26 / 04 / 2024

İleri Bijolojik Arıtma Tesisi nerede

İleri Bijolojik Arıtma Tesisi nerede

İzmir Yeni Foça’da, evsel atıkların arıtılacağı, toplamda 11 milyon 328 bin TL’ye mal olan 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen ileri biyolojik arıtma tesisinin temeli atıldı.

İstanbul'a 4 yeni arıtma tesisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ’nin inşa ettiği, toplam 1,2 milyonluk bir havzaya hizmet verecek Büyükçekmece, Silivri, Selimpaşa ve Çanta İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri açıldı...

İzmir Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşasına tepki!

İZSU Genel Müdürlüğü'nün, 41 milyon liralık yatırımla 50 bin kişi kapasiteli olarak inşa edilen Yenifoça İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni, derin su deşarj sistemi ihalesi yapılmadan devreye almasına çevredeki site sakinleri ve çevreciler tepki gösterdi.

Kayseri Develi'ye 13 milyonluk arıtma tesisi!

Develi arıtma tesisine kavuşuyor Develi’de toplam maliyeti 13 milyon lira olan ve ilçenin zirai gelişimine önemli katkı sağlayacak olan “KASKİ İleri Biyolojik Arıtma Tesisi” inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde inşaat devam ediyor!

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Veysel Eroğlu: Gazze'ye arıtma tesisi kurulması şart!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'ye deniz suyu arıtma tesisi kurulmasına ilişkin, "Orada yer altı su kaynakları veya yüzey suları yok. Mecburen denizden arıtılması lazım." dedi

Burdur ileri arıtma tesisinde çalışmalar başlayacak!

İleri arıtma tesisinin en kısa sürede yapım ihalesi süreci de tamamlanarak özellikle yaz aylarında şehri saran kötü kokunun önüne geçilecek ve Burdur Gölünün kirliliğini azaltılacaktır.

Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamam!

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin yüzde 79'u tamamlandı. Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nde çalışmalar başladı!

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (TESKİ) İller Bankası işbirliği ile yürüttüğü Batı Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinde fore kazık çalışması başladı.

Adıyaman Atıksu Arıtma Tesisinde sona yaklaşıldı!

Büyük bir kısmının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından finanse edildiği Adıyaman Belediyesine ait Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında sona yaklaşıldı.

Diyarbakır Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşme bedeli 23 milyon avro olan İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin yüzde 97’sini tamamladı, tesisin elektrik enerji ihtiyacının metan gazından elde edilmesi planlanıyor.

Manavgat Atıksu Arıtma Tesisi bugün açılıyor!

Kapasite artırımı ve yenileme çalışmaları tamamlanan Manavgat Atıksu Arıtma Tesisi bugün AB ve Dışişleri Eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı tören ile açılıyor.

Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin alt yapısıyla birlikte 33 milyon TL harcayarak yaptığı "Yenişehir İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arıtma tesisi, günlük 7 bin ton kapasiteli hizmet verebilecek.

Yeni Foça’da İleri Bijolojik Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

İzmir Yeni Foça’da, evsel atıkların arıtılacağı, toplamda 11 milyon 328 bin TL’ye mal olan 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen ileri biyolojik arıtma tesisinin temeli atıldı.

İleri Bijolojik Arıtma Tesisi nerede Haberi

İleri Bijolojik Arıtma Tesisi nerede

İzmir Yeni Foça’da, evsel atıkların arıtılacağı, toplamda 11 milyon 328 bin TL’ye mal olan 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen ileri biyolojik arıtma tesisinin temeli atıldı.


Yeni Foça ilçesinde, Cumhuriyet Mahallesi Korucak mevkiinde 26 bin metrekarelik alanda inşasına başlanan ileri biyolojik atık su arıtma tesisi için çalışmalar hızlandı. İzmir’in 19. ileri biyolojik arıtma tesisi olan ve yaklaşık olarak 11 milyon 328 bin TL’ye mal olan tesiste, günde yaklaşık 10 bin metreküp evsel atık su arıtılacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesiste azot ve fosfor gideriminin yanı sıra, koku giderim sistemi de yer alacak. Tesiste arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek.


Biyolojik arıtma tesisi için temel atma töreni de gerçekleştirildi. 50 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir...