25 / 04 / 2024

ifraz işleminde dosya nasıl hazırlanır

ifraz işleminde dosya nasıl hazırlanır

İfraz ile tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılmasına deniyor. Peki, İfraz dosyasında olması gerekenler neler?

MB açıkladı! FAST işleminde üst limit 50 bin TL'ye yükseltildi...

Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde üs limiti 50 bin TL'ye kadar yükselttiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TAB Gıda ne zaman işlem görecek? TAB Gıda halka arz sonuçları açıklandı mı? TAB Gıda kaç lot verdi?

TAB Gıda'nın halka arz işlemine tam 5 milyon 185 bin 061 kişi katıldı ve böylelikle Borsa İstanbul'un yatırımcı rekoru tarihi bir başarıya tanıklık etti. Borsada gerçekleşen bu halka arz işleminde, milyonlarca yatırımcı, TAB Gıda'nın talep toplama süreci, işleme girişi ve diğer detaylarını merak edi

TCDD iade işlemi ve bilet değişiklik sürelerini değiştirdi: İade işleminde kesinti yüzde 35'e kadar yükseldi!

Demir yolu yolcu taşımacılığı çerçevesindeki gişe ve diğer satış kanalı işlemlerinde iade, bilet değişiklik ve açığa alma sürelerinde düzenleme yapıldı. İşte detaylar...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Maaşını alamayan EYT'liler şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Bunu yapmanız gerekiyor! 

600 bini aşkın EYT'linin emeklilik işleminde sona gelindi. Fakat maaş bağlama işlemi tamamlnmasına rağmen, aylığını alamayan birçok EYT'li bulunuyor. Peki EYT'liler neden maaşlarını alamadı? 

Braun MQ 7045X Multi Quick Blender Seti en ucuza nerede satılıyor, fiyatı ne kadar? 21 Mart 2023 fiyat listesi

Braun MQ 7045X Multi Quick Blender Set paslanma çelik bıçakları ile rendeleme, dilimleme, çırpma ve doğrama işleminde bulunuyor. Peki ürün en uygun fiyata nerede satılıyor?

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ehliyet yenileme işleminde son tarih 31 Aralık 2022.Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet geçersiz sayılacak. Ayrıca bu tarihe kadar işlem yapmadığınızda idari para cezası uygulanacak. Yeni ehliyetinizi almak için acele edin.

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

ifraz işleminde dosya nasıl hazırlanır Haberi

ifraz işleminde dosya nasıl hazırlanır

İfraz kelime manası olarak Ayırma anlamına geliyor.  (ifraz) tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. 


İfraz işlemini yaptırmak için Harita Mühendislik firamasıyla anlaşma sağlamanız gerekiyor. Anlaşmayı sağladıktan sonra noterden tüm malikler Harita Mühendisi adına ifraz işlemlerini yapabilir diye vekalet çıkarmanız önem teşkil ediyor. 


İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. 


İfraz işlemi öncelikle taşınmazın değerini arttırmak için yapılıyor.  Daha çabuk satılmasını sağlamak için yapılabiliyor.  Hazırlanan imar planının kolay uygulanmasını temin için yapılması gerekli oluyor. 


İmar kanunun 16. maddesi “ Belediye ve mücavir alan hudutları içindeki taşınmazların resen veya müracaat...