23 / 04 / 2024

İkinci Bursa İnşaat Zirvesi ne zaman

İkinci Bursa İnşaat Zirvesi ne zaman

İkinci Bursa İnşaat Zirvesi 13 Şubat'ta. Bursa’da inşaat sektörünü büyütmek, ihracata pozitif katki sağlamak amacıyla sektörün devleri 13 Şubat 2015’te “2. Bursa İnşaat Zirvesi”nde güç birliği yapmaya hazırlanıyor.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa'nın uydu kentlere ihtiyacı var!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, artan sanayi yatırımlarıyla her geçen yıl daha fazla nüfus çeken Bursa'nın sanayi bölgeleri yakınında kurulacak uydu kentlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Bursa'nın ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı!

Bursa’nın sadece Nilüfer ilçesinde değil Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel, Mudanya, Gemlik ve diğer bütün ilçelerindeki yapı stokları sıkıntılı. 

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

Bursa’nın çöküntü konut bölgeleri dönüşecek!

Bursa’nın gündeminde kentsel dönüşüm var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle başlatmak istediği dönüşüm projeleri için konsensüs arayışlarına devam ediliyor.

Korona günlerinde Bursa'nın gündeminde arsa satışları var!

Koronavirüsün ardından gelirler düştükçe, şehirler de hizmet beklerken, belediyeler kendilerine yeni kaynaklar aranmaya başlandı. Ek gelirin en kolay yolu ise Belediyeye ait arsaların satışıydı. Bursa’nın Orhangazi İlçesi için bu durum geçerli oldu.

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm!

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün öneminin arttığını ve Bursa’nın kurtuluşu kentsel dönüşüm olduğu düşünülüyor.

Bursa'nın Osmangazi ilçesi planlı şehirleşmenin merkezi oldu!

Bursa'nın Osmangazi ilçesi, yapılan imar uygulamalarıyla modern şehirleşmenin merkezi haline geldi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçedeki hızlı gelişime bağlı olarak 10 yılda 300 bin kişilik modern bir şehir kurduklarını belirterek, “Herkes konuşur, Osmangazi iş yapar” dedi…

Osmangazi Kent Meydanı, Bursa'nın yeni merkezi olacak!

Bursa’nın merkezinde 2 bin araçlık otoparkıyla kent içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı’nda hafriyat çalışmaları devam ediyor. 

Bursa'nın 6 mahallesine dönüşüm başladı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın yatırımlarından bahsediyor. Kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Aktaş, “Spesifik küçük bir kentsel dönüşümden çok 5-6 mahalleyi kapsayan bir dönüşüm yapacağız'' dedi.

Bursa'nın en büyük ilçesi Nilüfer olacak! 

2035 yılında, Ulaşım Master Planı'na göre Nilüfer Bursa'nın en büyük ilçesi olacak. Yeni oluşturulacak sanayi alanlarında da nüfus yoğunluğu artacak.

İkinci Bursa İnşaat Zirvesi ne zaman Haberi

İkinci Bursa İnşaat Zirvesi ne zaman

Ada Creative ve inşaat Burada Dergisi, inşaat sektörünü bir kez daha Zirve’de bir araya getiriyor. Bursa’da inşaat sektörünü büyütmek, ihracata pozitif katki sağlamak amacıyla sektörün devleri 13 Şubat 2015’te “2. Bursa İnşaat Zirvesi”nde güç birliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin en hızlı kentleşen illerinin başında gelen Bursa’da, yükselen inşaat artışı ile bu hızlı yükselişi değerlendirmek adına ortam hazırlamak, sektör dinamiklerini bir araya getirerek Bursa’nın geleceğine yön veren gelişmeleri, artıları, eksileri aynı ortamda konuşabilmek adına kolları sıvayan ekip, bu sene Uludağ Üniversitesi ile birlikte imzaladığı protokol ile yine çok ses getirecek bir zirve için çalışmalara başladı.


Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil DiLEK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim KILAVUZ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit PARLAK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan KARAGÖZ, Mimarlık Fakültesi Dekanı...