28 / 03 / 2024

İlber Ortaylı taş ev

İlber Ortaylı taş ev

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde içinde köy evi bulunan 850 metrekare arsa ile 8 dönümlük bir arazi satın aldı.

İlber Ortaylı: İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirler alınmıyor! Anadolu'ya taşınma başlamalı!

Beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili yorumlar peş peşe geliyor. Türk tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı da İstanbul'da beklenen deprem için gerekli tedbirlerin alınmadığına dikkat çekerek, yapılması gerekenleri tek tek açıkladı.

İlber Ortaylı'dan asgari ücret tepkisi: İstanbul’da asgari ücret yasak olmalı!

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı katıldığı bir sosyal medya kanalında ''İstanbul’da asgari ücret yasak olmalıdır” diyerek tepki gösterdi.

İlber Ortaylı'dan Ayasofya'nın açılmasına ilişkin uyarı!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmalarına ilişkin, Ayasofya'nın politika aracı olarak kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti...

İlber Ortaylı'dan 'Kanal İstanbul' yorumu!

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'ya göre; Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi için Osmanlı’nın sefer-i hûmayun köprülerinden mutlaka bazılarının suyun altında kalması ve kanal için kazılması gerekiyor.

İlber Ortaylı’dan betonlaşma eleştirisi!

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı için şehre gelen tarihçi-yazar İlber Ortaylı, şehirdeki betonlaşmaya yönelik eleştiriler yaptı.

İlber Ortaylı, Kanal İstanbul için ne dedi?

Prof. Dr. İlber Ortaylı, bugün köşesinde Kanal İstanbul projesi ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

İlber Ortaylı'dan Kanal İstanbul yorumu!

Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, 2017'nin Haziran ayında o dönem Ekrem İmamoğlu'nun da ilçenin belediye başkanı olarak katıldığı Beylikdüzü'ndeki etkinlikte, 'Kanal İstanbul' projesinin gerekliliğini olduğunu ifade etmişti. Ortaylı'nın ifadeleri yeniden gündeme geldi...

İlber Ortaylı: Ev almayın zeytinlik alın!

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Likya etkinliklerin konuşan Prof. Dr. İlber Ortaylı, ''Arkadaşlar ev almaktansa; 1 dönüm, 5 dönüm, 50 dönüm zeytinlik alın. Vatanı ancak bununla kurtarırsınız” dedi.

İlber Ortaylı'dan 'kırsal bölgelere yerleşin' önerisi!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Yuva kurduğunuzda, çocuk büyüteceğiniz zaman büyük şehirlerde oturmayacak şekilde hayatınızı planlamanızı tavsiye ediyorum. Uygun küçük şehirlerde oturmak ve çalışmak için kırsal bölgelere yerleşin" diye konuştu.

İlber Ortaylı: Hazine arazisi denilen şeyi halledeceksiniz!

Tarihçi-akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, hazine arazilerinin kullanımı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine, "Bunu halletmediğiniz taktirde bu memleketin sırtı yerden kalkmaz." dedi.

İlber Ortaylı Ayvalık'tan taş ev aldı!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde içinde köy evi bulunan 850 metrekare arsa ile 8 dönümlük bir arazi satın aldı.

İlber Ortaylı: Doğanbey’deki binaları törenle yıkın!

Bursa’nın eski mimarisinin korunmasını isteyen Prof.Dr. Ortaylı, son günlerde yeniden kamuoyuna gelen Doğanbey konutlarını rezalet olarak tanımladı. İlber Ortaylı, “Başkanım bu binaları yıkın. Hem de yıkarken bir de tören yapın." dedi.

İlber Ortaylı, Şemsi Ahmet Paşa Camii tartışmasına katıldı!

Mimar Sinan’ın elinden çıkma Şemsi Ahmet Paşa Camii, tartışmalarına Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı.

İlber Ortaylı taş ev Haberi

İlber Ortaylı taş ev

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayvalık ilçesi Bağyüzü köyünden 1 yıl önce 8 dönüm araziyle, içinde bir köy evi bulunan 850 metrekare bir arsa satın aldı.

Evi yeniden restore ettiren  Prof. Dr. İlber Ortaylı dün akşam restorasyonu biten taş evde köylülere ve yakınlarına iftar verdi.

İftara, Prof. Dr. Ortaylı'nın yakın arkadaşı olan Ayvalık Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer de katıldı. Prof. Dr. Ortaylı, Gençer ile köy hayatı üzerine sohbet etti.