyonla kaçtı, koca mahalle ortada kaldı!

Gaziantep’te bir inşaat firmasının sahipleri, önce iflas erteleme kararı aldı, ardından da sattıkları 850 daireyi teminat göstererek 100 milyon kredi alıp ortadan kayboldu.

İflas erteleme yasaklandı, icra dosyaları arttı!

İflas erteleme OHAL’le yasaklandı, piyasadaki daralma nedeniyle kaynak sıkıntısı çeken firmalar zorlanıyor.

İflas oyununda 521 şirket tespit edildi!

FETÖ’nün kontrolündeki 521 şirketin iflas erteleme yoluyla mal kaçırma oyunu deşifre oldu. Savcılıklar, şimdi de hain örgütün alt şirketlerini yakın takibe aldı

İflas ertelemede yeni dönem başlıyor!

FETÖ ile irtibatlı şirketlerin iflas erteleme oyununa neşter. OHAL süresince gelen tüm iflas erteleme talepleri reddedilecek. Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarını uyardı.

İflas erteleme Tuzla'daki hastane inşaatını durdurdu!

İflas ertelemeyi kötüye kullanan firmaların sayısı artıyor. Demaş Kablo Sanayii A.Ş'nin yaklaşık iki yıldır aldırdığı iflas erteleme kararları, Tuzla'daki dev hastane inşaatını durma noktasına getirdi.

Sabri Özel Tekstil Şirketi iflas erteleme istedi!

Türkiye çapında 60'a yakın mağazası bulunan 'Sabri Özel' iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirketleri haciz baskısına karşı kayyum atadı. İşte o haber...

İflas erteleme taleplerine iş dünyasından destek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak, ''Hükûmetimiz 15 Temmuz öncesinde, iflas ertelemenin zorlaştırılmasına yönelik bir çalışmayı gündemine almıştı. Orada iflas ertelemenin daha kontrollü bir sistem içerisinde yapılması hedefleniyordu." dedi.

İflas erteleme talepleri OHAL süresince yasaklandı!

Hükümet, dün Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararname ile son yıllarda hızla artan iflas erteleme taleplerini OHAL süresince yasakladı.

Fi Yapı 3. kez iflas erteleme istedi!

Teslim edilmeyi bekleyen binlerce dairesi bulunan Fi Yapı’nın davası görüldü. Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen davada Fi Yapı İnşaat A.Ş. 3. kez iflas erteleme istedi.

iflas erteleme Haberi

iflas erteleme

31 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamede, OHAL süresince, sermaye şirketleri ile kooperatifler tarafından iflasın ertelenmesi talebinde bulunulamayacağı, yapılan başvuruların da mahkemelerce reddedilmesi gerektiği kaydedilmişti. Buna karşın, mahkemelerde oluşan tereddütler üzerine bakanlık, şirketlerden gelen tüm iflas erteleme taleplerinin reddedilmesini istedi.


KORUNMAYA ÖNLEM

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başsavcılıklara yazı gönderildi. Yazıda, “21 Temmuz 2016 tarihinden itibaren ülke genelinde ilan edilen OHAL'in devamı süresince FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı olabilecek sermaye şirketleri ve kooperatiflerin iflasın ertelenmesi hükümlerinden ve bu kapsamdaki hukuki korumadan yararlanmalarının önüne geçilebilmesi amaçlanmıştır” denildi.


DOĞRUDAN REDDEDİN

Yazıda, OHAL ilanından sonraki taleplerin, doğrudan reddedilmesi gerektiği vurgulandı ve OHAL'den önce yapılan ertelenme taleplerine de OHAL süresince nihai kararın verilemeyeceği kaydedildi.



Fazıl ŞAHAN/Yeni...