19 / 04 / 2024

ihracat artışı

ihracat artışı

Ekim ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artışla 12 milyar 598 milyon dolara yükseldi. Yaşanan artışla Cumhuriyet tarihinin en yüksek ekim ayı mal ihracatı gerçekleştirilmiş oldu.

Ali Babacan: İhracatımızın yüzde 61'ini KOBİ'ler yapıyor!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de istihdam artışının KOBİ ve yeni girişimler eliyle oluştuğunu belirterek, "Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşuna bakın 10 sene önceye göre daha az adam çalıştırıyor" dedi...

Irak'a yapılan demir satışları Muş'un ihracatını artırdı!

Irak'a inşaat demiri satışının yapıldığı Muş'un ihracatı ise 30 kat artarak dikkatleri üzerine çekti...

Fındık ihracatı artıyor! Son dakika fındık fiyatları kaç lira oldu? İl il açıklandı! 

1 Eylül 2022 tarihinde başlayıp 31 Ağustos 2023'te sona eren sezonda 120'den fazla ülkeye fındık ihraç edildi. Peki son dakika fındık fiyatları kaç lira oldu? İşte il il fındık fiyat listesi 14 Eylül 2023...

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!

Hububat ihracatında, 2022 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ihracatı yüzde 13,1 artışla 21 milyar 337 milyon dolar oldu!

Türkiye'nin ihracatı ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 yükselerek 21 milyar 337 milyon dolara, ithalatı yüzde 40,4 artışla 32 milyar 531 milyon dolara ulaştı.

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.

İnşaat malzemeleri ihracatında rekor artış: 32 milyon doları geçti!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen inşaat malzemelerinin şubat ayı ihracat rakamlarında büyük artış görüldü. Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak açıklanan Dış Ticaret Endeksi şubat ayı sonuçları açıklandı. İşte ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri sanayisinde ihracat artışı devam ediyor! 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ocak ayı sonuçları Türkiye İMSAD tarafından açıklandı. Rapora göre, inşaat yapı malzemeleri sanayisinde ihracat artışı sürüyor.

Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

Türkiye geçen sene değer bazında en fazla ihracat artışını ABD'ye yaptı. Peki Türkiye hangi ülkeye, ne kadar ihracat yaptı?

İnşaat malzemeleri sanayisi 2021’e ihracat artışı ile başladı!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ocak 2021 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayisi 2021'e sınırlı bir ihracat artışı ile başladı.

20 AB ülkesine ihracat haziranda arttı!

Türkiye'nin ihracatı, geçen ay 2019'un aynı dönemine göre AB üyesi 27 ülkenin 20'sine artarken, yüzde 230,34 ile en fazla ihracat artışı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde kaydedildi.

Berat Albayrak: Firmalara 400 milyon liraya kadar yatırım desteği sağlanacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ithalatı azaltıp ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ettiklerini belirterek, Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi' ile firmalara 10 yıl vadeli 400 milyon liraya kadar yatırım desteği sağlanacağını aktardı.

ihracat artışı Haberi

ihracat artışı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ekim ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artışla 12 milyar 598 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. TİM verilerine göre, ekim ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artışla 12 milyar 598 milyon dolar oldu. Böylelikle Cumhuriyet tarihinin en yüksek ekim ayı mal ihracatı gerçekleştirilmiş oldu.


TİM, eylül ayı ihracat verilerini İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan'ın da katılımıyla Kırklareli'nde açıkladı.


Verilere göre ilk 10 ayda ihracat yüzde 5,6 artışla 131 milyar 140 milyon dolar olurken, Türkiye'nin son 12 aylık ihracatı ise yüzde 5,3 artışla 158 milyar 516 milyon dolara yükseldi.


Otomotiv Endüstrisi, ekim ayında 1 milyar 713 milyon 229 bin dolarla en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu. Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü 1...