26 / 04 / 2024

ihsaniye barajı ne durumda

ihsaniye barajı ne durumda

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi. Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade etti.

Piyasada seçim hareketliliği! Seçim sonrası piyasalar ne kadar etkilendi

Yapılan seçimlerin ardından oyların %50 barajını aşamadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde netice 2. tura kaldı. Bu durum, Dolar kurunu ve küresel piyasaları ne denli etkiledi? Ayrıntılar haberimizde.

Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti 1 milyona dayandı! İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022!

Suv severlerin gözde modelleri arasında yer alan Hyundai Tucson 900 bin TL barajını geçti. Peki Hyundai Tucson fiyatları ne kadar? İşte Hyundai Tucson fiyat listesi 5 Nisan 2022...

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bartın'da baraj yapımı nedeniyle bazı mahalleler taşınacak!

Bartın'da baraj yapımı sebebiyle Şarköy köyüne bağlı bazı mahallelerin belirlenen yerlere nakledilmesi ve yerleşimin sağlanmasına karar verildi.

Melen Barajı'nda son durum ne? 

İBB Çevre ve Enerji Komisyonu ile Tarım, Orman, Hayvancılık ve Su Ürünleri Komisyonu Melen Barajı çalışmalarını bitirdi. Hazırlanan raporda, Melen Baraj gövdesinde oluşan çatlaklar sebebiyle rezervuarda su tutulmasına başlanamadığı belirtildi...

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum ne?

Yusufeli Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilememesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Girme Barajı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Girme Barajı inşaatının hedeflenen sürede bitirilip bitirilmeyeceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İhsaniye Barajı yıl sonu tamamlanacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli'de inşa edilen İhsaniye Barajı'nın bu yıl bitirilmesi hedefleniyor...

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı’nın inşaatı tamamlanıyor.

Akçay Barajı'nda sona doğru!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı olarak Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı, yıl sonunda su tutmaya başlayacak.

Denizli Acıpayam'da baraj yapılacak mı?

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Acıpayam Sırçalık Mahallesi'ne baraj yapılması talebini meclis gündemine taşıdı..

Bio İstanbul ne zaman başlayacak?

Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü'nün yanında 2 milyon metrekarelik alanda inşa edilecek Bio İstanbul'la ilgili süreç devam ediyor. Peki projede satışlar ve inşaat çalışmaları ne zaman başlayacak?

ihsaniye barajı ne durumda Haberi

ihsaniye barajı ne durumda

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde yapılması planlanan Avcıdere ve İhsaniye barajlarının kamulaştırma işlemlerine başlandığı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Avcıdere ve İhsaniye barajlarının yapımı için çalışmaların hızlandırıldığı kaydedildi.


Barajların yapımını yakından takip eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun çalışmaların hızlandırılmasını istediği ifade edilen açıklamada, kamulaştırma işlemlerine başlandığı belirtildi.


Avcıdere ve İhsaniye barajlarının hizmete açılması ile 20 bin 240 dekar araziye su temin edileceği ve yıllık 25 milyon metreküp içme ve kullanma suyu faydası sağlanacağı bildirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu tesisin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçiler, aynı topraklardan daha fazla gelir elde edecekler" değerlendirmesinde...