25 / 04 / 2024

ilber ortaylıdan üsküdar Atik Valide Külliyesinin yanına yapılan yurda tepki

ilber ortaylıdan üsküdar Atik Valide Külliyesinin yanına yapılan yurda tepki

İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Mimar Sinan'ın eseri, 450 yıllık Atik Valide Külliyesi'nin dibine beton dökülüp öğrenci yurdu inşasına başlanmıştı. Prof. Dr. İlber Ortaylı bu olaya büyük tepki gösterdi.

Emlak Konut GYO'dan Üsküdar Altınköy 2 Sitesi'nin yerine 350 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Üsküdar Altınköy-2 Sitesi kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Söz konusu kentsel dönüşüm projesiyle tam 350 yeni konut inşa edilecek.

Ofis Üsküdar İnşaat Mimarlık Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ofis Üsküdar İnşaat Mimarlık Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Vildan Sofu tarafından kuruldu.

Reysaş GYO Üsküdar Bulgurlu'dan gayrimenkul aldı!

Reysaş GYO'nun Ak Finansal Kiralama'dan kiraladığı İstanbul Üsküdar Bulgurlu Mahallesi 60 ada 24 parsel üzerindeki 687 metrekarelik gayrimenkulün taksitleri vade bitiminden önce ödendi. Söz konusu gayrimenkul yeniden Reysaş GYO portföyüne dahil edildi...

İstanbul Vakıflar'dan Üsküdar'da kiralık benzin istasyonu ve market!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Üsküdar Selamiali'de yer alan benzin istasyonu ve market 1 yıllığına kiralıyor. Kiralama ihalesi 15 Ağustos'ta gerçekleşecek...

Üsküdar'da evi yıkılan öğretmen 7 yıllık hukuk mücadelesini kazandı!

Üsküdar’da kanunsuz şekilde evi yıkılan emekli öğretmen Salih Yıldırım’ın 7 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesini Danıştay haklı buldu.

Ali Ağaoğlu'nun sözlerine İlber Ortaylı'dan yanıt!

İlber Ortaylı, iş adamı Ali Ağaoğlu’nun kendisi ile ilgili yaptığı ‘danışmanlık alıyoruz’ yönündeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Üsküdar Şehitler Çeşmesi 15 Temmuz'da açılacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 15 Temmuz Şehitleri için Çengelköy girişine çeşme yapıldığını ve etrafına Bulgaristan'dan 15 bin Osmanlı gülü getirttiklerini söyledi.

Üsküdar Kirazlıtepe ve Ferah Mahalleleri'nde dönüşüm başlıyor!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Kirazlıtepe ve Ferah Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Teknik Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi bugün saat 11:00'da yapılacak.

TOKİ Üsküdar Bulgurlu ihalesine en yüksek teklif Akiş GYO'dan!

TOKİ İstanbul İli Üsküdar İlçesi Bulgurlu Mahallesi'nde yer alan arsası için bugün saat 11:00'da Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesini gerçekleştirdi.

TOKİ Üsküdar'da kentsel dönüşüme gidiyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Üsküdar'da dönüşüme gidiyor. Kirazlıtepe ve Ferah Mahalleleri'nde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi için teknik danışmanlık hizmeti alınacak.

İlber Ortaylı'dan Üsküdar'daki öğrenci yurdu inşaatına tepki!

İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Mimar Sinan'ın eseri, 450 yıllık Atik Valide Külliyesi'nin dibine beton dökülüp öğrenci yurdu inşasına başlanmıştı. Prof. Dr. İlber Ortaylı bu olaya büyük tepki gösterdi.

Vakıflar'dan Üsküdar Selamiali'de 2.4 milyon TL'ye yurt ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Üsküdar Selamiali'de Elhaç İbrahimağa Vakfı'na ait parselde 25 yıl süreyle 4 bloktan oluşacak yurt binalarının inşaatı kira ve işletmesi ihalesini 2 milyon 457 bin 750 TL bedelle ihaleye çıkardı...

Üsküdar'da emlak fiyatları neden yükseldi?

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "2016'dan itibaren Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hızlı gelişmeler yaşanacak. İlçenin cazibesi daha da artacak" dedi.

ilber ortaylıdan üsküdar Atik Valide Külliyesinin yanına yapılan yurda tepki Haberi

ilber ortaylıdan üsküdar Atik Valide Külliyesinin yanına yapılan yurda tepki

İstanbul Üsküdar’daki Mimar Sinan’a ait 450 yıllık Atik Valide Külliyesi’nin dibine beton atılarak öğrenci yurdu inşa ediliyor. Yeni inşaatın kalıpları tarihi binanın duvarlarına yaslandı. İnşaat tabelasında 16.11.2013 tarihinde Koruma Kurulu’ndan izin alındığı gösteriliyor. İstanbul Vakıflar 2'nci Bölge Müdürlüğü işveren olarak görülürken, yüklenici firma olarak da Atik Valid İlim ve Hizmet Vakfı'nın ismi geçiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1 milyon 216 bin 800 liraya restorasyon adı altında ihale edilen inşaat 2 kat bodrum ve üstü 2.5 kat olacak.


İstanbul'daki bu tarih katliamına Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan çok sert tepki geldi. Hürriyet gazetesinden Ömer Erbil'e konuşan Ortaylı, "450 yıllık Atik Valide Külliyesi’nin dibine apartman yapılmasına nasıl izin verilir, bu görgüsüzlük nereden geliyor? Böyle restorasyon olur mu?"...