24 / 04 / 2024

ihale yasa denetimi

ihale yasa denetimi

Meclis'e gönderilen torba kanun tasarısı ile enerji kurumlarının yapım işleri Kamu İhale Yasası dışına çıkarıldı. BOTAŞ, EÜAŞ, TETAŞ gibi kurumların yapacağı dev ihaleler de artık yasa denetiminde olmayacak...

İnşaat sektörüne deprem etkisi! Müteahhitler ihale yasağı ile sarsıldı!

İnşaat sektöründe gündemde yer alan ihale yasağı deprem etkisi yarattı. Resmi Gazete'de yayımlanan Yasaklı firmalar listesi ile çok sayıda müteahhide ihale yasağı kararı geldi. Oysaki müteahhitler Tasfiye hakkı beklerken gelen haber ile sarsıldılar...

Pakistan'dan İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yeni konut inşası kararına tepki!

Pakistan, İsrail'in işgal altında olan Doğu Kudüs'te yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yeni konut inşa edilmesi amacıyla ihale süreci başlatmasını kınadı.

İngiltere İsrail'den yasa dışı yerleşim birimlerine yeni konutlar inşa etmeyi durdurmasını istedi!

İngiltere, İsrail'in Doğu Kudüs'teki bir yasa dışı yerleşim birimine yeni konutlar için ihale sürecini başlatmasından derin endişe duyduğunu bildirerek, Tel Aviv yönetimini kararı derhal geri almaya çağırdı.

İtalya, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yeni yasa dışı konut planından derin endişe duyuyor!

İtalya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Givat Hamatos yasa dışı Yahudi yerleşim birimine 1257 yeni konut yapımı için ihale prosedürünün başlamasından derin endişe duyulduğunu belirtti.

Sakarya'da 3 hastane inşaatını yarım bırakan firmaya ceza!

Sakarya'da inşaatı süren 3 hastaneyi yarım bırakan Kocaeli merkezli inşaat firmasına Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre ihale yasağı getirildi.

Şehir hastanelerinin ihale dokümanları mecliste!

Bakanlığın şehir hastanelerinin ihale dokümanlarını Sayıştay Denetimi kapsamında ibraz etmediği yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ'den Erme İnşaat'a 1 yıl ihale yasağı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, Erme İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne 1 yıl süreyle ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden Kolcular İnşaat'a ihale yasağı!

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Kolcular İnşaat'a 1 yıl süreyle ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ'den Ali Erkan Çopur'a ihale yasağı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, Ali Erkan Çopur'a 1 yıl süreyle ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk müteahhitlerin Rusya'daki ihale yasağı kalkmadı!

9 Ağustostaki Erdoğan-Putin zirvesinden beri Türkiye ile Rusya arasuıdaki krizin yaralan sarılmaya çalışılıyor. Geçen hafta Başbakan Yıldınm'ın Rusya ziyaretinde de olumlu mesajlar verildi.

Rusya ile normalleşme sürecinde inşaat sektörü gaza bastı!

Türkiye ve Rusya arasındaki normalleşme sürecinde en hızlı gaza basan sektör inşaat oldu. Türk inşaat şirketleri, Rusya'daki eski iş ortaklarıyla irtibata geçti, ihale yasağı resmi olarak kalkmamasına rağmen ihalelere davet almaya başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan MHB İnşaat'a ihale yasağı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından MHB Mühendislik Müşavirlik İnşaat'a 1 yıl süreyle ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Emlak Müdürlüğü'nden Bora İnşaat'a ihale yasağı!

Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Bora İnşaat'a 1 yıl süreyle ihalelere katılmaktan yasaklama kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ihale yasa denetimi Haberi

ihale yasa denetimi

Hükümetin son dakika çalışması olarak Meclis’e gönderdiği torba kanun tasarısı, Kamu İhale Yasası açısından “geri dönüş” olarak adlandırılacak tartışmalı düzenlemelere sahip. Tasarı, bugüne kadar yapılmayan bir şeyi yaparak, enerji kurumlarının yapım işlerini Kamu İhale Yasası dışına çıkarıyor. Enerji Bakanlığı’nın kendisine yapacağı bir bina dahi Kamu İhale Yasası’nın denetiminde olamayacak. BOTAŞ, EÜAŞ, TETAŞ gibi kurumların yapacağı dev ihaleler de artık yasa denetiminde olmayacak. Tasarı, KİT’lerin tüm mal ve hizmet alımlarını da Kamu İhale Yasası’nın denetiminden istisna hale getiriyor. Aşırı düşük teklif konusunda da tartışmalı bir düzenleme yapılıyor ve aşırı düşük tekliflerin sorgulamadan ihaleyi alabilmesi için Kamu İhale Kurumu’na yetki veriliyor. 


Şikâyet zorlaştırılıyor 

Geçtiğimiz hafta TBMM ’ye gönderilen torba kanun tasarısında Kamu İhale Yasası da yeniden düzenleniyor. İhalelere şikayet yolunu “başvuru ücretlerini arttırarak”...