19 / 04 / 2024

İkinci konut için uygulanan faiz oranı

İkinci konut için uygulanan faiz oranı

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre; üretken olmayan yatırımların cazibesi azaltılacak. Buna göre; ikinci ve sonraki konut alımlarında vatandaşların kullandığı kredilerin faiz oranlarının farklılaştırılması da öngörülüyor.

TOKİ'den hiç evi olmayana 4 şehirde yeni kampanya müjdesi! 1.030 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 4 şehirdeki 1.030 yeni konut için düğmeye bastı. TOKİ'nin yeni projelerinin ihalesi bu hafta gerçekleştirilecek.

Kiracı oranı arttı, konut sahibi olmak zorlaştı! Uzmanlar 'Erişilebilir konut için yeni model şart' dedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,8 puan azaldı ve 2022 yılında yüzde 56,7 oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Turgay Yılmaz, “Erişilebilir konut için yeni model şart” dedi.

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Halk GYO Paye Sakarya'da Harikalar Kampanyası! Sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit!

Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen Paye Sakarya projesinde Harikalar Kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit yapılıyor.

Yüzyılın dönüşümü başlıyor! Her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek!

Yüzleri güldüren 'Yarısı Bizden' kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Program çerçevesinde kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon TL destek verileceğini söyledi.

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor! Ucuz konut için başvurular başladı, kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor. Ucuz konut için başvurular bugün itibarıyla resmen başladı, kaçırmayın...

TOKİ Kocaeli Körfez projesinde son dakika! 564 konut için beklenen tarih geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kocaeli projesi için beklenen tarih geldi. TOKİ, projedeki 564 yeni konut için yarın ihaleye çıkacak.

TOKİ 236 yeni konut için düğmeye bastı! Bu tarihe dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 236 yeni konut için start verdi. İşte detaylar...

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesinde son dakika! 665 yeni konut için beklenen tarih geldi! 

TOKİ Gaziosmanpaşa 2023 projesindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. TOKİ Gaziosmanpaşa projesindeki 665 yeni konut için beklenen tarih geldi...

TOKİ'den Trabzonlulara büyük müjde! 166 konut için beklenen tarih geldi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından Trabzonlulara büyük müjde... Tam 166 konut için beklenen tarih geldi... İşte TOKİ Trabzon projesi detayları...

İkinci konut için uygulanan faiz oranı Haberi

İkinci konut için uygulanan faiz oranı

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre; vergi ve makroihtiyati düzenlemeler yoluyla üretken olmayan yatırımların cazibesi azaltılacak ve tasarruflar verimli alanlardaki yatırımlara yönlendirilecek.

Programdaki açıklamaya göre; “Üretken olmayan yatırımların cazibesini azaltmak amacıyla ikinci ve sonraki konut alımında uygulanan vergi istisnaları gözden geçirilecek, gerekli görülen istisnalar kaldırılacak. Konut kredilerinde geçerli olan kredi değer oranı gibi parametrelerin ikinci ve sonraki konut alımlarında farklılaştırılmasına yönelik mevzuat çalışması yapılacaktır. ” denildi.

“YAKINDA BU HUSUSLARLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER YAPILACAK”

Bu uygulama ile ikinci konut alımında düşük faizli konut kredisi uygulamasından vazgeçildiğini belirten Sözcü Gazetesi Yazarı Vergi Uzmanı Dr. Nedim Türkmen Sözcü'ye yaptığı açıklamada, “Bir kişi sahip olduğu bir veya birden çok konutu 5 yıl elinde tuttuktan sonra satarsa, değer artış kazancı elde ettiği gerekçesiyle gelir vergisine tabi...