25 / 04 / 2024

il idaresinde vali

il idaresinde vali

İl idaresi ile valinin görev ve yetkileri 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Buna göre, vali kimdir ve görevleri nelerdir, diye soruyorsanız işte yanıtı...

İstanbul’da deprem alarmı! Her ilçeye bir vali görevlendirildi!

İstanbul’da deprem hazırlıkları çerçevesinde kırmızı alarm verildi. İstanbul’daki, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirildi.

İstanbul büyük depreme hazırlanıyor! İlçe ilçe vali görevlendirildi!

Olası İstanbul depremi kapsamında ilgili yöneticilerin afetzede olabileceği düşünülerek, İstanbul'un 39 ilçesine tek tek vali ataması yapıldı.

İzzettin Küçük: Başarılı idareci yapan değil yıkandır!

Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı gerçekleşti. Fuarın açılışında konuşan Vali İzzettin Küçük, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Küçük, ''Benim kanaatime göre, başarılı idareci yapan değil yıkandır” diye konuştu.

Tekirdağ Vali Enver Salihoğlu Ortaokulu Milli Eğitime teslim edildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Süleymanpaşa ilçesinde inşa edilen Vali Enver Salihoğlu ortaokulu yapılan törenle Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Ordu Sahil yolu sil baştan!

Altınordu ilçesinde Vali Konağı ile Soya kavşağı arasında bulunan 4.3 km’lik yolun altyapısını sil baştan elden geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, bölgede sıcak asfalt uygulamasına da devam ediyor.

Gümüşhane Torul'da tüm köy yolları asfaltlanacak!

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Vali Okay Memiş ve Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’ın katılımıyla köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı yapıldı.

Ordu Vali Konağı'nın restorasyon ihalesi Temmuz'da yapılacak!

Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde 19. yüzyılın Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ve 3 yıldır ödenek bekleyen tarihi Vali Konağı’nın restorasyonu için Temmuz ayında ihaleye çıkılıyor.

Ağrı Taşlıçay'da çok amaçlı spor tesisi açıldı!

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde Vali Musa Işın'ın adını taşıyan ve içerisinde voleybol, halı saha ile tenis kortu bulanan çok amaçlı spor tesisi törenle açıldı.

Denizli'nin 3 ilçesine kız öğrenci yurdu yapılıyor!

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Denizli'nin Acıpayam, Çameli ve Çivril ilçelerinde, ortaöğretimdeki kız öğrencilerinin barınmaları için yaptırılan yurt binası inşaatına başlandı. Vali Şükrü Kocatepe, Acıpayam'a giderek inceleme yaptı; bilgi aldı.

Onikişubat Vali Saim Çotur Kaplıcası'nın ihalesi 22 Mart'a ertelendi!

Onikişubat Belediye Başkanlığı, Ilıca Mahallesi'nde bulunan Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya veriyor. İhalesi 22 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Vali Güzeloğlu: Kandıra geleceğin en güzel ilçesi olacak!

Kandıra’da biz dizi ziyaretlerde bulunan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, ilçede yapılan yatırımları yerinde inceleyerek, Kandıra’nın geleceğin en güzel ilçesi olacağını söyledi.

Ordu'da 19 ilçeye prefabrik evler inşa edilecek!

Ordu'da mağdur durumda bulunan vatandaşlar için 90 metrekare olarak yapışan prefabrik evler 19 ilçede hayata geçecek. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Eser ailesini yapılan yeni evlerinde ziyaret etti.

1939 yılında Tepebaşı ile Haliç arası yeşil saha olacak!

1939 yılında Prost'un hazırladığı imar planına göre Tepebaşı Bahçesi arkasından Haliç sahiline kadar uzanan saha yeşil alan olacakmış. Vali Lütfi Kırdar, bu sahanın tanzimine bir an evvel başlanması kararını almış.

il idaresinde vali Haberi

il idaresinde vali

Vali kimdir ve görevleri nelerdir?

Vali, il genel idaresinin başı ve merciisidir. İl idaresi ile valinin görev ve yetkileri 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanuna göre, bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre illerde lüzumu kadar teşkilat bulunuyor. Bu teşkilatın her birinin başında bulunanlar il idare şube başkanlarıdır. Bunların emri altında çalışanlar ilin ikinci derecede memurlarıdır. Bu teşkilat valinin emri altında bulunuyor.


İllerde genel idare teşkilatı il, ilçe ve bucak bölümlerine uygun olarak düzenlenir.


Belli kamu hizmetlerinin görülmesi amacı ile, birden çok ili içine alan çevrede, bu hizmetler için yetki genişliğine sahip kuruluşlar meydana getirilebilir.


Vali kimdir?

Madde 4 – İl genel idaresinin başı ve mercii validir. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre illerde lüzumu kadar teşkilat bulunur. Bu teşkilatın her birinin başında bulunanlar il idare şube başkanlarıdır....